I denne årstiden hvor utvalget av knasende grønnsaker ikke er så stort, er det smart å huske brokkolien! Den er proppet med næringsrike stoffer som er bra for helsen din.
Et veldig høyt nivå av vitaminer og mineraler gjør brokkolien til grønnsaksskuffens vinner.
I tillegg inneholder brokkoli antioksidanten sulforafan som kan styrke immunforsvaret og hindre kreftceller i å vokse.
- Tips: Her er maten som bremser og reverserer aldringen!
- Vet du det? Bør grønnsaker spises rå, dampes eller kokes?
Bakt brokkoli
Du har spist den rå og dampet, men har du også forsøkt å sette brokkolien i stekeovnen?
• Del brokkolien i buketter. Jo mindre de er, jo kortere tid skal de bakes i ovnen. Ta vare på stilkene til grønnsakssuppen, eller blend dem og bland dem i kjøttdeigen.
• Legg brokkolibukettene i en ildfast form, og bak dem i 10–15 minutter på ca. 70 grader, til de får litt farge.
• Dryss med salt og spis som tilbehør. Eventuelt med litt tomatsalsa eller pesto til.
(kilde: Plantepusherne.dk)

Supergrønnsaken brokkoli passer til mye og kan lett kombineres med annen mat!
© Getty Images