Grillet thai-asparges
Tid: 20 minutter
Antall personer: 4400 g thaiasparges
2 ss olivenolje
1 ts havsalt
Sildetartar:
1 egg
75 g matjessildfileter
¼ rødløk
1 ts hakket frisk gressløk
2 ss majones
Tilbehør:
4 ss rømme
Slik gjør du:
1. Tartar: Hardkok egget før du fjerner skallet og finhakker det. Finhakk silden. Skrell og finhakk løken. Bland egg, sild, løk, gressløk og majones.
2. Rens aspargesen. Vend den i olivenolje og strø over havsalt. Grill aspargesen i 2–3 min. på høy varme.
3. Fordel aspargesen på 4 tallerkener. Del tartaren i 4, form dem til kaker og legg ved siden av. Pynt med en klatt rømme og server.
Tips! Skjær brødet i meget tynne skiver. Det går lettest i en skjæremaskin eller med en tynn, skarp brødkniv hvis brødet er halvfrossent.
Fakta: Thaiasparges er grønn og litt tynnere enn vanlig asparges, men smaken er den samme.

Friske urter, sitron og posjert egg er klassiske smaker som går godt sammen med frisk asparges. Selv om vi nå får tak i asparges hele året, er den ekstra god som et tidlig vårsignal.
© Charlie Drevstam/Allt om Mat