Tid: 40 min. + 40 min. i ovnen
Antall porsjoner: 10–12
150 g romtemperert smør
3 dl sukker
8 eggeplommer
3 dl hvetemel (180 g)
1 ss bakepulver 1 1⁄2 dl melk
Marengs:
8 eggehviter
4 dl sukker
1 ss presset sitronsaft
1 krm salt
Topping:
2 liter jordbær
5 dl kremfløte
1⁄2 lime
1⁄4 liter bringebær melis
frisk mynte
ev. spiselige blomster, f.eks. stemors blomst eller fioler
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 150 °C. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggeplom mer, en om gangen. Rør inn mel blandet med bakepulver. Tilsett melk og bland det raskt sammen til en jevn kakerøre. Fordel røren i to springformer, ca. 24 cm i dia meter, kledd med bakepapir.
- Marengs: Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker, litt om gangen, og pisk videre til marengsen er blank og fast. Tilsett sitronsaft og salt og visp i ytterligere 2 min.
- Smør et cmtykt lag med marengs oppå kakerøren. Marengs som blir til overs kan du lage små marengstopper av. Stek kakebunnene i nedre del av ovnen i 40–45 min. til bunnene har fått fin farge og er g jennomstekt – sjekk med en kakenål at den kommer ut tørr. La kake bunnene avkjøles.
- Topping: Rens og skiv halvparten av jordbærene. Del resten i to. Pisk fløten til en luftig krem. Skyll limen godt i lunkent vann. Riv skallet.
- Legg den ene kakebunnen på et kake fat. Topp med halvparten av kremen og de skivede jordbærene. Legg den andre kakebunnen oppå og topp med resten av kremen, de halve jordbærene og bringe bær. Dryss limeskall over og sikt melis på toppen. Pynt med mynte og blomster.

© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat