Tid: 30 min. + 20 min. i ovnen
Antall porsjoner: 8
1 1⁄2 kilo små poteter
1⁄2 dl olivenolje
2 ts flaksalt
2 krm kvernet svart pepper
500 g grønn asparges
800 g vannmelon
1 bunt reddik
150 g blandede spede salatblader
300 g fetaost
Dillpesto:
75 g parmesan
1 hvitløksfedd
3 dl grovt hakket dill
1 1⁄2 dl olivenolje
1 1⁄2 ss pinjekjerner
3⁄4 ts salt
2 krm kvernet svart pepper
Garnering:
friske urter, f.eks. timian
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225 °C. Skyll og skrubb potetene og fordel på et stekebrett dekket med bakepapir. Ringle olje over og krydre med salt og pepper over. Bak midt i ovnen i 20–25 min. til potetene er gylne og myke. Avkjøl.
- Rens aspargesen og grill i ca. 5 min. Skrell, kjern ut og skjær melonen i terninger. Rens og del reddikene i fire.
- Dillpesto: Grovriv osten. Skrell hvitløken. Kjør ost, hvitløk, dill, olje og nøtter sammen med en stavmikser. Krydre med salt og pepper. 4. Legg alt på et fat og fordel fetaost og dill pesto over og vend sammen. Pynt med urter.

© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat