Pasta med kylling, pancette, brokkoli og chili
Det spiller ingen rolle hvor ofte vi spiser det – pasta er en absolutt favoritt. Alltid. Her får du oppskriften på en nydelig pasta med kylling, pancette, brokkoli og chili.
Pancetta er italiensk bacon som er saltet og lufttørket. Kan erstattes med vanlig bacon.
Tid: 25 min.
Porsjoner: 4
Dette trenger du
300 g pasta, f. eks castellane
400 g kyllingfilet
100 g pancetta
250 g brokkoli
1 rød chili
2 ss + 2 ss olivenolje
1 ts salt
2 krm kvernet svart pepper
1 dl tørr hvitvin
1 ss kylllingfond
2 dl revet parmesan
1 potte basilikum
Slik gjør du
- Kok pastaen etter instruksjonene på pakken.
- Skjær kyllingen i små biter. Strimle pancettaen. Bryt brokkolien i små buketter, og finstrimle stilken. Kjern ut og strimle chilien.
- Stek kyllingen i 2 ss olje i en steke-panne i ca. 3 min. Bland inn pancettaen og la den steke med under omrøring til kyllingen har fått en fin farge og er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og legg på et fat så lenge.
- Stek brokkolien i 2 ss olje i ca. 3 min. Bland i chilien og stek i ytterligere 2 min. La pastaen renne av, men spar på 2 dl av kokevannet.
- Bland pastaen og kyllingbitene sammen i stekepannen, og tilsett kokevannet, vin og fond. Dryss over parmesan og basilikumblader. Serveres umiddelbart.