Jordbærsalsa med avokado, jalapeño, lime og mynte

Salsa, smekkfull med smaker som passer godt sammen med for eksempel grillet svinekjøtt eller kylling.

© Helén Pe

Tid: 15 min. + 30 min. bløtlegging
Mengde: 6 dl

250 g jordbær
¼ rødløk
1 jalapeñochili
2 avokadoer
1–2 ss presset limesaft
½ dl hakket mynte
½ ts salt kvernet svart pepper

Slik gjør du:

1. Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene i kaldt vann i ca. 30 min. Hell av vannet.

2. Rens jordbærene og skjær dem i fire. Skjær chiliene på langs, fjern hinner og frø og hakk dem fint. Del avokadoen og skjær i terninger.

3. Bland alle ingrediensene forsiktig. Krydre med salt og pepper.

Les også: 11 sunne middager på under 30 minutter

© Helén Pe