© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Marengskake med pisket krem, jordbær og lime

Sukkerbunn og marengs i en og samme bunn er dobbelt så godt! Topp med rike­lig med pisket krem og søte bær, så har du en enkel og smakfull kake som alle vil like.

7. mai 2020 av Anna Wendt/Söderberg Agentur

Tid: 40 min. + 40 min. i ovnen
Antall porsjoner: 10–12

150 g romtemperert smør
3 dl sukker
8 eggeplommer
3 dl hvetemel (180 g)
1 ss bakepulver 1 1⁄2 dl melk

Marengs:
8 eggehviter
4 dl sukker
1 ss presset sitronsaft
1 krm salt

Topping:
2 liter jordbær
5 dl kremfløte
1⁄2 lime
1⁄4 liter bringebær melis
frisk mynte
ev. spiselige blomster, f.eks. stemors­ blomst eller fioler


Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 °C. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggeplom­ mer, en om gangen. Rør inn mel blandet med bakepulver. Tilsett melk og bland det raskt sammen til en jevn kakerøre. Fordel røren i to springformer, ca. 24 cm i dia­ meter, kledd med bakepapir.
  2. Marengs: Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker, litt om gangen, og pisk videre til marengsen er blank og fast. Tilsett si­tronsaft og salt og visp i ytterligere 2 min.
  3. Smør et cm­tykt lag med marengs oppå kakerøren. Marengs som blir til overs kan du lage små marengstopper av. Stek kakebunnene i nedre del av ovnen i 40–45 min. til bunnene har fått fin farge og er g jennomstekt – sjekk med en kakenål at den kommer ut tørr. La kake­ bunnene avkjøles.
  4. Topping: Rens og skiv halvparten av jordbærene. Del resten i to. Pisk fløten til en luftig krem. Skyll limen godt i lunkent vann. Riv skallet.
  5. Legg den ene kakebunnen på et kake­ fat. Topp med halvparten av kremen og de skivede jordbærene. Legg den andre kakebunnen oppå og topp med resten av kremen, de halve jordbærene og bringe­ bær. Dryss limeskall over og sikt melis på toppen. Pynt med mynte og blomster. 
© Lennart Weibull Assistent/Allt om Mat

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...