Lag deilig bruschetta på 1-2-3

Velg blant 6 ulike toppinger. God, billig og spennende mat både til hverdag og fest!

13. mai 2016 av Bauer Media / Bulls Press

Basisen i en bruschetta er ristet brød og du bruker den samme oppskriften – uavhengig av hvilken bruschetta du ønsker å lage.


Slik lager du bruschetta:

1. Skjær ciabatta eller surdeigsbrød i 1,5 cm tykke skiver. 

2. Pensle dem med olivenolje, gni inn med hvitløksfedd skåret i to, og grill eller stek brød­skivene ved 200 0C i 10–15 min. 

3. Deretter legger du toppingen på det varme brødet. Bruschettaene bør spises straks så de sprø brødskivene ikke blir bløte. 


Klassisk bruschetta med tomat og basilikum

Bland 250 g grovhakkede cherry­tomater, 2 ss hver av finhakket rødløk og frisk basilikum og litt olivenolje i en bolle. 

Smak til med salt og pepper, og legg blandingen på de varme brødskivene.


Bruschetta med sopp og hvit geitost

Stek 300 g sopp i skiver i 30 g smør sammen med 1 fedd knust hvitløk og litt tørket eller frisk hakket timian. 

Smør brødskivene med myk, hvit geitost og legg over den stekte ­soppen.


Frokostbruschetta

Smør brødskivene med litt ferdig­laget pesto. Bland 3 hakkede, hardkokte egg, 1 ¼ dl hakket skinke, hakket fruktkjøtt av 1 avokado og ­1 ss majones i en bolle. 

Legg på toppingen, og strø over hakket, frisk basilikum.


Bruschetta med røkelaks

Bland 125 g crème fraîche med

1 ss hakkede kapers, 1 ss finhakket rødløk og litt sitronsaft i en liten bolle. Smør blandingen på brødet, og legg over skiver av røkelaks. Dryss over litt hakket, frisk dill ­til slutt.

Glad i røkelaks? Fylte egg med røkelaks


Pære og blåskimmelost-bruschetta

Smør brødskivene med myk blåskimmelost. 

Stek 100 g hakket pancetta (italiensk bacon – du kan også bruke vanlig, mild bacon) og 1 pære i skiver i smør i 1–2 min. Ha i 2 ss hakkede pekannøtter og litt nypresset sitronsaft. 

Legg blandingen på brødskivene, og drypp noen dråper flytende honning på hver skive.


Bruschetta med artisjokk & hvite bønner

Knus en boks (400 g) godt skylte og avrente store, hvite bønner med 1 ss olivenolje, 1 fedd presset hvitløk og finrevet skall av 1 godt vasket sitron i en bolle. (Du kan også røre inn 1 ss finhakket frisk persille hvis du vil). 

Smør de moste bønnene på brødskivene og legg over 1 boks (400 g) hermetiske artisjokkhjerter i skiver. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...