Churros blir også omtalt som spansk smultring, og er populær i mange spansktalende land. De dyppes gjerne i en tykk, varm sjokolade, men til julens kosestunder velger vi like gjerne vanlig kakao. Lag deigen kvelden i forveien og server, varme, nystekte churros pudret med sukker og ev. kanel til frokost. Garantert suksess!
Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★ Tid: 20 min. + 15 min. steketid Antall: 6 porsjoner
2,4 dl vann
115 g usaltet smør
2 ss sukker
¼ ts salt
130 g mel
3 egg
rapsolje til fritering
sukker til pynt
Slik gjør du:
1. Kok opp vann, smør, sukker, og salt i en kjele. Skru ned varmen, tilsett alt melet på en gang, og rør kraftig med en tresleiv i et minutt til du har en klumpefri røre.
2. Ta deigen over i en kjøkkemaskin, og visp inn ett egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Fyll deigen i en kakesprøyte med stjerneformet munnstykke.
3. Hell rapsolje ca. 10 cm fra kanten på en jerngryte, og varm opp. Stikk en tresleiv ned i oljen – når det bobler forsiktig rundt den, er oljen passe varm.
4. Sprøyt forsiktig 10 centimeter lange deigpølser ned i oljen. Bruk kniv eller saks for å kutte av deigpølsene. Stek et lite parti om gangen. Snu dem når de er gylne og stek på andre siden. Stek hver deigpølse i ca. 4 minutter.
5. Ta churrosene ut av kjelen med en hullsleiv og la dem renne av på tørkepapir. Dryss over sukker, og server dem varme med kakao til.
