© Cappelen Damm

Lise Finckenhagens Thai-inspirerte reketacos med peanøttsaus

Fredag er den STORE taco-dagen i Norge, men kanskje du har lyst til å fylle den med noe annet enn nitrist kjøttdeig og mais?

8. november 2019

Tid: 60 minutter 

Antall personer: 4

600–800 g rensede, store rå reker eller sjøkreps 

4 hvitløksfedd, hakket 

1 rød chili, renset for frø og hakket 

2 ss nøytral olje 

salt og kvernet pepper

Peanøttsaus

2 ss peanøttolje eller nøytral olje 

1 rød chili, hakket 2 hvitløksfedd, hakket eller revet 

2 ts revet frisk ingefær 150 g ristede peanøtter 

½ ts knust spisskummen 

½ ts malt gurkemeie 

2 ss ketjap manis, søt soyasaus 

1 ss fiskesaus 

1 ½ dl kokosmelk 

¾ dl kokende vann

Til servering: 

½–1 liten rødkål 

½ dl limesaft 

2 ss sukker eller brunt sukker 

1 ts fiskesaus 

1 ts sesamolje 

avokado i skiver

koriander 

vårløk 

hakkede 

peanøtter 

sriracha-saus 

limebåter 

mais- eller hvetetortillas

Slik gjør du:

Del rekene i to. Mos hvitløk, chili og olje sammen i en morter eller med en stavmikser (tilsett litt mer olje hvis nødvendig). Bland krydderoljen sammen med rekene og la det stå kjølig så lenge. Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser og kjør alt til en jevn saus. Finsnitt rødkålen. Bland limesaft, sukker, fiskesaus og sesamolje. Rør til sukkeret er oppløst og bland dressingen sammen med rødkålen. 

Stek rekene raskt over høy varme til de akkurat skifter farge. Server varme reker på lune tortillas sammen med «marinert» rødkål, avokado skiver og peanøttsaus. Dryss over litt vårløk, koriander og hakkede peanøtter. Topp med sriracha-saus hvis ønskelig, og server litt ekstra lime ved siden av til å presse over.

OBS! Hvis du bruker scampi, tigerreker/kjempereker, må du sørge for at disse kommer fra et godkjent og sertifisert oppdrettsanlegg.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...