© Getty

20 grunner til at kvinner over 40 er best

Å bli 40 er helt topp!

18. mars 2016

Blogger, journalist og forfatter Marte Frimand-Anda (40) ville aldri vært 20 år igjen. Eller 30. Faktisk, så grøsser hun bare ved tanken. 

Så da hun nylig fylte 40 år, satte hun seg ned og skrev ned 20 grunner til at 40-åra er de beste. 

Denne saken er opprinnelig publisert på bloggen til Marte Frimand-Anda, casakaos.no og gjengitt med tillatelse.

1. Jeg gidder ikke holde inn magen lenger, eller sitte med rett rygg så jeg ikke skal få valker. Who cares! Som yngre har jeg gått hele somre og trukket inn magen og kun pustet helt øverst i lungene. No more!

2. Jeg tør å dusje naken i fellesgarderoben i svømmehallen. Jeg har til og med blitt en av disse godt voksne damene som sprader skjødesløst rundt naken mellom garderobeskapet, dusjen og do med ubarberte legger og røde altfor-stram-bukselinning-merker på magen. Til barn og yngre jenters store fascinasjon.

3. Jeg har både smør og majones på brødskiva. Min favoritt-brødfrokost: Først et lag smør, tre skiver fårepølse, sylteagurk og så en raus krusedull med majones på toppen.

Glad i brødmat? Tre himmelske brød – du enkelt lager selv!

4. Jeg er mer takknemlig enn jeg var før. Jeg bruker betydelig mer tid på å tenke på det jeg har, og det jeg er takknemlig for, enn ting jeg mangler og ikke er fornøyd med.

5. Jeg bekymrer meg nok mer enn jeg gjorde i 20- og 30-årene. Men samtidig har jeg lært at de fleste av bekymringene mine ikke blir noe av.

6. Jeg har blitt flinkere til å si unnskyld.

Majones på brødskiva? Ja takk! 

© Getty

7. Jeg driter i hengepupper, muffinsmage og cellulitter. Hallo! Kroppen min har båret frem to barn! Den har huset, næret, utviklet og ikke minst presset ut to nesten fire kilo store klumper. Fy fader for en bragd!

8. Jeg skjønner at jeg ikke er "the center of the universe". Driter jeg meg ut, glemmer folk det fort. De har stort sett mer enn nok med seg selv.

9. Blir jeg latterliggjort eller kritisert for noe jeg har sagt eller skrevet, betyr det ikke nødvendigvis at jeg har dreti meg ut. Kanskje jeg bare har truffet en nerve.

10. Jeg trenger ikke yte hundre prosent hele tiden. Åtti prosent holder lenge. Noen ganger femti og.

11. Jeg spiser opp restene etter barnas lørdagsgodt på en helt vanlig mandag, og bestiller brownie på kafe på en onsdag. Uten dårlig samvittighet.

12. Jeg er ikke så redd for å prøve nye ting. Jeg har gått på trynet mange nok ganger til å vite at det ikke er noen krise og at jeg alltid kommer meg opp på beina igjen.

80 prosent er godt nok. Eller kanskje til og med 50.

© Getty

13. Jeg har lært at den gamle klisjeen om at tiden leger alle sår faktisk stemmer. Og at uansett hvor ufattelig vondt livet kan være, blekner sorg og smerte med tiden.

14. Sex har blitt mye bedre. Jeg tenker ikke lenger på hvordan jeg ser ut i de forskjellige positurene, og bukter og bøyer meg slik jeg vil. Jeg vet hva jeg liker og skammer meg ikke det minste over det. Og jeg har sluttet å gjøre ting jeg egentlig ikke liker bare fordi jeg tror det forventes av meg.

15. Jeg vet at folk ikke lever like flotte og spennende liv som de ønsker å gi inntrykk av på Facebook. 

16. Jeg har lært at det ikke er farlig å vise sårbarhet og å be om hjelp.

17. Jeg har blitt mye mer tolerant med årene og spist hatten min mange nok ganger til å vite at jeg ikke har noen som helst rett til å dømme andre mennesker.

18. Det er ikke like viktig for meg å bli likt av alle. Jeg tåler at folk syns jeg er både teit og dum.

19. Jeg ser ikke på andre suksessfulle kvinner som en trussel, men snarere som rollemodeller jeg kan lære av.

20. Jeg elsker dypere og mer inderlig jo eldre jeg blir. 

 

Så nei, det er absolutt ikke så verst å bli førti.

Og kjære livet; bare bring it on! Jeg gleder meg til fortsettelsen. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...