paris reiseguide


© Julien Doclot / Ukjent

Reiseguide: Dette må du se og gjøre i Paris

Kunst, kultur og opplevelser. Oppdag vakre Paris og fyll på med inspirasjon og kreativitet.

4. mars 2022 av Gunnhild Bjørnsti

Nytt i Paris

I fotsporene til Eiffel

For å markere den nye franske filmen «Eiffel», har Paris Convention and Visitors Bureau skapt en turistløype slik at besøkende kan finne ut mer om Gustave Eiffel, hans romantiske liv og samtidig oppleve de ulike filmlocations for den påkostede filmen. En kul måte å oppdage viktige severdigheter i kombinasjon med kultur.

paris mote og shopping

SHOPPING: Paris er fortsatt verdensmetropolen for motehus og fashion.

Må-se i Paris

Den utrolige særpregede bygningen, tegnet av Frank Gehry, er kanskje den mest spesielle i Paris. Det er et must å ha sett den! Sist ut er utstillingen «Morozov Collection. Icons of Modern Art» som presenteres for første gang utenfor Russland og består av over 200 mesterverk av fransk og russisk moderne kunst, som tidligere tilhørte brødrene Mikhail og Ivan Morozov fra Moskva. Har du interesse for store malere, har du dem samlet på et brett her, med blant andre Manet, Rodin, Monet, Pissarro, ToulouseLautrec, Renoir, Gaugin, Van Gogh, Matisse, Repin, Vrubel, Korovin, Golovin. Ha god tid!

paris kunst

FONDATION LOUIS VUITTON: Et must for design og arkitektur i Paris!

paris cafeer

MUSÉE JACQUEMART-ANDRÉ: Et sentralt treffsted for kunst og kultur i et vakkert bygg.

Nye opplevelser

Jacquemart-André museum

Musée Jacquemart-André er opprinnelig et staselig herskapshus med hage, og er et unikt møtested i Paris for alle som elsker kunst, med permanente og nye utstillinger. Uansett tidspunkt dere kommer hit, finnes fantastiske malerier, skulpturer, møbler og gjenstander som er praktverk i avdelinger med tema som florentisk, veneziansk, musikk, skulptur, budoar og bibliotek. Samlingen regnes som en av de mest betydningsfulle i Frankrike. Den tidligere spisesalen er nå Café Jacquemart, den vakreste tesalongen i Paris, med kaker tryllet frem av de beste, nemlig Pâtisserie Stohrer og Michel Fenets Petite Marquise. Selv uten å gå i museet kan du stikke innom for en pause og noe å spise og drikke. 158 boulevard Haussmann er et steinkast fra Champs-Elysées og all shopping. Til lunsj serveres salater, quiche og dagens rett. Kafeen forbereder egen meny til hver utstilling. Det serveres også brunsj på søndager.

La Samaritaine varehus 

La Samaritaine er et historisk bygg i Paris, og et av de mest berømte «Grand Magasin», som nylig gjenåpnet sine dører etter 16 års renovering. Helt nytt er utsmykning på veggene fra 1.–3. etasje, utført av unge kunstnere i urban, litt røff stil inspirert av Andy Warhol. La Samaritaine er på 20 000 m2 med dedikerte områder til fashion, gastronomi og fransk livsstil – «Art de Vivre» – fordelt over 6 etasjer pluss en underetasje med parfymeri, makeup-veiledning og Spa Cinq Mondes. 6. etasje er viet gastronomi med 10 spisesteder som spenner over restauranter, kafeer og tesalong. En av forretningene heter Loulou, med et enormt utvalg av designerobjekter (klær, småting, high tech) i alle prisklasser og stiler, og av aller siste skrik. Her finner du garantert gavene å ta med hjem. 

paris museer

4 steder å spise i Paris

Brasseries Bofinger & Dubillot

Brasserier er uformelle, livlige spisesteder hvor man gjerne sitter ved langbord med parisere. Et av de nye og moderne heter Brasserie Dubillot, der får man servert klassiske franske hjemmelagde retter med gode råvarer. Sist ut er Brasserie Bofinger i Bastille-Marais, området som nylig ble gjenåpnet etter en spektakulær oppussing.

Ernest Samaritaine 

Bakeri, brasserie og bar som serverer hele dagen, ikke stengt mellom lunsj og middag. Klassiske retter med moderne vri samt uformell mat som burgere, and og entrecôte samt grønnsaksretter og asiatisk stil.

Forest 

Mester chef Julien Sebbag har åpnet restaurant Forest i Musée d’Art Moderne de Paris. Interiøret er inspirert av skog, trær og grønne planter. Man kan sitte utendørs med direkte utsyn til Eiffeltårnet. Menyen består av mye grønnsaker, raw food, retter som kan deles (sharing), stilen passer vegetarianere og helsebevisste, i tillegg til at det serveres kjøtt og sjømat. Åpent hver dag til lunsj og middag.

Gigi Paris 

Gigi serverer franske og italienske deilige retter til lunsj og middag, som carpaccio og pasta med skalldyr samt hummer, skalldyr og kylling på fransk vis. Bar Bellini byr på cocktailen Bellini, som navnet røper, og gode viner på glass. Perfekt sted for aperitiff. Live musikk og dans på kvelden. Gigi ligger i en leilighet i det «gylne triangel» med utsikt mot Eiffeltårnet, og er nær Champs Élysées.

paris restauranter

GIGI: Nyt lekker mat fra det italiensk-franske kjøkken.

paris beste hoteller

GIGI: Restauranten for en hyggelig kveld på byen med venninner.

En kveld i Paris? Ta en drink her

Montecito Restaurant & Bar

Dette er et helt nytt brasserie som serverer delikat, fargerik, sunn og sofistikert mat til lunsj og middag, hvor menyen er inspirert av California med fransk touch. Bar på takterrassen er perfekt møtested eller for å ta et glass før eller etter middag. Det serveres ekstra gode cocktails her og live musikk. Vil man sitte utendørs finnes en stor patio. Innredningen er i glade farger skapt av Humbert & Poyet.

paris eiffeltårnet

EIFFELTÅRNET: Eiffeltårnet på 324 meter er det mest kjente landemerket i Paris

paris steder å shoppe

SHOPPING: Storbyene er en drøm for alle som liker å handle.

Nye hotellopplevelser i Paris

Soho House 

Dette hotellet var tidligere et privathus eid av kunstner Jean Cocteau. Nå er det ominnredet til hotell, designet som en familieresidens med 35 gjesterom med elegant innredning, treningsrom, sauna, hamam, cabaretrom, utendørsbasseng og terrasse. 

Madame Rêve 

Skal dere feire noe eller flotte dere, er Hotel Madame Rêve med 5 stjerner stedet! Det ligger i det tidligere Poste du Louvre, og er helt eksepsjonelt. Med 82 rom og suiter med fantastisk utsikt, to restauranter med middelhavs- og japansk kjøkken samt takterrasse med hage.

Hôtel Wallace, Hôtel & Bar 

Dette «retro chic»-hotellet (4 stjerner) er supersjarmerende og passer ideelt for alle som ønsker ro og komfort. I tillegg har hotellet spa, oppvarmet hot tub på takterrassen og utsikt mot Eiffeltårnet, treningsrom og direkte adkomst til Paris Expo Porte de Versailles. Hyggelige rom, god frokost og interessant bar som også serverer småretter.

Maison Mère 

Et 4-stjerners hotell som ligger like ved berømte Galeries Lafayette og Printemps varehus. Maison Mère har kreativ innredning som stimulerer sansene. Stemningen er livlig med en bar som passer både for å spise og nyte cocktails. Hotellet har co-working kafé som er ideell hvis man skal jobbe litt underveis, og man får samtidig en lokal stemning. Det arrangeres konserter, utstillinger og ulike events på hotellet, som også brukes av parisere. 

paris hotellutsikt

HÔTEL WALLACE: Utsikt mot Eiffeltårnet, oppvarmet hot tub og takterrasse.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...