Du har nok aldri laget asparges på denne måten
Grønn eller hvit, vill eller vanlig, kokt eller grillet – uansett hva vi gjør med den, er aspargesen en delikatesse. Nyt den sammen med løjromkrem, sildetartar, kaldrøkt skinke eller annet godt tilbehør.
Grillet thai-asparges
Tid: 20 minutter
Antall personer: 4 400 g thaiasparges
2 ss olivenolje
1 ts havsalt
Sildetartar:
1 egg
75 g matjessildfileter
¼ rødløk
1 ts hakket frisk gressløk
2 ss majones
Tilbehør: 4 ss rømme
Slik gjør du:
Tartar: Hardkok egget før du fjerner skallet og finhakker det. Finhakk silden. Skrell og finhakk løken. Bland egg, sild, løk, gressløk og majones.
Rens aspargesen. Vend den i olivenolje og strø over havsalt. Grill aspargesen i 2–3 min. på høy varme.
Fordel aspargesen på 4 tallerkener. Del tartaren i 4, form dem til kaker og legg ved siden av. Pynt med en klatt rømme og server.
Tips! Skjær brødet i meget tynne skiver. Det går lettest i en skjæremaskin eller med en tynn, skarp brødkniv hvis brødet er halvfrossent.
Fakta: Thaiasparges er grønn og litt tynnere enn vanlig asparges, men smaken er den samme.