Ingredienser:
For 6 personer:
Lammekjøtt:
1 dl Olivenolje, vanlig
1 Dæsj Pepper, kvernet
1 Dæsj Salt
2 ss. Rose's Lime
1 ss. Koriander, finhakket
1500 g Lam, lår, stek, rå
1 ss. Jalapeño
1 Fedd Hvitløk, rå
Ostesalat med valnøtter og frukt
1 ss. Balsamicoeddik
4 ss. Oliveolje, vanlig
50 g Valnøttkjerner
50 g Aprikos, soltørket
50 g Tranebær, soltørket
140 g salat, blandet
125 g Camembert, ost
Slik lager du marinert lammestek på grillen:
Bruk lammestek uten bein. Jalapeño kan byttes ut med annen mild, syltet chili.
1. Knus hvitløken og finhakk urter og jalapeño.
2. Bland alle ingrediensene til marinaden, og hell over lammekjøttet.
3. Pass på at det blir godt dekket med marinade, og oppbevar i kjøleskapet over natten.
4. Ta lammekjøttet ut av kjøleskapet i god tid før grilling, slik at det får romtemperatur.
5. Legg kjøttet på grillen først med fettsiden ned, og dekk med aluminiumsfolie. Stek i 5-6 min.
6. Snu, og stek i 5-6 min. på den andre siden, også dekket med aluminiumsfolie. Pensle gjerne med resten av marinaden under grillingen.
7. Stek i ytterligere 15-20 min. på hver side på siden av grillen, gjerne i aluminiumsfolie.
8. La kjøttet hvile i 10 min. før oppskjæring. Husk at kjøttet skal være rosa inni!
Ostesalat med valnøtter og frukt:
1. Bland salat, tranebær, aprikoser og valnøttkjerner sammen i en salatbolle.
2. Bland olje og eddik til en dressing, og smak til med salt og pepper. Ha dressingen over salaten, og bland godt.
3. Skjær camembert i tynne skiver og legg over salaten. Server til lammesteken.
Velbekomme!