
POPULÆR GRØT: Kjøleskapsgrøten er blitt en populær frokostrett, men hvorfor ikke også nyte den på jobb som et næringsrikt måltid?
© Getty ImagesKjøleskapsgrøt med jordbær og kiwi
Er du ikke et brødmenneske? Hvorfor ikke få i deg fiber gjennom en smakfull grøt som lager seg selv over natten? Rører du kjøleskapsgrøten sammen i et glass med lokk kvelden før, er det bare å putte den i vesken og nyte den til lunsj dagen etter = null stress med matpakkesmøring på morgenen!
1 porsjon
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl kumelk eller plantebasert melk
1 klype salt
Tilsett eventuelt:
2 ss naturell yoghurt for en litt syrlig smak og ekstra proteiner
1 ss chiafrø for ekstra næring
1 ts honning eller lønnesirup for sødme
1/2 ts kanel for ekstra smak
Topping:
2 jordbær, renset og delt
1 kiwi, skrelt og delt i mindre biter
1 ss mandelflak
Slik gjør du:
1. Ha havregryn på et glass med tett lokk. Tilsett melk, salt og eventuelt ekstra smak. Rør sammen, sett på lokk og la den hvile natten over i kjøleskapet.
2. Ha jordbær og kiwi i en tett beholder, og topp kjøleskapsgrøten med jordbær, kiwi og mandelflak når det er tid for lunsj.
TIPS! Du kan toppe kjøleskapsgrøten med det du har av frukt og bær, f.eks. skivet banen eller pære eller eple i fine terninger. Ristede gresskarfrø, hasselnøttkjerner, valnøtter, pinjekjerner og rosiner smaker også godt på toppen av kjøleskapsgrøten. Det samme gjør denne hjemmelagde frømüslien.

METTENDE SMOOTHIE: 1 supernæringsrik ingrediens gjør denne smoothien til et friskt og mettende lunsjalternativ.
© Getty ImagesBringebærsmoothie med müsli
Smoothie til lunsj? Ja, visst! Med egg og banen metter den ikke bare lenge, men du får også i deg ekstra mye næring.
1 porsjon
2 dl frosne bringebær
1 banan
1 egg
2 dl valgfri juice
Müsli til topping, oppbevart i en tett boks
Slik gjør du:
1. Blend alle ingrediensen til smoothien i en blender, og ha over på en flaske med tett lokk.
2. Dryss over en liten håndfull müsli når det er lunsjtid.
Oppskrift på hjemmelaget müsli:

SPICY SUPPE PÅ GLASS: Har du en vannkoker på jobb, er dette den perfekte lunsjen for deg.
© Matprat.noNudelsuppe på glass
Hva med en frisk og litt spicy sunn suppe som matpakke? Nudelsuppe med kylling på glass er lunsjen som frister. Bare hell litt kokende vann i glasset og lunsjen er servert!
1 porsjon
50 g eggnudler
2 ss soyasaus
1/2 hønsebuljongterning
1,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
1/2 ts revet frisk ingefær
1 ts soyabønnepasta (misopasta, kan sløyfes)
1/4 pose babyspinat (á 65 g)
1 gulrot
5 sukkererter
100 g grillet kylling, ev. rester av stekt kyllingfilet eller kylling lårfilet
1 vårløk
1 ss finhakket frisk koriander
Slik gjør du:
1. Kok nudler i en kasserolle etter anvisningen på pakken. Hell av vannet, og la nudlene renne godt av seg. Legg dem i bunnen av et glass med lokk.
2. Bland sammen soyasaus og buljongterning (knus den i mindre biter først), slik at buljongen løser seg opp. Bland inn sriracha, revet ingefær og eventuelt soyabønnepasta, rør til alt er godt blandet. Hell blandingen over nudlene i glasset.
3. Legg babyspinat i glasset.
4. Skrell gulrot, skjær gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Kutt også sukkkererter i tynne strimler. Legg strimler av gulrot og sukkererter over spinaten i glasset.
TIPS! Har du ikke juliennejern: Lag gulrotstrimler med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av gulroten. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.
5. Riv grillet kylling eller rester av stekt kylling i mindre biter. Legg kyllingen over i glasset.
6. Ha også finhakket vårløk og koriander i glasset og sett på lokk.
7. Når det er tid for lunsj, eller du skal spise suppen: Hell over kokende vann i glasset, la det stå et lite minutt og nyt den deilige nudelsuppen.
Oppskrift: Matprat.no
Hjemmekontor? Klikk her for 3 sunne grønne lunsjretter!