© Helén Pe

Jordbærsalsa med avokado, jalapeño, lime og mynte

Salsa, smekkfull med smaker som passer godt sammen med for eksempel grillet svinekjøtt eller kylling.

1. juni 2021 av Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman

Tid: 15 min. + 30 min. bløtlegging 
Mengde: 6 dl

250 g jordbær
¼ rødløk
1 jalapeñochili
2 avokadoer
1–2 ss presset limesaft
½ dl hakket mynte
½ ts salt kvernet svart pepper

Slik gjør du: 

1. Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene i kaldt vann i ca. 30 min. Hell av vannet. 

2. Rens jordbærene og skjær dem i fire. Skjær chiliene på langs, fjern hinner og frø og hakk dem fint. Del avokadoen og skjær i terninger. 

3. Bland alle ingrediensene forsiktig. Krydre med salt og pepper.

Les også: 11 sunne middager på under 30 minutter

© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...