3 lekre retter på 30 minutter
Lyst på en lekker middag som er rask å lage? Prøv en av disse tre favorittene!
Rødkål med feta og kylling
Kål er en fantastisk grønnsak som vi kan ha lett for å glemme. Sammen med fetaost, dill, granateple og krydrede kyllingspyd blir dette en mettende salat full av spennende smaker.
Til 4 porsjoner trenger du:
1/2 rødkål, finstrimlet
1 dl hakket frisk dill
3+2 ss olivenolje
2 ss rødvinseddik
Halvsalt og nymalt pepper
200 g fetaost
1 granateple
400 g kyllingfilet
2 ss spisskummen
2 fedd hvitløk, presset
Små trespyd
Slik gjør du:
Bland kål, dill, 3 ss olje og eddik. Smak til med salt og pepper.
Ha i små biter av fetaost og strø granateplekjerner over.
Skjær kyllingen i små terninger. Vend bitene i olje krydrte med spisskummen og hvitløk. Tre dem på spyd.
Grill kyllligen eller stek i teflonpanne i ca. 5 min. Krydre med salt og pepper.

Cajungryte
Dette er en enkel hverdagsgryte. Bruk søtpoteter, eller gresskar når det er i sesong. Server gryten med salat og brød.
Til 4 porsjoner trenger du:
2 chorizopølser, 250 g
400 g søtpoteter/gresskar
1 grønn paprika
2 gule løk
Smør
1 boks hakkede tomater, 400 g
1 dl vann
2 ss kyllingfond
2 dl mager crème fraîche
1 boks kidneybønner, 400 g
1/2 - 1 ts sambal oelek chilipasta
200 g avrente krepsehaler
1 neve frisk koriander
Slik gjør du:
Skjær pølsene i skiver, gresskaret/søtpotetene i terninger, og paprika og løk i tynne båter. Fres alt i smør.
Tilsett tomater, vann, kyllingfond, crème fraîche, avrente bønner og sambal oelek.
Kok gryten under lokk til gresskar-/søtpotetbitene er blitt myke - ca. 8 min.
Ha i krepsehaler, og varm gryten forsiktig opp igjen før du har i frisk, hakket koriander.

Salat med brietoast
Grønnkål, tørket frukt og nøtter er virkelig herlige ingredienser. Dette er en fantastisk salat til et luksuriøst ostesmørbrød.
Til 4 porsjoner trneger du:
Ca. 200 g moden brie
4 skiver nøttebrød eller grovt bondebrød
1 endive
Ca. 1 godt avskylt grønnkål eller frisk spinat i strimler
2 friske fiken skåret i strimler
25 g valnøttkjerner
1/2 rødløk i skiver
1 dl tørkede fikener i biter
2 ss crema de balsamico (eller vanlig, tyntflytende balsamico)
Slik gjør du:
Sett ovnen på 250 grader pluss grill. Legg skiver av brien på brødskiver og legg dem på en stekeplate dekket av bakepapir.
Gratiner brødet øverst i ovnen i ca. 4 min. Del større brødskiver i mindre biter.
Legg endiveblad og grønnkål nederst, og fordel resten av ingrediensene over. Drypp over eddik og olje, krydre med salt og pepper, og legg brødbitene på toppen av salaten.
