Villa Malla østlandet


© VisitNorway

Norges ferieperler: Østlandet

Mye tyder på at det blir norgesferie på de aller fleste av oss i år. Unn deg kortreiste turer fra Oslo og få nye opplevelser fra det sjarmerende Østlandet. Her er 7 steder du bør besøke i sommer!

23. juni 2018 av Av Gunnhild Bjørnsti Foto: Getty Images, Visit Norway/Innovasjon Norge, Camilla Prytz, Tommy Simonsen, Graham Austick og PR

Forbehold til saken

På grunn av COVID-19 er det mulig at flere av restaurantene, aktivitetene og de ulike tilbudene holder stengt. Husk å følge med på de enkelte hjemmesidene for oppdatert informasjon om åpningstider og tilgjengelighet. Vi oppfordrer videre alle til å følge myndighetenes retningslinjer omkring reiseaktiviteter og smittevern.

Dette bør du oppleve på Østlandet

– Det finnes så mange sjarmerende steder med kunst, kultur og mat drevet av entusiastiske mennesker. Unn deg kortreiste turer fra Oslo og få nye opplevelser, oppfordrer Gullaug Pless fra Oslo. Hun jobber som utgiver av kunst- og kulturmagasinet Feelgood og vet hva hun snakker om!

Aktiviteter Oslo og omegn

– Nyt gjerne middag på Oscarsborg festning i forkant av forestillingen, med tre-retters inne i fortet eller to-retters i telt ute. Man kan også overnatte. Det blir en flott utflukt.

Grefsenkollen ligger praktfullt til med utsikt over Oslo. Kokken her er veldig dedikert, maten er franskinspirert og deilig. Kombiner gjerne med en tur inn i skogen på helgedagene.

Villa Malla er spisested og isbar med flotte terrasser å sitte på og eget kunstgalleri. Fin sandstrand og palmer. En helt herlig utflukt en time sør for Oslo.

Oscarsborg festning
Operaen i sommer:

– Ta en båttur ut til Oscarsborg festning i Drøbaksundet, og opplev opera om sommeren. Det er en stor opplevelse, sier Gullaug.

© Oscarsborg Festning

Aktiviteter i Lier og Drammen

Besøk epledyrker Marius Egge på Egge Gård i Lier, og smak sider og norsk musserende vin. Han har gårdsutsalg i et område som minner om Toscana.

Union Brygge har smie, glassblåsere og kunstgallerier i en helt ny og moderne bydel i Drammen med restauranter og masse liv.

lysebu
Nært Oslo:

Lysebu på Voksenkollen er ideelt for å spise nydelig mat med god vin – vinkjelleren er godt utrustet. Man kan også bestille afternoon tea, som jeg personlig liker godt, gjerne med et glass musserende. De har flott gavebutikk, kunstutstillinger og svømmebasseng, alt omkranset av vakker natur.

© Lysebu
Egge gård

Smak på den deilige eplesideren som lages på gården!

© Egge Gård

Naturopplevelser på Østlandet

For alle sportselskere, prøv hele eller deler av Gudbrandsdalsleden som starter i Oslo og ender i Trondheim via Gjøvik/Hamar. Det er den lengste pilegrimsleden i Norge, og var hovedveien til Nidaros i middelalderen. Bli inspirert av variert natur- og kulturlandskap.

– I sommer skal jeg til Dovre for å være med på moskussafari. Det har vært min drøm lenge. Dovrefjell nasjonalpark er berømt som et av de få stedene i verden hvor man kan delta på guidede moskusturer.

Hvis du også vil dra til skogs, men ha det litt mer komfortabelt, dra til Rømskog Hotell & Spa. Det er et vakkert område med innsjø, hvor man kan gå turer, sykle, bade, padle – og selvsagt nyte spa-behandlinger.

Lokstallen er et ekstra hyggelig spisested på Hadeland som drives av Benedicte Ferner i idylliske Røykenviken. Her kan man sitte ute og se utover Randsfjorden.

FInnskogtoppen

Finnskogtoppen Velværehotell er et annet spa-sted som har pusset opp og er et typisk damested med basseng, massasje, yoga og et stort antall behandlinger. Vel verdt et besøk!

© Finnskogtoppen Velværehotell

Aktiviteter i Røros og Østerdalen

Ta gjerne turen over grensen til Trønde­lag og Røros-området. Galåvolden eggeprodusent har også kuer og produserer deilig is og røroskake, en lokal ostekake.

Hos driftige Tove på Kalsa Gårdsbakeri kan man smake ulike typer lefser (lemser) og pjalt. En avstikker nordover til Selbu kan anbefales, hvor Jentene på Tunet lager Norges desidert beste sjokolade.

Eggen Gårdsysteri

Er du matinteressert, prøv en matsafari i Østerdalen. Avlegg et besøk på Eggen Gårdsysteri, hvor de produserer ost av egen økologisk melk, både hvit og blå muggost.

© Eggen Gårdsysteri

Opplev skjærgårdsidyll i Oslofjorden

Engø gård er fantastisk, med stor hage og nydelig mat. Perfekt når du skal feire og drømmer om et gourmetopphold.

Støtvig Hotel på Larkollen er en liten perle i idylliske omgivelser ved Oslofjorden. Fint spa, jacuzzi både ute og inne – og egen bowlingbane.

Refsnes Gods på Jeløya i Moss. Fine rom og god restaurant med stor vinkjeller. 

Wassilioff i Stavern fra 1844 er et klassisk sted

Wassilioff i Stavern fra 1844 er et klassisk sted etablert av den russiske kontormannen Michael Wassilioff fra Riga. Fine rom med utsikt over sjøen.

© Wassilioff

Visste du ...

… at Østlandet omfatter 8 av landets nåværende 18 fylker?

… at ca. 2,7 millioner mennesker bor på Østlandet, noe som gjør det til vår desidert mest folkerike landsdel?

… at Norges lengste elv, Glomma på 619 km, ligger i denne landsdelen?

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...