Lettlaget og rask hverdagsmat
Varmende og velsmakende hverdagsmat på under 30 minutter!
Ingefærkylling med østerssaus
Tid: 20 minutter
En frisk rett stekt i wok som virkelig er enkel å lage og også er sunn og god. Server sammen med glassnudler eller jasminris. Østerssaus får du kjøpt på flaske på supermarkedet eller i asiatiske butikker.
4 porsjoner
500 g kyllingfilet
250 g frisk brokkoli
¾ dl finstrimlet, frisk ingefær
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
peanøttolje
1 dl østerssaus
1 ss flytende honning
1 sitron i tynne skiver
3-4 vårløk, i strimler
1 ½ dl cashewnøtter, ristet i panne
1 neve frisk koriander, hakket
Slik gjør du:
1. Skjær kyllingfileten i strimler. Del brokkolien i små buketter, og skjær stilken i skiver.
2. Stek kylling, brokkolistilken, ingefær, hvitløk og chili i oljen i en varm wok.
3. Ha i brokkolibukettene, østerssaus, honning og sitronskiver. Stek videre i et par minutter.
4. Strø over strimlet vårløk, cashewnøtter og frisk hakket koriander.

Søtpotetsuppe med karri og peanøtter
Tid: 30 minutter
Søtpotet, karri, chili og peanøtter gir en varmende farge og en suppe med sting. Sambal oelek er en indonesisk krydderpasta du får kjøpt på glass i velassorterte dagligvarebutikker.
4 porsjoner
800 g søtpoteter i terninger
1 gul løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
solsikkeolje
3 ts karripulver
1 liter vann
3 ss grønnsaksfond
2 ½ dl matfløte
1 ss presset sitronsaft
ca. 1 ts sambal oelek
havsalt
Topping:
tyrkisk yoghurt
tørrstekte peanøtter
friske mynteblader
Slik gjør du:
1. Stek poteter, løk og hvitløk i oljen. La karripulveret steke med mot slutten. Hell over vann og fond. Kok potetene myke under lokk i ca. 15 min. 2. Miks suppen glatt med en stavmikser sammen med fløte og sitronsaft. Smak til med sambal oelek og salt. Kok opp, og la alt koke sammen i et par minutter. 3. Topp porsjonene av suppen med en klatt yoghurt, grovhakkede, tørrstekte peanøtter og strimlede mynteblader.

Varmt laksesmørbrød med spinat
Tid: 25 minutter
Et varmt smørbrød kan være veldig godt noen ganger når du bare er litt sulten.
4 stykker:
150 g babyspinat
smør
4 store skiver bondebrød
4-6 cherrytomater
Røre:
150 g varmrøkt laks
50 g friske sjampinjonger
250 g kesam
2 dl revet gulost
4 ss finhakket rødløk
2 ts dijonsennep
½ dl hakket frisk dill
noen dråper tabascosaus
havsalt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225°. Stek raskt spinaten i smør i en stekepanne.
- Hakk laksen og grovhakk sjampinjongene. Bland med resten av ingrediensene til røren.
- Fordel den stekte spinaten på brødskivene, deretter røren. Topp med skivede tomater.
- Stek midt i ovnen i ca. 12 min.
