Smakfullt tilbehør til grillmaten: Gratinerte grønne asparges med gruyère

Aspargesene gratineres under et smakfullt lag av ost og bechamel. Lekkert tilbehør til kjøtt fra grillen.

Oppskrift på grantinerte asparges
© Helén Pe

Gratinerte grønne asparges med gruyère

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • 1 bunter grønne asparges (à 250 g)
  • 50 g lagret gruyèreost
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 dl melk
  • ½ ts dijonsennep, gjerne grovkornet
  • ¼ ts salt
  • ½ krm svart pepper
  • ¼ dl pankorasp
  • ¼ ss olivenolje

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader. Rens aspargesene, knekk av enden og kok dem i lettsaltet vann i 1–2 min., avhengig av størrelse. Avkjøl i kaldt vann, og la dryppe av. Legg aspargesene i en smurt ildfast form.
  1. Riv osten fint på et rivjern. Smelt smøret i en gryte. Rør inn melet. Tilsett melken, litt av gangen. La småkoke under omrøring i ca. 3 min., til sausen er tyknet. Rør i ost og sennep og krydre med salt og pepper.
  1. Hell sausen over aspargesene. Bland pankorasp med olje, og fordel over aspargesene.
  1. Gratiner midt i ovnen i 10–15 min., til retten har fått fin farge.
Asparges gratinerte
© Helén Pe