Oppskrift på sitronis med jordbær

De frosne jordbærene føles nesten som sorbé når man spiser dem sammen med den kremete sitronisen.

Sitronis med jordbær
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Sitronis med jordbær

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 små ispinner

  • 7 små jordbær
  • ½ sitron
  • 1 dl kremfløte
  • ¼ boks søtet kondensert melk (à 397 g)

Slik gjør du:

  1. Rens og skjær jordbærene i skiver. Legg dem på en bit bakepapir på en tallerken og sett dem i fryseren i ca. 1 time.
  1. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet. Visp kremfløten til fast krem. Bland i sitronskallet og den kondenserte melken.
  1. Legg en jordbærskive i bunnen av små saftisformer, ca. ½ dl. Hell på litt isfyll og varm deretter jordbær og isfyll i formene.
  1. Sett inn i fryseren og la det fryse i ca. 6 timer.
  1. Varm formene raskt i rennende varmt vann slik at isen lett løsner fra formene.
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe