Skyll kyllingen godt og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en solid saks og klipp langsmed begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden, snu kyllingen og press den ned og ut sånn at den åpner seg og flater ut.
Bland sammen urter og olje, kjør det gjerne raskt sammen med en stavmikser. Gni kyllingen godt inn med oljen og krydre med salt, pepper og chili.
Skrell og riv hvitløkfeddene og rør hvitløken sammen med soyasaus, honning og limesaft.
Fyr opp grillen og grill kyllingen over indirekte varme (rundt 180 grader) med brystet opp i 35–60 minutter, avhengig av varmen på grillen og størrelsen på fuglen. Grill til skinnet er sprøtt og kyllingen g jennomstekt (65 grader kjernetemperatur på den tykkeste delen).
Pensle kyllingen med soyamarinaden underveis, og spesielt mot slutten av grillingen, dette kan du g jøre flere ganger. La den ferdiggrillede kyllingen få hvile i 10–15 minutter før servering.
For enkelhetens skyld kan du grille kyllingen i en passende aluminiumsform hvis du vil. Da slipper du at saft og marinade drypper ned på kullet.