Oppskrift på veggischili med avokado og nachos

Ingredienslisten kan virke lang, men fremgangsmåten er enkel, og chilien går raskt å lage. Soyafarse erstatter kjøtt, og bønnene gir en god mettende følelse. Retten er krydret og smakfull, perfekt for alle som elsker et godt og velsmakende måltid. Mørk sjokolade gir chilien en herlig fylde.

© Helén Pe

Veggischili med avokado og nachos

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul løk
  • store hvitløkfedd
  • 1 paprika, i forskjellige farger
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • ½ ts chilipulver
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ boks hakkede tomater (400 g)
  • 150 g frossen soyafarse, f.eks. Hälsans Kök
  • ½ dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterninger
  • 1 ss lys soyasaus
  • 20 g mørk sjokolade (85 %)
  • 100 g kokte bønner

Tilbehør

  • basmatiris
  • avokadobåter
  • nachos
  • gresk yoghurt eller rømme
  • revet cheddarost, lagret
  • koriander eller bladpersille

Slik gjør du:

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra paprikaene og skjær i terninger.
  1. Fres løk og hvitløk mykt i olje i en gryte. Tilsett paprika og alle tørre krydre. Fres i ca. 1 min. Tilsett tomatpuré og fres videre i ca. 2 min.
  1. Rør inn hakkede tomater, soyafarsen, vann, buljongterninger og soyasaus. La småkoke under lokk i ca. 15 min.
  1. Finhakk sjokoladen og rør den inn i chilien. Skyll bønnene i kaldt vann og bland dem inn i gryten. Rør om slik at sjokoladen smelter og bønnene blir varme.
  1. Server chilien med ris, avokado, nachos, yoghurt, ost og koriander.
© Helén Pe