Ovnsbakt brokkoli, blomkål, søtpoteter, kikerter og hummus
Tid: 30 min. + 20 min. i ovn
Antall porsjoner: 4
5 små søtpoteter (600 g)
250–300 g brokkoli
250–300 g blomkål
3 ss olivenolje
1 ts salt
Fyll:
200 g kokte kikerter
2 dl revet parmesanost
1 ss olivenolje
Hummus:
1 liten bakt søtpotet
1–2 hvitløksfedd
200 g kokte kikerter
1 ss tahini
½ ts spisskummen
½ ts koriander
3 ss olivenolje
½ ts salt
kvernet svart pepper
Pynt:
hakket persille
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Skrubb søtpotetene og prikk hull i dem med en gaffel. Bak dem i ovnen i ca. 1 time.
2. Risp en flenge i 4 søtpoteter, uten å skjære helt igjennom.
3. Skyll brokkoli og blomkål og skjær dem i skiver. Dekk en form med bakepapir, og legg brokkoli, blomkål og søtpotetene på. Ha over litt olje, krydder og salt.
4. Fyll: Bland kikerter, parmesan og olje. Fyll potetene med kikerterblandingen. Bak det midt i ovnen i ca. 20 minutter.
5. Hummus: Skrell 1 søtpotet. Blend potet, hvitløk, kikerter, tahini, spisskummen, koriander og olje. Smak til med salt og pepper.
6. Pynt de gratinerte potetene med persille, og server med bakte grønnsaker og hummus til.
Les også: 5 kalorifattige oppskrifter med bare 5 ingredienser