Pasta med kylling, pancette, brokkoli og chili

Det spiller ingen rolle hvor ofte vi spiser det – pasta er en absolutt favoritt. Alltid. Her får du oppskriften på en nydelig pasta med kylling, pancette, brokkoli og chili.

Styling: Elisabeth Johansson

© Helén Pe/Allt om Mat

Pancetta er italiensk bacon som er saltet og lufttørket. Kan erstattes med vanlig bacon.

Tid: 25 min.

Porsjoner: 4

Dette trenger du

300 g pasta, f. eks castellane

400 g kyllingfilet

100 g pancetta

250 g brokkoli

1 rød chili

2 ss + 2 ss olivenolje

1 ts salt

2 krm kvernet svart pepper

1 dl tørr hvitvin

1 ss kylllingfond

2 dl revet parmesan

1 potte basilikum

Slik gjør du

  1. Kok pastaen etter instruksjonene på pakken.
  2. Skjær kyllingen i små biter. Strimle pancettaen. Bryt brokkolien i små buketter, og finstrimle stilken. Kjern ut og strimle chilien.
  3. Stek kyllingen i 2 ss olje i en steke-panne i ca. 3 min. Bland inn pancettaen og la den steke med under omrøring til kyllingen har fått en fin farge og er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og legg på et fat så lenge.
  4. Stek brokkolien i 2 ss olje i ca. 3 min. Bland i chilien og stek i ytterligere 2 min. La pastaen renne av, men spar på 2 dl av kokevannet.
  5. Bland pastaen og kyllingbitene sammen i stekepannen, og tilsett kokevannet, vin og fond. Dryss over parmesan og basilikumblader. Serveres umiddelbart.

Les også: Her er 8 smakfulle og varierte pastaretter

© Helén Pe/Allt om Mat