Dette er Berit Nordstrand sin oppskrift på søtpotet- og karrisuppe

En varmende suppe med smak av Thailand. Topping med salt fetaost skaper en nydelig kontrast.

Oppskrift på søtpotet suppe

Søtpotet- og karrisuppe

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

  • 300 g søtpotet, skrelt og skåret i terninger
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 1 løk, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 1 ss rød eller gul karripasta (juster mengde etter ønsket styrke)
  • 4 dl kokosmelk
  • 6 dl kyllingkraft
  • 1 ss limesaft (eller sitronsaft)
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • salt og pepper etter smak

Topping

  • 50 g spinat
  • 1 rød chili, skåret i tynne ringer
  • 2 fedd hvitløk, skivet
  • 2 ss olje (til steking)
  • friske urter (f.eks. koriander eller basilikum)
  • 50 g fetaost

Slik gjør du:

  1. Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme.
  1. Stek løk, hvitløk og ingefær under omrøring til det er mykt og aromatisk.
  1. Tilsett karripastaen og stek i 1–2 minutter til den er godt blandet inn.
  1. Ha i søtpotetbitene og blomkålen og rør godt.
  1. Hell over kokosmelk og kraft, og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i 20–25 min., eller til søtpotetene er møre.
  1. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen til en jevn konsistens.
  1. Smak til med limesaft, salt og pepper.
  1. Varm olje i en liten panne over middels varme. Stek spinat, chili og hvitløk i 1 min.
  1. Hell suppen i skåler og topp med stekt spinat og smuldret fetaost. Dryss over friske urter før servering.

TIPS: Chilien i toppingen kan du tilpasse etter hvor spicy du vil ha retten.
BYTTETIPS: Erstatt søtpotet med gulrot eller mer blomkål.
VEGETAR: Bytt ut kyllingkraften med grønnsakkraft og fetaosten med kapers eller grovhakkede oliven