fuktpleie
© Getty, produsentene

Hudpleie: 3 steg til fukt og oppstramming!

Vinter er høysesong for tørr hud, og vi voksne kvinner trenger mer fukt og aktive ingredienser enn tidligere for å opprettholde elastisiteten!

20. september 2017 av Trine Wang og Åshild Breian

1. Godt forarbeid

– gjør ansikt og kropp mer mottakelig for pleie.

Huden din bruker lenger tid på å fornye cellene når du har passert 40 år. Derfor er det ekstra smart å legge arbeid i grunnlaget. Du må rett og slett hjelpe huden med å fornye seg selv.

En ren hud gir essenser, serum og kremer større effekt. En hud som er godt renset vil ta til seg næringsstoffer og virkestoffer bedre enn en hud som ikke er like mottagelig.

Det er ekstra viktig for en voksen hud at du legger litt anstrengelse i å fornye huden fordi cellefornyelsen tar lenger og lenger tid.

Les også: Micellar-teknologien gjør den daglige rensen enklere enn noen gang!

Peeling til alle hudtyper

Gjør det til en vane å peele både kropp og ansikt en til flere ganger i uken. Regelmessig peeling vil fjerne døde hudceller, og kremer og oljer trekker raskere og bedre inn. Dermed virker også ingrediensene som du spanderer penger på mer effektivt.

Det finnes ulike typer peelingprodukter. Noen har finere peelingkorn og er mildere, og dermed ment for hyppigere bruk, mens andre er grovere og bør begrenses til et par ganger i uken eller sjeldnere.

Du kan velge mellom ulike peelingkorn, for eksempel fra planteingredienser som aprikos-kjerner. Det kan gi en noe grovere peeling og vil særlig egne seg hvis du har en kombinert eller fet hudtype. For deg vil en rensebørste være supert i ansiktet fordi huden er nokså robust.

Du kan også velge salt- eller sukkerpeelinger som vil løse seg opp i vann. Her kommer det an på smak og behag. Det eneste du skal unngå er å bruke plastkorn som peeling, fordi disse ørsmå plastkornene til slutt vil ende opp i havet. Og det vil vi jo unngå!

Ettersom noen har mer sensitiv hud enn andre, også på kroppen, bør du kjenne etter hva som funker for deg. Noen har sjeldnere behov for peeling enn andre. Du kan også velge skånsom enzympeeling som fjerner hudceller uten at du behøver å gni.

Vær spesielt oppmerksom dersom du har rosacea, da bør huden din ikke skrubbes. Er du i tvil er det smart å ta en prat med hudpleieren din!

Les også: 4 typiske utfordringer for voksen hud!

Gå etter:

En følelse av ren hud som er klar for påfølgende hudpleie.

En ansiktspeeling som brukes en til to ganger i uken, eller en mildere peeling som kan brukes oftere.

En kroppsskrubb som effektivt fjerner døde hudceller og gir en glattere hudoverflate.

Hjelpemidler som rensebørster, peelinghansker eller rensesvamper gir en enda renere følelse. Det gjelder å finne den metoden som passer best for deg. 

Skin Health Exfoliating Polish fra ZO Skin Health
Ansiktsskrubb:

Ved hjelp av runde magnesiumkrystaller eksfolierer Skin Health Exfoliating Polish fra ZO Skin Health bort døde hudceller og talg og gir huden enda renere og jevnere overflate. A-, C- og E-vitaminer gir beskyttelse mot frie radikaler fra blant annet sol, forurensning og stress. 65 g, 835 kr. 

© Produsenten
Mia FIT fra Clarisonic
Rensebørste:

Mia FIT fra Clarisonic er spesielt utviklet til kvinner som trenger en hudpleie-rutine som passer inn i en travel hverdag, med enkelt design og to justerbare innstillinger på renseprogrammet. Denne kan du bruke hver dag. Huden blir silkemyk! 2000 kr.

© Produsenten
Pure Greek Olive Kroppsskrubb fra Korres
Kroppsskrubb:

Pure Greek Olive Kroppsskrubb fra Korres er basert på kaldpressede olivenblader og olje fra oliventrær som skal være en rik kilde til vitaminer og mineraler og gjøre huden både fuktet og herlig forfrisket. 150 ml, 199 kr.

© Produsenten
Hammam Kessa Glove fra Rituals
Skrubbehanske:

Hansker, svamper eller en klut? Ved å velge en mekanisk skrubb påvirker du selv hvor hardt eller hvor mildt du skal skrubbe din hud. En god start på dagen! Hammam Kessa Glove fra Rituals brukes fuktig og skal eksfoliere huden på kroppen. Hansken skal fjerne gamle hudceller og overflødig talg. 60 kr.

© Produsenten

2. Til ansiktet

– god pleie gir resultater

Bli kjent med de moderne, oppstrammende
ingrediensene. Huden din vil trives med dem og du vil se mer våken ut. Her er noen aktuelle nyheter.

For å holde huden vakker, er det viktig å tenke på helheten. Livsstil, kosthold og produkter går hånd i hånd, og er du bevisst på det, er du langt på vei til å få en sunn hud. Regelmessig rens er viktig som en grunnleggende faktor. Når huden er renset, gjelder det å bruke produkter som er tilpasset hudtypen og hudtilstanden din. Har du sensitiv hud, må du ta hensyn til det. 

Les også: 4 smarte hudpleieråd for deg over 40!

Aktive ingredienser

Mange anti-age-produkter kan inneholde aktive og sterke ingredienser og virkestoffer som skal beskytte, reparere og gi oppstrammende effekt. Ikke alle hudtyper tåler de sterkeste ingrediensene som ofte brukes mot hudaldring. Retinol, også kjent som vitamin A, virker på hudens cellefornyelse og kan være svært effektivt på for eksempel solskadet hud eller hud med dype rynker eller akne. Bivirkninger ved bruk av retinol kan være rød, stikkende hud, og det er langt ifra alle som tåler det. Derfor er det lurt å kjenne sin egen hudtype godt før du investerer i dyre kurer. Det som passer for noen, passer ikke nødvendigvis for deg, så prøv deg frem eller gå til en ekspert som kan gi en hudanalyse og gode råd til riktig hudpleie. Ofte kan du få med deg en prøve du kan starte med. 

Les også: Slik beskytter du huden mot pigmentflekker og hudaldring!

Gå etter:

Oppstrammende og fuktgivende hudpleieprodukter tilpasset voksen hud.

Finn produkter til din hudtype. Har du sensitiv hud, må du ta ekstra hensyn når det kommer til aktive ingredienser.

Få skjønnhetssøvnen din og ta natten til hjelp med gode kremer og masker som virker mens du sover. Da er nemlig cellefornyelsen på sitt beste.

Det er viktig å beskytte huden mot skadelige solstråler gjennom hele året.

AI Day Cream fra Nimue
Avansert krem:

AI Day Cream fra Nimue er en rik dagkrem med aktive ingredienser fra planter og Acetyl Tetra-peptid som skal redusere rynkedybde, forbedre fasthet og elastisitet og gi glød. 50 ml, 1479 kr.

© Produsenten
NCTF-Intensive Serum fra Filorga
Intensivt serum:

NCTF-Intensive Serum fra Filorga har en geléaktig konsistens som trekker raskt inn i huden og jobber aktivt mot hudaldring, med ingredienser som retinol, vitamin C og planteekstrakt av hvete, 30 ml, 855 kr.

© Produsenten
Overnight Retinol Repair 1% fra Dermalogica
Kraftig nattkur:

Overnight Retinol Repair 1% fra Dermalogica er beregnet på avanserte retinolbrukere. Den skal øke cellefornyelsen, jevne hudtonen og redusere aldringstegn. Brukes om natten. 25 ml, inkludert 15 ml Buffer Cream som skal hindre hudirritasjon. Husk Spf om dagen! 1395 kr.

© Produsenten
Rénergie Multi-Lift Ultra Full Spectrum Anti-Ageing Fluid fra Lancôme
Flytende:

Rénergie Multi-Lift Ultra Full Spectrum Anti-Ageing Fluid fra Lancôme inneholder linfrøekstrakt som skal redusere rynker og mørke flekker og gi fastere hud, 50 ml, 865 kr. 

© Produsenten

3. Til kroppen

– fukt og oppstrammere gjør huden glattere

Opplever du huden på kroppen som tørrere enn tidligere? Hjelp den litt på vei med gode, nærende kremer og løftende, oppstrammende ingredienser.

Når vi blir eldre kan mange oppleve at huden gradvis mister elastisitet. Det skjer rett og slett fordi hudens støttestruktur svekkes. Det betyr at du må tilsette mer fukt for å unngå tørrhet. Faktisk trenger vi litt ekstra hjelp her nord i Europa.

Huden roper etter ekstra mye fukt når det går mot høst og vinter og temperaturene svinger. Vi går fra varmt til kaldt vær og vintertemperaturene veksler mellom kaldt ute og tørt, varmt inne.

De lettere kremene som ofte brukes om sommeren kan med fordel byttes ut med fetere varianter gjennom høst og vinter.

Gi oljene en sjanse

Det har nå også kommet svært mange gode oljer på markedet som du kan prøve. Mange kan ha et elsk- eller hat-forhold til oljer. Men gi dem en sjanse til. De er slett ikke tunge og fete alle sammen. Smør deg med krem eller olje mens huden ennå er fuktig etter dusjen. På den måten lukker du fuktigheten inne i huden. Gi deg selv noen minutter til å tørke mens du vandrer rundt i Evas drakt.

Cellulitter er vanlig

En svekket elastisitet i huden kan også gjøre at huden blir slappere eller at cellulitter blir mer fremtredende på deler av kroppen.

Cellulitter er noe mange har, og også noe mange ønsker å gjøre noe med. Hudpleieprodukter kan ikke alene fjerne cellulitter, men de kan bidra til økt fasthet og gjøre ujevnhetene eller gropene i huden mindre synlige ved hjelp av aktive ingredienser. Men husk at endringer ikke skjer over natten. Det kan ta uker før du ser forskjeller i hudstrukturen.

Her er det om å gjøre å jobbe med huden både morgen og kveld i alle fall i minst en måneds tid. Hvis du kombinerer gode produkter med en sunn livsstil og daglig mosjon, vil du garantert se forskjell over tid. 

Les også: Dette gjør kroppen din yngre!

Gå etter:

Ønsker du en fuktmettet hud, bør du se etter oljer, serum og kremer tilsatt pleiende planteoljer, sheasmør eller plantebaserte fuktbindere som glyserin. Unngå for mye syntetiske tilsetningsstoffer.

Produkter mot cellulitter er ofte tilsatt ingredienser som stimulerer fukt og fasthet, som hyaluronsyre, algeekstrakter og koffein.

Fukt er viktig året rundt for å unngå tørr og stram hud. Lette kremer er deilig om sommeren, fete kremer passer perfekt når det blir kaldere I luften.

Oppstrammende og sirkulasjonsstimulerende massasje på utsatte områder kan hjelpe kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer og redusere cellulitter. 

Amande Supple Skin Oil fra L´Occitane
Kroppsolje:

Amande Supple Skin Oil fra L´Occitane inneholder mandelolje og skal ha en oppstrammende effekt på huden i tillegg til å gi masse fukt og dufte deilig, 100 ml, 369 kr.

© Produsenten
Skin Fitness Firming & Recovery Body Emulsion fra Biotherm
Kroppsserum:

Skin Fitness Firming & Recovery Body Emulsion fra Biotherm skal redusere tørrhet og virke oppstrammende, med en lett tekstur som smelter på huden etter en dusj. Perfekt etter trening! 200 ml, 249 kr.

© Produsenten
Body Tone Firming Concentrate fra Exuviance
Konsentrat:

Body Tone Firming Concentrate fra Exuviance skal gi jevnere hud med hyaluronsyre for fuktoppbygging og koffein som skal virke stimulerende på hudforbedring,
147 ml, 549 kr.

© Produsenten
Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert fra Clarins
Anti-cellulitt:

Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert fra Clarins er en kremgelé med planteingredienser som skal stramme opp huden og stimulere fettforbrenning på hofter og lår. 200 ml, 430 kr. 

© Produsenten

Seneste

Kanskje er du også interessert i...