© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Sommersalat med bakt potet, asparges, urter og dillpesto

En mettende salat med herlig sommersmak. Dessuten er den perfekt å lage til mange!

7. mai 2020 av Anna Wendt/Söderberg Agentur

Tid: 30 min. + 20 min. i ovnen
Antall porsjoner: 8

1 1⁄2 kilo små poteter
1⁄2 dl olivenolje
2 ts flaksalt
2 krm kvernet svart pepper
500 g grønn asparges
800 g vannmelon
1 bunt reddik
150 g blandede spede salatblader
300 g fetaost

Dillpesto:

75 g parmesan
1 hvitløksfedd
3 dl grovt hakket dill
1 1⁄2 dl olivenolje
1 1⁄2 ss pinjekjerner
3⁄4 ts salt
2 krm kvernet svart pepper

Garnering:

friske urter, f.eks. timian 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 °C. Skyll og skrubb potetene og fordel på et stekebrett dekket med bakepapir. Ringle olje over og krydre med salt og pepper over. Bak midt i ovnen i 20–25 min. til potetene er gylne og myke. Avkjøl.
  2. Rens aspargesen og grill i ca. 5 min. Skrell, kjern ut og skjær melonen i terninger. Rens og del reddikene i fire.
  3. Dillpesto: Grovriv osten. Skrell hvitløken. Kjør ost, hvitløk, dill, olje og nøtter sammen med en stavmikser. Krydre med salt og pepper. 4. Legg alt på et fat og fordel fetaost og dill­ pesto over og vend sammen. Pynt med urter. 
© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...