Basisen i en bruschetta er ristet brød og du bruker den samme oppskriften – uavhengig av hvilken bruschetta du ønsker å lage.
Slik lager du bruschetta:
1. Skjær ciabatta eller surdeigsbrød i 1,5 cm tykke skiver.
2. Pensle dem med olivenolje, gni inn med hvitløksfedd skåret i to, og grill eller stek brødskivene ved 200 0C i 10–15 min.
3. Deretter legger du toppingen på det varme brødet. Bruschettaene bør spises straks så de sprø brødskivene ikke blir bløte.
Klassisk bruschetta med tomat og basilikum
Bland 250 g grovhakkede cherrytomater, 2 ss hver av finhakket rødløk og frisk basilikum og litt olivenolje i en bolle.
Smak til med salt og pepper, og legg blandingen på de varme brødskivene.
Bruschetta med sopp og hvit geitost
Stek 300 g sopp i skiver i 30 g smør sammen med 1 fedd knust hvitløk og litt tørket eller frisk hakket timian.
Smør brødskivene med myk, hvit geitost og legg over den stekte soppen.
Frokostbruschetta
Smør brødskivene med litt ferdiglaget pesto. Bland 3 hakkede, hardkokte egg, 1 ¼ dl hakket skinke, hakket fruktkjøtt av 1 avokado og 1 ss majones i en bolle.
Legg på toppingen, og strø over hakket, frisk basilikum.
Bruschetta med røkelaks
Bland 125 g crème fraîche med
1 ss hakkede kapers, 1 ss finhakket rødløk og litt sitronsaft i en liten bolle. Smør blandingen på brødet, og legg over skiver av røkelaks. Dryss over litt hakket, frisk dill til slutt.
Glad i røkelaks? Fylte egg med røkelaks
Pære og blåskimmelost-bruschetta
Smør brødskivene med myk blåskimmelost.
Stek 100 g hakket pancetta (italiensk bacon – du kan også bruke vanlig, mild bacon) og 1 pære i skiver i smør i 1–2 min. Ha i 2 ss hakkede pekannøtter og litt nypresset sitronsaft.
Legg blandingen på brødskivene, og drypp noen dråper flytende honning på hver skive.
Bruschetta med artisjokk & hvite bønner
Knus en boks (400 g) godt skylte og avrente store, hvite bønner med 1 ss olivenolje, 1 fedd presset hvitløk og finrevet skall av 1 godt vasket sitron i en bolle. (Du kan også røre inn 1 ss finhakket frisk persille hvis du vil).
Smør de moste bønnene på brødskivene og legg over 1 boks (400 g) hermetiske artisjokkhjerter i skiver.