© Svein Finneide

Bli strammere med styrketrening

Følg treningsprogrammet som har hjulpet Taras journalist Lisbeth Skøelv ned i vekt.

20. januar 2016 av Lisbeth Skøelv

Gått ned mye i vekt? Eller bare lyst til å stramme opp kroppen? Bli strammere med programmet personlig trener Anna Tatjana Lie Norum har satt sammen for vektnedgang og oppstramming.

- Å begynne med fysisk aktivitet når man veier for mye, kan oppleves som tungt og demotiverende. Mitt beste tips er å senke kravene i starten, og deretter øke intesiteten og belastning suksessivt, sier Lie Norum.

Følg Lisbeths blogg her! 

Knebøy
ØVELSE 1:

Trening for knær

KNEBØY: Bra for rumpe og lår. Stå med bena i skulderbreddes avstand (eller bredere), la tær og knær peke lett utover. Bøy i knær og senk rumpa til den er på høyde med knærne. Skyv fra med tyngden på hælene og knip sammen rumpa i topposisjon. 

 

Bulgarsk utfall
ØVELSE 2:

Bulgarsk utfall

BULGARSK UTFALL: Bra for rumpe og lår og balanse. Stå på ett ben, plasser det andre benet på en kasse, senk bakre kne mot gulvet, stopp bevegelsen rett før kneet treffer bakken, skyv fra på fremste fot så du kommer opp i startposisjon igjen. 

Pushups
ØVELSE 3:

Pushups

PUSHUPS: Bra for bryst, armer og kjernemuskulatur. Plasser hendene dine på gulvet med ca. 10-20 cm mer bredde enn skulderbredden din. Hold kroppen strak. Senk deg ned til du får en 90 graders bøy i albuen, press deg opp til startposisjon. Kan utføres på knærne eller mot platå om du ikke er sterk nok til å utføre øvelsen på tærne. 

Situps med vektball
ØVELSE 4:

Situps

SITUPS MED VEKTBALL: Bra for mage. Ligg på rygg, føttene plasseres nær rumpa, hold ballen med utstrakte armer rett over deg, press korsryggen mot underlaget mens du løfter opp overkroppen så høyt du klarer. Hold igjen og senk deg sakte ned til startposisjon

Hamstring-curl på ball
ØVELSE 5:

Hamstring-curl

HAMSTRING-CURL PÅ BALL: Bra for bakside lår, rumpe og kjernemuskulatur. Ligg på rygg, plasser føttene på fitnessballen, løft rumpa fra bakken, trekk ballen mot deg, gå tilbake til startposisjon. Pass på at rumpa ikke faller ned under øvelsen. 

Sidehev
ØVELSE 6:

Sidehev

SIDEHEV: Bra for mage. Ligg på siden, støtt deg opp på albuen, blikket frem, skyt opp hoften i været og senk deg sakte ned igjen til startposisjon. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...