© Bulls Press

Grillet lammelår med valnøttsalat

Prøv en ny vri på lammelåret - helstek det på grillen! Resultatet blir nydelig, saftig kjøtt med grillsmak.

8. mars 2019 av Bulls Press

Ingredienser:

For 6 personer:


Lammekjøtt: 

1 dl Olivenolje, vanlig

1 Dæsj Pepper, kvernet

1 Dæsj Salt

2 ss. Rose's Lime

1 ss. Koriander, finhakket

1500 g Lam, lår, stek, rå

1 ss. Jalapeño 

1 Fedd Hvitløk, rå


Ostesalat med valnøtter og frukt

1 ss. Balsamicoeddik

4 ss. Oliveolje, vanlig

50 g Valnøttkjerner

50 g Aprikos, soltørket

50 g Tranebær, soltørket

140 g salat, blandet

125 g Camembert, ost


Slik lager du marinert lammestek på grillen:

Bruk lammestek uten bein. Jalapeño kan byttes ut med annen mild, syltet chili.

1. Knus hvitløken og finhakk urter og jalapeño.

2. Bland alle ingrediensene til marinaden, og hell over lammekjøttet.

3. Pass på at det blir godt dekket med marinade, og oppbevar i kjøleskapet over natten.

4. Ta lammekjøttet ut av kjøleskapet i god tid før grilling, slik at det får romtemperatur.

5. Legg kjøttet på grillen først med fettsiden ned, og dekk med aluminiumsfolie. Stek i 5-6 min.

6. Snu, og stek i 5-6 min. på den andre siden, også dekket med aluminiumsfolie. Pensle gjerne med resten av marinaden under grillingen.

7. Stek i ytterligere 15-20 min. på hver side på siden av grillen, gjerne i aluminiumsfolie.

8. La kjøttet hvile i 10 min. før oppskjæring. Husk at kjøttet skal være rosa inni!


Ostesalat med valnøtter og frukt:

1. Bland salat, tranebær, aprikoser og valnøttkjerner sammen i en salatbolle.

2. Bland olje og eddik til en dressing, og smak til med salt og pepper. Ha dressingen over salaten, og bland godt.

3. Skjær camembert i tynne skiver og legg over salaten. Server til lammesteken.


Velbekomme!



Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...