Pancetta er italiensk bacon som er saltet og lufttørket. Kan erstattes med vanlig bacon.
Tid: 25 min.
Porsjoner: 4
Dette trenger du
300 g pasta, f. eks castellane
400 g kyllingfilet
100 g pancetta
250 g brokkoli
1 rød chili
2 ss + 2 ss olivenolje
1 ts salt
2 krm kvernet svart pepper
1 dl tørr hvitvin
1 ss kylllingfond
2 dl revet parmesan
1 potte basilikum
Slik gjør du
- Kok pastaen etter instruksjonene på pakken.
- Skjær kyllingen i små biter. Strimle pancettaen. Bryt brokkolien i små buketter, og finstrimle stilken. Kjern ut og strimle chilien.
- Stek kyllingen i 2 ss olje i en steke-panne i ca. 3 min. Bland inn pancettaen og la den steke med under omrøring til kyllingen har fått en fin farge og er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og legg på et fat så lenge.
- Stek brokkolien i 2 ss olje i ca. 3 min. Bland i chilien og stek i ytterligere 2 min. La pastaen renne av, men spar på 2 dl av kokevannet.
- Bland pastaen og kyllingbitene sammen i stekepannen, og tilsett kokevannet, vin og fond. Dryss over parmesan og basilikumblader. Serveres umiddelbart.
Prøv også:

© Helén Pe/Allt om Mat
Kok pastaen slik!
- Kok alltid med rikelig saltet vann. Til 100 g pasta trenger du 1 liter vann og 1/2 ss salt.
- Rør om flere ganger i kjelen mens pastaen koker, ellers kan den klistre seg sammen.
- Pastaen skaper stivelse, noe som gjør at koke-vannet er supert å bruke i sausen som skal serveres til.
- Ikke skyll pastaen i kaldt vann, da mister den smak.