Hardangerfjorden
Vestlandet:

Fjordlandskapet trekker turister fra fjernt og nært, det er lett å miste tid og sted her!

© Getty Images

Norges ferieperler: Vestlandet

Det er ikke uten grunn at turister fra hele verden kommer for å se det vakre vestland. Her er 7 steder du bør oppleve!

21. juni 2018 av Av Gunnhild Bjørnsti Foto: Getty Images, Visit Norway/Innovasjon Norge, Camilla Prytz, Tommy Simonsen, Graham Austick og PR

Å Vestland, Vestland

– Vi har en natur som gjør at folk strømmer til fra hele landet, ja fra hele verden, for å oppleve vårt område, sier optikerassistent og friluftsentusiast Monica Sæterøy (34). 

fjelltur molde
Damer på tur:

Utsikten er upåklagelig på fjelltur i Molde.

Kulturelle Molde

Monica bor i Ålesund, men er opprinnelig fra Molde og har en stor kjærlighet til regionen.

– Kulturelt liker jeg Bjørnsonhuset i Molde, som er Nord-Vestlandets mest særegne kulturhus der det arrangeres flotte konserter, forklarer Monica. – Besøk også romsdalsmuseet Krona i samme by, det er stedet jeg foretrekker for lokal historie.

Fiskerimuseet på Hjertøya, 10 minutters båttur fra Molde med skyssbåten «Hjertøy» fra Torget, utgjør en flott tur om sommeren. Øya er skogkledd med strender og lune viker. Her er gode muligheter for friluftsliv og bading.

Det å padle i kajakk mellom øyene er en flott opplevelse i vestlandsnaturen. 

Molde fjordstuer
Ferske råvarer fra Molde:

Molde Fjordstuer med flott spa, innendørsbasseng og fine rom ligger vakkert til ved havet og gir et perfekt utgangspunkt for naturopplevelser med fjellturer, båtturer og fiske. Restauranten serverer 3-retters inspirasjonsmenyer laget på ferske råvarer.

– Restauranten Glass i Molde er hottest akkurat nå. De serverer et imponerende utvalg av viner på glass, og maten er laget av kokker fra Baskerland/Spania, Italia og Molde. Beliggenheten ved sjøfronten midt i sentrum, med vegger av glass, gir storslagen utsikt til både fjord, fjell og byliv, anbefaler Monica.

Lubbenes Gård i Molde, drevet av en ire, ble startet opp i fjor og er et artig innslag. Bygningen er utrolig vakker med en nydelig hage. Her kan man spise lunsj, gode smørbrød og dagens suppe av lokale grønnsaker. Man kan også overnatte der i hytter.

Utsiktstpunkt i Molde
Utsiktspunktet:

– Gå opp de 418 trappetrinnene til utsiktspunktet Aksla i Ålesund. Det er en fin tur og gir en praktfull utsikt over den vakre jugendbyen.

Ålesund og omegn

– Nærheten til storslagen natur med fjell, fjorder og hav er helt unikt når du kjører Atlanterhavsveien! Veien er mye brukt i bilreklamer for sin utrolig vakre utsikt og natur.

Storfjord Hotel er et idyllisk håndlaftet boutiquehotell i den idylliske fjordbygda Glomset – med praktfull utsikt mot Storfjorden og Sunnmørsalpene. Bill Gates har bodd her. Perfekt for å utforske Ålesund, fjordene og de fantastiske Sunnmørsalpene.

På litt under 2 timer kan du kjøre fra Ålesund og besøke Juvet landskapshotell. Det er en arkitektonisk perle, omtalt i alle kjente design- og arkitektmagasiner. En destinasjon i seg selv.

Trollstigen svingete vei
Roadtrip du sent vil glemme:

– Trollstigen er veldig kjent, men utrolig vakker! Har dere ikke vært der før, MÅ den perlen oppleves, forklarer Monica.

Fjordene i Geiranger og Stryn

Union Hotel i Geiranger har en praktfull beliggenhet, og et av landets beste spa. Her kan du kombinere deilig massasje og velgjørende behandlinger med fotturer i omegn.

Loen Skylift, gondolbane i Loen i Nordfjord, går fra sjønivå ved fjorden til fjellet Hoven 1011 moh. og er en pendelbane der de to gondolene går vekselvis opp og ned. For en utsikt!

union hotel geiranger
Union Hotel:

På hotellet får du god mat, god spa og fantastisk utsikt. Alt man kan trenge for en skikkelig avslappende ferie!

Spis godt i Bergen og Stavanger

– Besøk Flor & Fjære, blomsterøya som du ankommer med båt 20 minutter fra Stavanger. En unik blomsterprakt, du tror nesten ikke at du er i Norge, avslører Monica.

Videre nordover i Bergen finner du Marg & Bein, som er et supert spisested i sentrum. Alt på menyen smaker fortreffelig, sier Monica.

Ta hurtigbåt fra Bergen til Bekkjarvik Gjestgiveri. Der kan man både bo og spise svært godt!

Bekkjarvik Gjestgiveri
Bekkjarvik Gjestgiveri:

Kokken og vertskapet er ingen ringere enn verdensmester Ørjan Johannessen med familie. De arrangerer havfiske og øyhopping til Austevoll og Tysnes med sykkel og båt.

Spenning i Flåm

Flåmsbanen og Flåm vil mange si er landets fremste destinasjon. Der toget slynger seg ned stupbratte, spennende kurver fra Myrdal til Flåm. 20 km med stupbratt fall er en helt spesiell togreise i Europa, og noe turister fra hele verden reiser for å oppleve. 

Flåmsbanen
Flåmsbanen:

Utforsk det nydelige landskapet fra toget som går fra Flåm til Myrdal.

Jeg vil også anbefale å sykle Rallarvegen fra Haugastøl til Finse, det er en perfekt kombinasjon av naturopplevelse og mosjon. Ta gjerne et bad i de små innsjøene underveis. Sykle videre til Flåm eller overnatt på Finse, og gå en fjelltur dagen derpå.

Visste du?

… at ca. 1,3 millioner mennesker bor på Vestlandet?

… at Norges største isbre er Jostedalsbreen i Sogn og Fjordane (på fastlandet) på 487 km2?

… at Norges dypeste innsjø er Hornindalsvatnet i Sogn og Fjordane som er 514 m dyp?

Seneste

Kanskje er du også interessert i...