11 sunne middager på under 30 minutter
Middag som er sunn, rask og himmelsk god! Her er tips til 11 måltid du lager på rekordtid. Perfekt i en hektisk hverdag!
Enkel middag
11 raske oppskrifter
Enkle og deilige hverdagsmiddager du lager ferdig på under en halvtime passer perfekt i en travel hverdag.

Kyllingsalat med sesamdressing:
OPPSKRIFT PÅ KYLLINGSALAT:
Sunn, kjapp og mettende kyllingsalat. Vil du ha en rask og mettende middag? Prøv pannestekt kylling med sprø, sesammarinerte grønnsaker.
- 600 g Kyllingfilet med skinn
- 1 ss. Sukker,
- 1 ss. Dijonsennep
- 1/2 ss. Sesamolje
- 2 ss. Rødvinseddik
- 1/2 ts. salt
- 1/2 ts. pepper
- 2 ss. Olivenolje
- 6 stk. Tomat soltørkede
- 1 stk. Rødløk
- 1 stk. Gulrot
- 200 g Sukkererter
- 150 g sjampinjong,
- 1 dl Olivenolje
SLIK LAGER DU KYLLINGSALAT:
Skiv soppen tynt.
Kok sukkerertene i lettsaltet vann i 30 sekunder.
Hell fra vannet og avkjøl sukkertene i isvann.
Skrell og høvle gulroten tynt med en potetskreller.
Skrell og skiv rødløken tynt.
SESAMDRESSING:
Visp sammen eddik, sesamolje, sennep og sukker i en skål.
Tilsett oljen mens du pisker. Smak til med salt og pepper.
KYLLINGSALATEN:
Bland sukkererter, gulrot, rødløk, sopp og soltørkede tomater med halvparten av dressingen i en bolle. La stå.
Rens kyllingfiletene og del dem i 4. Stek dem i olivenolje til de er gjennomstekte (kjernetemperatur 68 °C). Krydre med salt og pepper.
Fordel salatbladene på et serveringsfat. Vend inn de marinerte grønnsakene.
Ringle resten av dressingen over og dryss flaksalt over. Topp med stekt kylling og server.

Deilig kyllingpanne:
En lettvint kyllingmiddag som alle liker.
OPPSKRIFT PÅ KYLLINGPANNE:
- 2 ss. Olivenolje
- 4 stk. Kyllingbryst
- 1 stk. Løk, gul/rød
- 1 Fedd Hvitløk,
- 2 stk. Paprika
- 1 1/2 dl Hønsebuljong
- 1/2 dl Matøte
- 1 knivs. Salt
- 1 knivs. Pepper, kvernet
SLIK LAGER DU KYLLINGPANNE MED PAPRIKA:
- Varm opp oljen i en stor stekepanne. Brun kyllingfiletene på begge sider. Ta opp filetene, og legg dem til side.
- Stek løken i 1 min. i stekepannen over middels varme. Tilsett hvitløk og la alt steke i 1 min. Tilsett paprika og la alt steke i 2 min.
- Ha kyllingen tilbake i pannen sammen med kyllingbuljong. Legg på lokk og la det putre i 5 min. Ta lokket av, og tilsett fløte og smak til med salt og pepper. La det putre videre i 5 min.
- Server på en seng av pasta med frisk basilikum.
TILBEHØR:
- Nykokt båndpasta
- Frisk basilikum

Italiensk klassiker:
OPPSKRIFT PÅ RISOTTO:
En enklere variant av den italienske risottoen – men like god!
- 600 g Kylling
- 1 knivs. Salt
- 1/2 ss. Hvitvinseddik
- 1 Dæsj Rapsolje
- 100 g Philadelphia light
- 1 Bunt Vårløk
- 250 g Sopp, sjampinjong
- 3 dl Arborioris
- 1 stk. Hønsebuljong
SLIK LAGER DU RISOTTO:
- Rens kyllingfiletene, og skjær dem i store biter. Kok opp 1 liter vann sammen med buljongterningen. Tilsett risen, og la den koke uten lokk i ca. 20 min. Rør om jevnlig.
- Rens soppen og del den i 4. Rens og strimle vårløken, spar litt til pynt.
- Stek kyllingen ved middels varme i 1 ss olje i en stekepanne til den har fått fin farge og krydre den med 1 ts salt og 2 krm pepper. Legg kyllingen over på et fat.
- Stek sopp og løk ved middels varme i 1 ss olje i en stekepanne til soppen har fått fin farge.
- Vend kylling og sopprøre i risen når det gjenstår ca. 5 min av koketiden. Rør inn ferskost og eddik.
- Krydre med 1/2 ts salt og 1 krm pepper. Dryss resten av vårløken over, og server.

Kyllingwrap:
OPPSKRIFT PÅ KYLLINGWRAP:
Disse wrapene er kjempegode og enkle å lage, og perfekte til å ta med i piknik-kurven eller matboksen.
På denne måten får du til og med tenåringene til å spise grønnsaker.
- 4 stk. Fullkornstortilla
- 1 stk. Paprika
- 4 stk. Bladsalat
- 1 knivs. Pepper
- 1 knivs. Salt
- 1/2 dl Ajvar Relish
- 1 1/2 dl Majones, lett
- 1 dl Lettrømme
- 1 stk. Kylling, ferdig grillet
SLIK LAGER DU KYLLINGWRAPS MED AJVAR-DRESSING:
Ajvar er en serbisk relish laget av stekt aubergine, paprika og hvitløk.
- Legg tortillaene på 4 ark aluminiumsfolie.
- Fjern bena fra kyllingen og skjær kjøttet i mindre biter.
- Ha kyllingkjøttet over i en bolle og tilsett rømme, majones og ajvar, og smak til med salt og pepper.
- Fordel blandingen over tortillaene.
- Skjær salat og paprika i tynne strimler. Legg salat, paprika og bladpersille over kyllingen.
- Rull sammen tortillaene og pakk dem inn i folie.
Lyst på rask og god snacks?

Laks i ovnen:
OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT LAKS:
En sunn, rask og kjempegod fiskemiddag full av gode smaker og næringsstoffer. Den milde laksen kler en søtsterk glasering av honning og sennep.
- 600 g Laksefilet
- 1 1/2 ts. Salt
- 25 g Smør
- 250 g Babyspinat
- 820 g Cannellinibønner
- 1 stk. Løk, gul
- 1/2 stk. Sitron
- 1/2 dl Sitronskall
- 2 ss. Grov sennep
- 3 ss. Honning
- 2 knivs. Pepper, kvernet
SLIK LAGER DU OVNSBAKT LAKS:
- Skjær laksefileten i fire porsjonsstykker. Sett ovnen på 175 °C. Bland honning, sennep, sitronskall, sitronsaft og 1 ts salt. Legg laksen i en ildfast form og fordel honningblandingen over. Stek midt i ovnen i ca. 10 min.
- Hev temperaturen til 250 °C grill og grill laksen i ca. 3 min. til den har fått fin farge.
- Skrell og strimle løken. Stek den i smør i en stor stekepanne i ca. 2 min. på rett over middels varme.
- Skyll bønnene raskt i et dørslag. Ha avrente bønner i stekepannen og la dem steke under omrøring i ca. 2 min.
- Vend inn spinaten. Krydre med 1/2 ts salt og pepper og la alt steke i ca. 1 min.
- Server den varme bønnesalaten med grillet laks og stekesjy fra formen.

Sashimi:
OPPSKRIFT PÅ SUSHI:
Sashimi av laks med mango og koriander er en enkel middag du lager på 1-2-3.
- 1 stk. Rødløk
- 1 stk. Hjertesalat
- 4 stk. Vårløk
- 450 g Laksefilet
- 5 ss. Sesamfrø
- 1 Potte Koriander,
- 1 Dæsj Soyasaus, kinesisk
SLIK LAGER DU SASHIMI:
- Skrell mangoen. Jeg bruker bestandig grønnsaksskrelleren til det, men du kan godt bruke kniven også. Skjær ned langs sidene der steinen er flat. Alltid like vanskelig å treffe helt, men øvelse gjør mester! Så skjærer du av kjøttet på de to kortsidene også før du deler mangoen i tynne skiver.
- Rødløken skreller du og deler i to før du skjærer den i løvtynne skiver. Salaten skjærer du i strimler. Og vårløken skjærer du i tynne skiver, litt på skrå.
- Tørk av laksefileten med kjøkkenpapir. Ha sesamfrøene på en tallerken og rull den runde siden av fiskefileten i sesamfrøene. Skjær fisken så i tynne skiver.
- Fordel alt på et serveringsfat.
Slik lager du din egen sushi!

Pasta med hjemmelaget pesto:
OPPSKRIFT PÅ PASTA MED RUCCOLAPESTO:
Pesto er virkelig den aller beste hverdagssausen. Den smaker godt til det meste, og er perfekt å blande i varm, nykokt pasta for en rask hverdagsmiddag.
- 50 g Ruccolasalat
- 50 g Valnøttkjerner
- 1 Fedd Hvitløk
- 1 dl Olivenolje
- 1 dl Parmesan
- 1 knivs. Havsalt
- 1 knivs. Pepper,
- 400 g Pasta, penne
SLIK LAGER DU PASTA MED RUCCOLAPESTO:
- Grovhakk ruccola, nøtter og hvitløk. Miks sammen alle ingrediensene til pestoen med en stavmikser.
- Kok pastaen etter anvisningen på emballasjen. La den renne av og bland godt med pestoen. Server med ekstra revet parmesan.

Stekt ris:
OPPSKRIFT PÅ STEKT RIS MED EGG OG REKER:
Kok risen kvelden før, etter anvisningen på emballasjen, og oppbevar den i kjøleskapet. De to gode vennene lime og koriander setter nydelig smak på denne retten.
1 stk. 2 ss. 2 ss. 9 dl 500 g 1 ss. 1 ss. 1/2 dl 4 stk. INGREDIENSER Løk, gul Soya Lime, saft jasminris, kokt Wokblanding, fryst Sambal badjak Rapsolje Rapsolje Egg, rå 10/28/2018 Rask og enkel stekt ris med egg og reker - Tara http://maaltid.no/oppskrifter/stekt-ris-med-egg-og-reker 2/3 1 Fedd 500 g Hvitløk, rå Reker, med skall
SLIK LAGER DU STEKT RIS:
- Sambal badjak er en indonesisk chilisaus som fås kjøpt på asiatiske butikker eller velassorterte supermarked.
- Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Visp eggene lett sammen i en skål. Varm opp 1 ss olje i en stekepanne og ha i eggene. Rør til eggene er kremete. Krydre med 1 krm salt. Ha eggene over på en tallerken.
- Stek løk og hvitløk i ½ dl olje i ca. 1 min. i en wok eller stekepanne. Tilsett sambal badjak og grønnsaker. Wok i ca. 3 min.
- Rør inn kokt ris og wok i ytterligere ca. 3 min. Rør inn eggerøren.
- Smaksett risen med limesaft og soyasaus. Vend inn rekene og la dem bli gjennomvarme.
- Server med hakket koriander og lime til å presse over.

Gjør en vri på fredagstacoen!
Prøv en ny tacomiddag. Hjemmelaget pai med ekte ekte tex-mex smaker fra spisskummin, oregano og røkt paprikapulver.
OPPSKRIFT PÅ TACOPAI:
- 5 dl Hvetemel
- 2 dl Maismel
- 250 g Smør
- 1/2 ts. Salt
- 3 ss. Vann
TACOFYLL:
- 2 ts. Oregano, tørket
- 2 ts. Paprikakrydder, røkt
- 2 ts. Salt
- 1/2 ts. Pepper, cayenne
- 2 dl Vann
- 250 g Oliven, grønne
- 1 boks Mais, hermetisk
- 4 dl Cheddar, revet
- 2 ts. Spisskummin
- 1 ss. Rørsukker
- 2 stk. Paprika, rød
- 2 stk. Løk, gul
- 2 Fedd Hvitløk,
- 3 ss. Rapsolje
- 800 g Kjøttdeig
- 2 ss. Maizena
GARNERING OG TILBEHØR:
- 1 stk. Chili, rød,
- 1 Potte Koriander
- 1 boks Lettrømme
SLIK LAGER DU PAIBUNN:
- Sett ovnen på 225 °C.
- Bland hvete- og maismel, smør og salt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann, og samle det raskt sammen til en deig.
- Trykk ut deigen i bunnen og langs kanten av en langpanne, ca. 30 x 40 cm.
- Prikk paibunnen med en gaffel og stek den midt i ovnen i ca. 10 min.
SLIK LAGER DU TACOFYLL:
- Kjern ut og skjær paprikaen i terninger.
- Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Stek paprika, løk og hvitløk i 2 ss olje i en stekepanne.
- Tilsett kjøttdeigen og stek den ferdig sammen med grønnsakene.
- Bland maisstivelse med sukker, spisskummen, oregano, paprikapulver, salt og kajennepepper.
- Rør blandingen inn i kjøttdeigen og tilsett vannet.La det putre i 2 min.
- Skjær olivenene i skiver. La maisen renne av.
- Bland oliven og halvparten av maisen inn i kjøttdeigen. Fordel blandingen på paibunnen og dryss revet ost over.
- Stek paien midt i ovnen i ca. 15 min.
- Stek resten av maisen i 1 ss olje i en stekepanne til den har fått fin farge.
- Kjern ut og strimle chilien.
- Fordel stekt mais, chili og hakket koriander over paien, og server med salat og rømme.
Har du smakt vannkefir?

Pastasalat med kylling:
OPPSKRIFT PÅ PASTASALAT:
Bruk rester av kjøtt og grønnsaker i tillegg til pasta i denne salaten. Smart, raskt, enkelt og kjempegodt!
DETTE TRENGER DU FOR Å LAGE PASTASALAT
- 500 g Pasta
- 1/4 stk. Isbergsalat
- 1 Dæsj Smør
- 1/4 ts. Chilipulver
- 1 knivs. Pepper, kvernet
- 2 stk. Kyllingfilet
- 1/2 stk. Blomkål i buketter
- 1/2 stk. Brokkoli med stilk
- 2 stk. Gulrot, rå
- 1 Dæsj Salt,
- 2 ss. Olivenolje
SLIK LAGER DU PASTASALAT:
Kjapp middag med minimal oppvask!
- Kok opp mye vann i en stor kasserolle og tilsett nok salt til at vannet smaker saltvann. Kok pastaskruene etter anvisning på pakken.
- Skrell gulrøttene og del dem i skiver. Del opp brokkolien og blomkålen i små buketter.
- Ha grønnsakene i pastavannet de siste 3 kokeminuttene.
- Hell det over i et dørslag og la det renne av før du slår det over i en serveringsbolle.
- Mens pastaen kokes, deler du opp kyllingfiletene i terninger og krydrer dem med salt, pepper og chilipulver.
- Stek dem gyllenbrune i en blanding av smør og olivenolje. Ha dem så over i serveringsbollen.
- Del opp issalaten og bland inn.
- Fordel olivenoljen over og bland det hele sammen. Smak og kjenn om pastasalaten er passe krydret før du setter bollen på bordet.

Hjemmelaget pizza:
OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET PIZZA:
Ta en snarvei. Lag pizza med tortillalefser og luksus-topping. Av og til er det lov å jukse: Tortillalefser eller pitabrød kan bli til en rask og deilig pizza.
- 1 stk. Fennikel
- 2 dl Tomatsaus
- 4 stk. Fullkornstortilla
- 200 g Chèvre
- 1 dl Oliven, sorte, kalamata
- 4 ss. Olivenolje
- 1 Dæsj Havsalt
- 2 Dæsj Pepper, kvernet
- 1 Håndfull ruccolasalat
SLIK LAGER DU ENKEL PIZZA MED CHEVRE OG FENNIKEL:
Noen ganger er det helt riktig å ta noen snarveier i kjøkkenet.
- Sett ovnen på 250°C. Skjær fennikelen i tynne strimler. Smør tomatsaus over tortillaene. Legg over fennikel, geitost og oliven. Drypp over olivenolje, og salte og pepre.
- Legg pizzaene på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek øverst i ovnen i ca. 5–7 min. Ta ut og topp med rucolablader.
