© Per Heimly

Effektiv hjemmetrening med Mira Craig

– Jeg vil inspirere dem som ikke gidder å trene, sier Mira Craig, som innrømmer at hun kan være lat og er for glad i mat.

13. juni 2016 av Lisbeth Skøelv

Med hverdagstrening og et sunnere kosthold har den singelaktuelle artisten funnet formen.  

Hun er ute med singelen «The Hunt» og ser strålende ut i den nye videoen, men Mira (33) innrømmer at hun er en livsnyter som legger inn noen skippertak for å se ekstra bra ut på musikkvideoer eller på promobilder.

– Jeg legger inn et ekstra gir. Når jeg for eksempel skal dra til Mexico for å lage video, som bildene i reportasjen er fra, så får jeg litt panikk, trener masse, blir akkurat fin nok til bildene og videoen, og når jeg kommer hjem, bare eser jeg ut igjen, sier hun og ler rått.

Se treningsprogrammet til Mira nederst i artikkelen!


Trening uten press

Hun overdriver litt, men Mira innrømmer at hun kan være litt lat og at det ikke alltid blir så mye tid til trening som hun skulle ønske, men hun har idrett i blodet og finner raskt tilbake til formen.

– Som ung var jeg veldig sporty. Jeg drev med konkurranse-turn, hadde blått belte i judo og spilte basket. Jeg er egentlig ganske fysisk. Jeg har alltid vært en tomboy! Det tar meg ikke lang tid å komme inn i gode treningsrutiner. Basistreningen ligger latent i kroppen min. Det viktige for meg er å ha en sterk kropp, det føler jeg at jeg har. Når jeg først kommer i gang med trening, merker jeg jo på kroppen hvor deilig det er.

En treningsform Mira liker, er yoga.

– Jeg liker å trene yoga, å få følelsen av å bli rolig, introvert, leve i nuet og bare «flowe». Og jeg liker spesielt godt at det ikke er noe press om å se bra ut i yogamiljøet, det går på å føle seg komfortabel i sin egen kropp. Når jeg er i utlandet, drar jeg ofte på yogatrening, gjerne hot yoga. Det er deilig for både kropp og sinn, og man trenger ikke å ha med noe utstyr. Jeg liker i tillegg basketball og svømming, men i basket må man være flere som kan spille, det gjør det litt mindre tilgjengelig.

Tilgjengelig er imidlertid sønnen Mio. Fem­åringen finner gjerne på fysiske aktiviteter med mamma. Hun setter hverdagstrimming høyt.

– Vi går turer rundt Sognsvann, eller han sykler mens jeg løper, eller vi svømmer sammen. Vi er veldig aktive, det er definitivt bra trening å ha barn. Jeg har jo i flere år båret ham opp noen etasjer, ofte med tunge poser med matvarer i den andre hånden, da får man seg en god styrkeøkt. Jeg prøver å gå trapper der det er mulig, og av og til sykler jeg med Mio i sykkelvognen til barnehagen, det er bare opp­overbakker dit og ganske god trening.


Enkel hjemmetrening

Vanlig trening står også på timeplanen. I en travel hverdag foregår den ofte hjemme.

– Jeg vil gjerne inspirere dem som ikke gidder å trene. Derfor slår jeg et slag for hjemmetrening, det er enkelt å gjøre og veldig lett tilgjengelig; listen for å trene ligger betydelig lavere enn å måtte dra et annet sted for å trene, mener hun.

Artisten kaller hjemmeprogrammet sitt for latmannstrening.

– Det er minimumstrening, og det startet med at jeg kjøpte meg en mini-steppemaskin, en sånn som koster mellom tre og fem hundre kroner. Den synes jeg er veldig praktisk, for hvis jeg går på steppemaskinen i en halvtime mens jeg ser på tv, har jeg i alle fall et minimum av trening den dagen. I tillegg har jeg et sett med øvelser som jeg har satt sammen selv, med crunch/situps, pushups, seteløft og knebøy (se eget program), og så er jeg ferdig. Totalt bruker jeg 35 minutter på alt. Det blir ikke enklere enn det, alle kan gjøre dette!

Gjør du dette hver dag?

– Nei, det er derfor jeg kaller det latmanns­trening, men jeg prøver å få gjort det ganske ofte. Jeg har jo ingen unnskyldning for å ikke gjøre det: Treningen foregår hjemme hos meg selv MENS jeg ser på tv, sier hun og himler med øynene.

Om Mira ikke er hysterisk opptatt av trening, er hun desto mer lidenskapelig opptatt av mat.

– Jeg har ikke så mange guilty pleasures, kanskje potetgull. Jeg er egentlig veldig glad i sunn mat, det er bare at jeg spiser for mye av den. Skal jeg ned i vekt, må jeg derfor kutte litt ned på mengden og i tillegg gjøre maten enda sunnere. Det er heldigvis utrolig mye sunn mat som er godt. Jeg er veldig glad i søtpotet, som er mye sunnere enn vanlig potet, og quinoa og linser. Jeg skriver en del om det på matbloggen min.

Trenger du nytt badetøy? Sommerens fineste badetøy til alle kroppsfasonger


– Sluttet å veie meg

Komplekser har Mira alltid hatt for armene og sin lave høyde. Som ung bestemte hun seg for å gjøre én ting for å hindre at hun ble altfor opptatt av vekten.

– Jeg sluttet å veie meg. Jeg har ikke veid meg eller målt høyden siden jeg var 15, fordi jeg hadde så mange komplekser for det. Jeg hadde alltid mye muskler siden jeg var veldig aktiv, derfor veide jeg også mer enn mange andre som ikke trente like mye. Det gjorde noe med psyken min, jeg ble veldig opptatt av vekten. Derfor tenkte jeg det var bedre å droppe å veie seg, man blir ikke opphengt i et tall man ikke vet.

Til tross for kompleksene, har hun valgt et synlig yrke i en bransje med stort kroppsfokus. Man skal være ganske hardhudet for å tåle at alle har en mening om ens egen person og utseende, og Mira har fått sin del av de negative kommentarene. 

På spørsmål om hun ble skuffet da kroppen hennes for noen år siden ble et tema i offentligheten, bekrefter hun det.

– Jeg har blitt mobbet for vekten offentlig. Gutta i «Radioresepsjonen» kalte meg for «et fettberg». For meg var det rett og slett mobbing. Når jeg snakket om det da, sa jeg bare at det var teit, men hvis jeg skal være helt ærlig i dag, så gikk det skikkelig inn på meg. Jeg ble faktisk lei meg, selv om både jeg og alle andre syntes det var barnslig av «Radioresepsjonen», for de pirket borti noe som var sårt for meg, sier hun ærlig.

Kommentaren «ALLE» bør lese! Slik blir du sommervakker på 1-2-3 


Kroppspress uansett alder

Temaet kropp og vekt vekker vonde følelser fra ungdomstiden, selv om Mira har innsett at hun overhodet ikke hadde grunn til å skamme seg over kroppen sin.

– Nylig så jeg et klipp av meg selv fra jeg var tenåring, jeg hadde gitt ALT for å se sånn ut i dag. Jeg hadde jo ikke store armer i det hele tatt, magen min var helt ribbet, jeg var så fin, men jeg hadde dårlig selvtillit. Det er helt sykt, hva var det jeg drev med?

Da hun gikk gravid med sønnen Mio for noen år siden, kom kiloene sakte krypende på, som for de fleste blivende mødre. Men Mira slet med å bli kvitt ekstrakiloene etter fødselen.

– Folk er forskjellige, men det tok meg tre år å bli kvitt graviditetskiloene, mens alle venninnene mine gikk ned på tre måneder. Første feilen gjorde jeg allerede under svangerskapet, for unnskyldningen min var hele tiden at jeg spiste for to. Og det gjorde jeg virkelig. Jeg elsker jo mat, derfor kjørte jeg bare på med god samvittighet. «Jeg kan spise hva jeg vil, alt går til Mio, jeg gjør det for hans del!», hermer hun etter seg selv. – Det var en deilig friperiode, bare synd jeg fikk svi for det etterpå.

Hun er ikke enig i at kroppspresset er blitt lettere å takle etter at hun ble eldre.

– Det er litt opp og ned, jeg vet ikke nødvendigvis om usikkerheten min er blitt mindre med årene. Når jeg er i god form med en vekt jeg er fornøyd med, da har jeg god selvtillit og fokuserer på helt andre ting.

De siste tre årene har Mira forsøkt å komme litt tilbake til hvordan kroppen var før hun fikk barn.

– Man vil jo helst se bra ut, være frisk og ha mye energi. Å se bra ut betyr i forhold til seg selv, ikke sammenlignet med andre. Folk må huske at kjente personer som er avbildet på lekre bilder i blader, som oftest har blitt stylet av profesjonelle, og vi velger selvfølgelig ut de bildene vi ser finest ut på. Heller ikke vi er perfekte. Ikke sammenlign en annen persons beste dag med din egen verste dag, det er viktig å huske. For vi alle gjør det, sier Mira Craig.

Lyst til å komme i form? KLIKK HER FOR Å SE MIRAS TRENINGSPROGRAM 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...