© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Festmat: Dekk opp til maifest!

Mai og røde dager ... Årets milde måned blir annerledes, og derfor er det desto viktigere å gjøre tiden sammen ekstra hyggelig. Dekk opp til familefest i hagen med fyr på grillen – familien kommer til å elske denne festmenyen med jordbær, asparges, entrecôte og marengskake på et pent dekket bord.

13. mai 2020

Festmat 4-retters meny

Jordbær caipirinha

Matjeskrans med løyrom, brunet smør og kavringsmuler 

Sommersalat med bakt potet, asparges, urter og dillpesto
Grillet entrecôte med sitron- og persillesmør 

Marengskake med pisket krem, jordbær og lime

Tidsplan

1 dag før:

Kok egg
Lag kavringsmuler 

Lag sitronkrem

Kok poteter til salaten 

Lag sitron­ og persillesmør 

Lag dillpesto

4–5 timer før:

Bak sukkerbunnene med marengs 

Grill aspargesen til salaten 

drink til festmiddag
© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Festmat aperetiff: Sommerdrinken Jordbær Caipirinha

Alle sommerens smaker samlet i én og samme drink. Du velger selv om du lager drinken med eller uten alkohol.

Se hvordan du lager en lekker og forfriskende Jordbær Caipirinha her!

festmat forrett med løyrom
© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Matjeskrans med løyrom, brunet smør og kavringsmuler

Brunet smør til matjessild er en klassiker. Hvis du ikke får tak i sakura eller shiso, kan du bruke vanlig karse.

Oppskriften på matjeskrans finner du her!

salat til festmat
© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Sommersalat med bakt potet, asparges, urter og dillpesto

En mettende salat med herlig sommersmak. Dessuten er den perfekt å lage som festmat til mange!

Oppskriften på sommersalat finner du her!

entrecote som festmat hovedrett
© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Festmat: Grillet entrecôte med sitron- og persillesmør

Finnes det noe bedre enn en saftig og mør entrecôte? Den lekre biffen servert med hjemmelaget urtesmør gjør dette til middagens ubestridte høydepunkt!

Oppskrift og fremgangsmetode for grillet entrecôte med sitron- og persillesmør finner du her.

festmat dessert marengskake med jordbær
© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Festmat dessert: Marengskake med pisket krem, jordbær og lime

Sukkerbunn og marengs i en og samme bunn er dobbelt så godt! Topp med rike­lig med pisket krem og søte bær, så har du en enkel og smakfull kake som alle vil like. En 

Oppskriften på den fantastiske marengskaken finner du her!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...