berlin reisetips

Det er alltid noe å gjøre i Berlin, uansett budsjett.

© Dagmar Schwelle / Ukjent

Reiseguide: Dette må du se og gjøre i Berlin

Lyst til å reise på tur til Berlin? Her er de beste tipsene for en vellykket helg!

7. mars 2022 av Gunnhild Bjørnsti

Nytt i Berlin

Humboldtforum 

Kulturstedet Humboldtforum har både berlinere og hele Tyskland ventet på i 30 år. Her er hele Berlins historie samlet i ett bygg, og kan sammenlignes med Louvre eller British Museum. Det arrangeres nye utstillinger samt store permanente utstillinger (blant annet om Humboldt-brødrene), foredrag og oppsetninger. En imponerende gårdsplass er scenen for kulturarrangement. Ta en virtuell titt via nettsiden. Tips: Bli med på en guidet omvisning, bestill helst på forhånd.

BRANDENBURGER TOR: Ta en sykkeltur i Berlin for å se severdighetene.

Må-se i Berlin

Neue Nationalgalerie 

Etter 7 år med oppussing, kan museet for moderne kunst, Neue Nationalgalerie, nå besøkes igjen. Med spennende Bauhausarkitektur og løpende utstillinger, er dette et fantastisk museum. I år vises «Paul Gaugin – Why Are You Angry?», en utstilling skapt i samarbeid med Ny Carlsberg Glyptotek, fra 25. mars til 10. juli, og «How to Dior», en stor utstilling om Christian Diors kreative etterfølgere, som vises frem til 26. juni. 

KURFÜRSTENDAMM: Det hører med å rusle rundt i hovedgaten på 3,5 km på reise til Berlin.

Nye opplevelser

Lokale Berlin 

Eventyrlysten? Opplev Berlin som en lokal berliner med app-en «Going Local Berlin», med over 700 personlige tips om spisesteder, opplevelser og turer, som blant annet Klein-Venedig i Spandau og Peacock Island i Steglitz-Zehlendorf.

Mathaller 

En stor berliner-trend er mathaller, hvor de lokale både handler råvarer og spiser, der er det alltid livlig stemning. Sjekk ut Markthalle Neun i Kreuzberg, med gastronomiske godbiter, her arrangeres «Street Food Thursday» og «Breakfast Market» (hver tredje søndag i måneden). Marheineke Markthalle, også i Kreuzberg, er perfekt for nydelig frukt, grønnsaker, overdådige delikatesser, friske blomster og vin. I nord ligger Tegel innendørsmarked, med mat og håndverk.

12 byer i byen 

Mer nysgjerrig på individuelle opplevelser? Berlin er oppdelt i 12 områder som alle har sin personlighet. Har du tid, gå rundt i Mitte for kosmopolitisk stemning, i FriedrichshainKreuzberg, hvor mange kreative bor og arbeider, og dra på sykkeltur i grønne Spandau.

Metroen U5 

Det er enkelt å komme seg rundt fordi Berlin har fått en ny metrolinje, U5, som kalles Highspeed Metroline.

NEUE NATIONALGALERIE: Se utstilling om motehuset Dior eller Paul Gaugin i flott Bauhaus-arkitektur.

Deilig mat

Coda Dessert Dining 

Coda Dessert Dining er noe så spesielt som en elegant restaurant som bare serverer desserter, og har 2 Michelin-stjerner. Dessertene er kunstnerisk utformet, estetiske, visuelle og velsmakende. Alle har en egen historie og serveres med egen drikke. Ligger i hjertet av Berlin, i Neukölln.

Cookies Cream 

Cookies Cream er en av de få vegetariske restaurantene i Tyskland, og er styrt av chef Stephan Hentschel, som skaper en smaksmeny for gjestene som man kan utvide til opptil 6 og 7 retter. 

Kin Dee 

Kin Dee Thais berømte kvinnelige chef, Dalad Kambuh, skaper moderne utgaver av thairetter ut fra sesongens råvarer. Hun lager egne fiskesauser basert på familieoppskrifter som sin spesialitet, og bruker dem som smaksforsterkere.

Koops Bar & Restaurant 

Koops Bar & Restaurant har et trendy konsept med bærekraftig filosofi. Alle rettene er skapt av lokale, økologiske råvarer. Dette er drømmestedet for veganere og vegetarianere og alle helsebevisste. Hva med en rett av linser, spisskål, pinjekjerner og chili, med økologisk vin og sunn dessert?

Mattrender 

Berlin er veldig internasjonal i matveien, og det skjer spesielt mye innen asiatisk og israelsk mat. De nyeste restaurantene heter Xialonkan Hot Pot China, og Bless, med fusion på høyt nivå. Israelsk: Prism og Night Kitchen. 

CODA DESSERT DINING: Restaurant med kun desserter dekorert som kunstverk.

Ta en drink her

Stue Bar 

Stue Bar med nærhet til Berlin Zoo gir hjemmekoselige vibber, og det føles som om du er på besøk hos kjente, bare med mye bedre drinker. Barsjefen, som har jobbet på Savoy Hotell i London i 12 år og var ansvarlig for å mikse og servere Queen Mums Gin Tonic, har satt sammen en spennende meny med drinker. Prøv gjerne Sloe Gin Fizz. DJ i helgene, hyggelig og avslappet stemning.

KaDeWe 

Shopping og champagne? Berlins berømte varehus KaDeWe er under totalrenovering, og sjette etasje er viet mat, med en fantastisk ny champagnebar med førsteklasses champagnemerker å velge mellom. Man kan også bestille litt å spise. Forøvrig har KaDeWe en lang rekke spisesteder, kafeer og barer.

HUMBOLDTFORUM: Det aller siste på kulturfronten med Berlins historie og utstillinger.

Nye hotellopplevelser

1920-tallet

Berlin er kjent for sin livlige periode rundt 1920-årene. For å oppleve denne typiske Berlin-stemningen, bo gjerne på hotell med innredning fra den epoken, som Ritz Carlton Berlin, Hotel Provocateur og Hotel am Steinplatz. Ta gjerne med antrekk inspirert av de glade 20-årene hvis dere vil leve dere inn i stilen. Husk at selv om man ikke bor på disse hotellene, kan man spise der og nyte drikke i baren. Ritz Carlton har en Fragrance Bar med et unikt konsept ledet av bar manager og mixologist Peggy Knuth, som kombinerer drikkeopplevelser med duft. Gjestene skal lukte seg frem til sin favorittcocktail. Baren på Hotel am Steinplatz, Bar am Steinplatz, serverer spesialcocktails med blant annet rosevann, urter og sitrus, også alkoholfrie. Hotel Provocateur-baren har et stort team som lager kreative cocktails med egenkomponerte tilsetninger. 

Lulu Guldsmeden 

Bærekraft og miljø står i fokus for hotellkonseptet Lulu Guldsmeden, nå også i Berlin, med beliggenhet mellom de hippe nabolagene Tiergarten og Schöneberg. Moderne design som mix av nordisk renhet og balinesisk ånd. 81 komfortable rom, økologisk restaurant og bar, en grønn gårdsplass å slappe av i. Passer også perfekt hvis du reiser alene. 

Hotel Almodovar 

Berlins første vegetariske og økologiske hotell, samt designhotell med særegen stil. Almodovar Hotel har en sentral beliggenhet på Boxhagener Strasse, og gode forbindelser til alle distrikter, et ideelt utgangspunkt for ditt opphold i Berlin. Har 60 individuelt innredede rom, spa og loungebar.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...