Spinatpai
© Ove Lindfors

Spinatpai med chevre

En himmelsk kombinasjon av spinat, hvit geitost, søt rødløk, honning og sprøstekt butterdeig.

10. mars 2019 av Caroline Hoftberg

Ingredienser:

For 3 personer. 


250 g Butterdeig, frossen

2 ss. Honning

125 g Chevre

1 knivs Pepper, kvernet

1 knivs. Havsalt

2 fedd Hvitløk, rå

250 g Babyspinat

1 knivs Olivenolje, vanlig

2 stk Rødløk

3 ss. Pinjekjerner


Slik lager du spinatpai med chevre:

Med ferdigkjøpt butterdeig er det virkelig enkelt å trylle frem noe lekkert.

1. Sett ovnen på 225°. Stek løken myk i olivenolje, ca. 10 min. Stek spinat og hvitløk raskt i olivenolje i en annen stekepanne.

2. Kjevle ut butterdeigsplatene etter de har tint litt på benken, og legg dem kan i kant på en stekeplate dekket med bakepapir. Brett den opp litt langs kanten.

3. Fordel spinaten på smørdeigen, legg rødløken over. Salte og pepre. Smul over geitosten.

4. Stek midt i ovnen i ca. 20 min. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gylne i mellomtiden. Ta ut paien og ringle over honning. Strø til slutt over ristede pinjekjerner.


Velbekomme!



Seneste

Kanskje er du også interessert i...