Churros spania smultringer sukker sikt

FERIELYKKE: Nystekte churros rullet i sukker og dyppet i varm, tykk sjokolade er et ferieminne fra Spania for mange. Her får du oppskriften på de deilige smultringene.

© Lina Eriksson/Allt om Mat

Maten som gir deg feriefølelse

Er du litt lei deg for at du ikke fikk reist ut i den store verden denne sommeren? Ta en kulinarisk «reise» til Hellas, Sverige, Italia, Portugal og Spania med gresk salat, skagenrøre, bruschetta, pasteis de nata og churros på tallerkenen. Her får du oppskriftene som tar deg til våre favoritt-reisemål i utlandet.

28. juli 2020 av Cecilie Espensen
Skagenrøre med laks dill
© Ove Lindfors

SVERIGE: Skagenrøre

Selv om navnet har sitt opphav fra Skagen i Danmark, var det faktisk en svenske som komponerte denne deilige, kremete røren med sjømat og dill – perfekt som forrett eller på et stykke ristet brød til frokost eller lunsj. I denne oppskriften er reker byttet ut med varmrøkt laks. 

Klikk her for oppskrift

Pai butterdeig fransk chèvre spinat rødløk honning
© Ove Lindfors

FRANKRIKE: Pai med chèvre

På fransk betyr chèvre geit og i denne lette og sprø paien forenes den franske geitosten med næringsrik spinat, søt rødløk og honning. Mmm.

Klikk her for oppskrift

Gresk salat tomat agurk fetaost rødløk egg rucola
© Mats Dreyer

HELLAS: Gresk salat

Få ting er så synonymt med herlige Hellas som gresk salat. Med tomat, rødløk, agurk og fetaost i en skål så kommer minner om azurblått hav og en varm bris strømmende på. Her gjøres salaten mer mettende med smilende egg, men det er helt opp til deg om du ønsker det. Uansett er den deilige greske salaten laget i en fei!

Klikk her for oppskrift

Italiensk bruschetta
© Bauer Media/Bulls Press

ITALIA: Bruschetta

Godt brød, olivenolje, hvitløk, tomat og baslikum er oppskriften på italiensk lykke! Her får du oppskriften på både klassisk italiensk bruschetta og 5 variasjoner over samme tema med bla. sopp, blåskimmelost, pære og artisjokk. En deiligere munnfull eller forrett servert til et glass kald hvitvin, skal du lete lenge etter.

Klikk her for oppskrift

Thailandske reketacos med peanøttsaus Lise Finckenhagen
© Cappelen Damm

THAILAND: Lise Finckenhagens reketacos med peanøttsaus

Søt, salt, syrlig, sterk og frisk – disse reketacosene har det hele – akkurat som smilets land. Hva med å bytte ut den tradisjonelle fredagstacoen med en smak av Thailand?

Klikk her for oppskrift

Churros med sukker og kanel spansk bakverk
© Lina Eriksson/Allt om Mat

SPANIA: Churros

Rekk opp hånda de som har smakt og falt hardt for chocolate con churros, spanske smultringer dyppet i tykk, mørk, varm sjokolade? Fortvil ikke, denne spanske spesialiteten kan du selvsagt lage hjemme, nyte og drømme deg bort til en koselig kafe i Barcelona.

Klikk her for oppskriften

Pastéis de nata bakverk fra Portugal butterdeig eggekrem
© Ane Nordvik Hasselberg og Gro Nordvik Karlsen

PORTUGAL: Pastéis de nata

For alle som elsker godt bakverk, er denne portugisiske klassikeren av sprø butterdeig og myk eggekrem et must! I denne oppskriften har de bakeglade søstrene Ane Nordvik Hasselberg og Gro Nordvik Karlsen tilført en liten smak av Norge med brunost!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...