Hudpleie for voksen hud:
Hudpleie for voksen hud:

Når vi blir eldre forandres huden – og i perioder kan huden være ganske irriterende. Da gjelder det å ha riktige produkter tilpasset din hudtilstand.

4 typiske utfordringer for voksen hud

Her er produktene huden din trenger!

11. oktober 2016 av Mette Bundgaard og Åshild Breian

I perioder har du ikke bare en hudtype, men også en hud­tilstand. Det er utfordringer som kommer og går, og kan være ganske irriterende. 

Her får du tips til hvordan du kan forbedre eller helt unngå dem.


1. Sensitiv hud

Årsak: At barriere­funksjonen ikke fungerer optimalt, og at blodkarene ofte ligger i hudens overflate på grunn av hormonelle forandringer, stress, feil kosthold eller dårlig søvn. Huden blusser opp, rødmer og irriteres lett av varme, kulde, berøring og krydret mat. Den får også lett nupper, utslett, svie, kløe og i verste fall eksem.

Løsning:

Alltid: Bruk ekstra milde produkter med beroligende ingredi­enser som termalsk kildevann og vege­tabilske oljer som for eksempel aprikos­- og vindruekjerneolje.

Aldri: Unngå produkter som inneholder alkohol. 

Sensitiv hud:
Sensitiv hud:

Sensitive Day Cream spf 15 med lakrisekstrakt, vindrue­kjerneolje og B5-vitamin som aktivt reduserer følsom hud. Uten parfyme. 50 ml, kr 90 (Nivea). 

2. Pigmentflekker

Årsak: For mye sol med for lite solbeskyttelse. Det kan komme av gener, P-piller, graviditet og overgangs­alder. Ny forskning viser at frie radikaler har innflytelse på pigmentetene i huden. Frie radikaler er ustabile molekyler som ødelegger hudcellene dine. Frie radikaler dannes av forurensning, men også av stress og fet og usunn mat.

Løsning:

Beskytt deg: Unngå direkte sol og bruk minimum faktor 15 fra april til oktober, gjerne hele året.

Jevnere hud: Prøv serum og kremer som lysner og klarner huden. De fjerner ikke pigmentflekkene, men gjør huden jevnere, samtidig som de forebygger nye pigmentflekker ved hjelp av C-vitamin og peptider.

Pigmentflekker:
Pigmentflekker:

Reduserer pigmentering med masse C-vitamin: Essential-C Daily Renewal Complex. 30 ml, kr 999 (Murad). 

3. Sprengte blodkar

Årsak: Huden blir tynnere med årene og de små, fine blodkarene vises tydeligere. Spesielt etter overgangsalderen skjer det betydelige forandringer. Solens stråler kan også forårsake sprengte blodkar når de trenger ned i underhuden.

Løsning:

A-vitamin stimulerer underhuden til å danne nye kollagen- og elastinfibre, så huden blir tykkere.

B3-vitamin balanserer betennelser og er generelt rødme-dempende.

Sprengte blodkar:
Sprengte blodkar:

VITA. B3 demper rødme med masse B3-vitamin. 45 ml, kr 839 (Ph Formula).

4. Uren hud

Årsak: En overproduksjon av talg på grunn av arv, vær, medisiner, livsstil og hormoner. Og ja, hormoner, de raser jo rundt i 40+-kroppen! Av og til – hvis porene er fylt med talg – kan det oppstå aknebakterier som irriterer huden, så den blir betent og får kviser.

Løsning:

Fukt: Det gjelder å ikke tørke ut huden, da tørr hud vil bryte ned den naturlige syrekappen og hudens evne til å beskytte seg selv mot bakterier.

Trinn 1: Bruk milde rense­produkter spesielt til uren hud, og bruk dem både morgen og kveld.

Trinn 2: Fukt huden med lette kremer, så du ikke tørker ut huden, men heller ikke til­stopper porene ytterligere. 

Uren hud:
Uren hud:

Blemish Clearing Solution bekjemper utbrudd og forbedrer uren hud, mens tea tree-olje virker desinfiserende. 50 ml, kr 319 (Murad).

Seneste

Kanskje er du også interessert i...