© Lina Eriksson /Allt om Mat

Churros - supergod spansk smultring

Churros blir også omtalt som spansk smultring, og er populær i mange spansktalende land

Churros blir også omtalt som spansk smultring, og er populær i mange spansktalende land. De dyppes gjerne i en tykk, varm sjokolade, men til julens kosestunder velger vi like gjerne vanlig kakao. Lag deigen kvelden i forveien og server, varme, nystekte churros pudret med sukker og ev. kanel til frokost. Garantert suksess!

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★ Tid: 20 min. + 15 min. steketid Antall: 6 porsjoner

2,4 dl vann 

115 g usaltet smør 

2 ss sukker 

¼ ts salt 

130 g mel 

3 egg 

rapsolje til fritering 

sukker til pynt

Slik gjør du: 

1. Kok opp vann, smør, sukker, og salt i en kjele. Skru ned varmen, tilsett alt melet på en gang, og rør kraftig med en tresleiv i et minutt til du har en klumpefri røre. 

2. Ta deigen over i en kjøkkemaskin, og visp inn ett egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Fyll deigen i en kakesprøyte med stjerneformet munnstykke. 

3. Hell rapsolje ca. 10 cm fra kanten på en jerngryte, og varm opp. Stikk en tresleiv ned i oljen – når det bobler forsiktig rundt den, er oljen passe varm. 

4. Sprøyt forsiktig 10 centimeter lange deigpølser ned i oljen. Bruk kniv eller saks for å kutte av deigpølsene. Stek et lite parti om gangen. Snu dem når de er gylne og stek på andre siden. Stek hver deigpølse i ca. 4 minutter. 

5. Ta churrosene ut av kjelen med en hullsleiv og la dem renne av på tørkepapir. Dryss over sukker, og server dem varme med kakao til. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...