Kremet vegetarisk gryte med kokosfløte, blomkål og halloumi

En kremet vegetarisk gryte full av smak. Kokosfløten gir curryen ekstra kremethet, men vanlig kokosmelk går også bra.

Oppskrift på vegetarisk indisk gryte
© Helén Pe

Kremet vegetarisk gryte med kokosfløte, blomkål og halloumi

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

  • 200 g halloumiost
  • ½ dl solsikkefrø
  • ½ ts rapsolje
  • 1 ss rapsolje
  • ½ stor gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 20 g ingefær
  • ⅓ dl tomatpuré
  • 1 ts garam masala
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts malt gurkemeie
  • ½ boks kokosfløte (400 ml)
  • ½ dl vann
  • ½ grønnsaksbuljongterning
  • ½ pakke kokte linser, økologiske (300 g)
  • 1 ss smør
  • ½ ts smør
  • ½ ts salt
  • 200 g blomkål

Sumaksyltet løk

  • ½ stor rødløk
  • ¼ dl presset sitron
  • ¼ dl sukker
  • 1 ss vann
  • 1 ts sumak

Pynt

  • koriander

Tilbehør

  • nan eller ris

Slik gjør du

Halloumi kokes sammen med blomkålen og blir herlig myk. Sumak er et krydder laget av malte, tørkede og syrlige bær.

  1. Syltet løk: Skrell og finsnitt løken. Bland løken med sitronsaft, sukker, vann og sumak. Rør om og la stå i ca. 20 min.
  1. Rist solsikkekjernene i en varm stekepanne med 1 ts olje til de får fin farge. La dem av kjøles.
  1. Skrell og hakk løken. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og riv ingefær fint.
  1. Fres løk og hvitløk i 2 ss olje i en steke panne. Tilsett ingefær, tomatpuré, garam masala, koriander og gurkemeie og fres i ca. 1 min. Rør i kokosfløten, vannet og buljong terningen. La småkoke i ca. 10 min. Skyll linser i kaldt vann. Rør linser og smør inn i gryten. Krydre med salt.
  1. Rens og del blomkålen i små buketter. Skjær halloumi i terninger. Kok halloumi og blomkål i lettsaltet vann i ca. 2 min. Hell av i en sil.
  1. Legg opp curryen og topp med halloumi, blomkål og solsikkefrø. Pynt med koriander og picklet løk. Server med nan eller ris.

Tips! Har du en indisk restaurant i ditt område, kan du gjerne spørre om du kan kjøpe ferske nan derfra.

Oppskrift på vegetarisk indisk gryte
© Helén Pe