Mor ser på datter
© Getty Images

14 hyggelige ting du kan finne på med datteren din

Trenger du og datteren din litt kvalitetstid sammen? Da har vi 14 gode forslag til dere!

25. mai 2019 av Anne-Mette Søndergaard

1. Finn frem gamle fotoalbum

Din datter har jo selvfølgelig alltid vært søt og uskyldig (bortsett fra i de fotografiske bevisene hvor hun hadde smurt hele kjøkkengulvet inn i babymos). Her vil dere definitivt få dere en god latter, og kanskje felle en tåre når dere innser hvor fort tiden flyr. 

2. Hold en ‘konsert’ i bilen 

Dette høres kanskje ut som en liten greie, men kvalitetstid behøver ikke nødvendighvis å ta hele dagen. Det er jo også utrolig gøy å synge sammen – særlig til musikk som betyr noe for dere begge. Dere kan for eksempel gjøre det til en konkurranse og se hvem av dere som best husker sangtekstene på de gamle slagerne.

3. Dra på loppemarked 

Skal datteren din flytte hjemmefra? Eller bare ommøblere i leiligheten? Da er loppemarked en perfekt utflukt!

4. La henne skjemme deg bort 

Nå som din datter nesten er blitt voksen har hun sikkert lyst til å gjøre noe ekstra som takk for alle de gangene du har gjort noe for henne. Det kan for eksempel være å dra ut å spise på restaurant hvor hun betaler. Her er det kun fantasien (og datterens budsjett) som setter grenser. 

5. Spis dessert til dere sprekker 

Det kan virke barnslig, men hvem elsker ikke dessert? Dere husker vel tiden da man ikke fikk dessert før all maten var spist opp. En gang i blant skal man unne seg å bare nyte uten dårlig samvittighet.

6. Spill brettspill, inntil en vinner

Litt konkurranse er alltid moro! Her er det bare å slappe av mens dere finner frem favorittspillet dere pleide å spille før i tiden. Hvis dere mangler noen spillere er det bare å inkludere resten av familien hvor du og datteren kan spille på lag sammen. 

7. Gi henne en guidet tur gjennom ditt barndomshjem 

Du var også ung engang. Det kan være spennende og viktig for datteren din å se hvor du faktisk vokste opp med mormor, morfar, tante og onkel. Du kan også vise henne din gamle skole og kanskje til og med stedet du fikk ditt første kyss! Det vil hun helt sikkert synes er veldig underholdende.

8. Ta en drink sammen

Denne kommer selvfølgelig an på hvor gammel datteren din er, men det er utrolig hyggelig å ta et glass vin sammen i ny og ne. Da kan dere diskutere alt om ingenting og komme riktig inn på hverandres liv. 

9. Ta en shoppingtur sammen

Mor og datter-prioritet nummer 1, og det er det mange gode grunner til. Etter shoppingturen kan dere ta en kaffe på en café og få noe deilig å spise. En klassiker!

10. Lag mat sammen 

Om det så er onsdag kveld eller juletider kan dere selv vurdere deres matlagingsferdigheter. Hva med å finne frem oppskriften til mormors kjøttkaker? Eller tante Bjørgs dravle?

11. Dra på museum 

Museumsturen kan dere for eksempel blande sammen med shoppingturen hvis tiden strekker til. Men det å gå en stille tur blant flotte malerier eller historiske objekter har en beroligende effekt. Så kan dere diskutere maleriene over en kopp kaffe etterpå. 

12. Bruk regnværsdagen på en film-maraton 

Regnfulle dager kan være kjedelig, særlig når det er helg. Men det er en perfekt mulighet for kvalitetstid på sofaen sammen med datteren. Dere kan bestemme sjanger selv, enten Disney, romantisk komedie, eller hva nå enn det måtte være. Kos dere med noe godt, så blir det garantert god stemning!

13. Dra på teater

Teateret er stedet som blander kultur og underholdning best. Her finner dere garantert noe som vil passe dere begge to. Bruk pausen på en god kaffe sammen med en god diskusjon om stykket så langt. 

14. Kle hverandre ut

Tenkte du noen gang over datteren din sin klesstil? Hadde du noen gang lyst til å endre noe? Kle hverandre ut på forskjellige og kanskje morsommere måter. Kanskje du kommer til å gå med noe du aldri kunne forestilt deg å gå med før. 

Les også: Mor og datter i fritt fall.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...