Spinatpai med chevre
En himmelsk kombinasjon av spinat, hvit geitost, søt rødløk, honning og sprøstekt butterdeig.
Ingredienser:
For 3 personer.
250 g Butterdeig, frossen
2 ss. Honning
125 g Chevre
1 knivs Pepper, kvernet
1 knivs. Havsalt
2 fedd Hvitløk, rå
250 g Babyspinat
1 knivs Olivenolje, vanlig
2 stk Rødløk
3 ss. Pinjekjerner
Slik lager du spinatpai med chevre:
Med ferdigkjøpt butterdeig er det virkelig enkelt å trylle frem noe lekkert.
Sett ovnen på 225°. Stek løken myk i olivenolje, ca. 10 min. Stek spinat og hvitløk raskt i olivenolje i en annen stekepanne.
Kjevle ut butterdeigsplatene etter de har tint litt på benken, og legg dem kan i kant på en stekeplate dekket med bakepapir. Brett den opp litt langs kanten.
Fordel spinaten på smørdeigen, legg rødløken over. Salte og pepre. Smul over geitosten.
Stek midt i ovnen i ca. 20 min. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gylne i mellomtiden. Ta ut paien og ringle over honning. Strø til slutt over ristede pinjekjerner.
Velbekomme!