Usunt fett:
Usunt fett:

Det er ingen hemmelighet at et økt midjemål gir større risiko for å utvikle en rekke alvorlige livs­stilssykdommer, men visste du at det indre fettet også har stor betydning? 

© Getty Images

Slik blir du kvitt det farlige fettet

Skjult fett øker risikoen for alvorlige sykdommer. Se om du er i faresonen og hva du kan gjøre!

16. august 2016 av Birgitte Aabo

Det er det indre som teller – også når det gjelder fett. Uansett om du ser en tynn eller en litt mer velfødd kvinne når du ser deg i speilet, så avhenger risikoen din for å få alvorlige livs­stilssykdommer mye av det skjulte fettet. Visste du at maten du spiser påvirker psyken?

Det er den formen for fett som sniker seg inn og legger seg rundt organer og innvoller, og som du ikke kan se med det blotte øye.

For dette er fettet som gjemmer seg unna og som gir de mest alvorlige helseproblemene.

Hvis det bak magemusklene dine har hopet seg opp noen solide fettavleiringer, har du nemlig økt risiko for å få en rekke alvorlige livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes og forskjellige former for kreft, bl.a. tykktarmskreft.

Med alderen får vi mer av dette farlige fettet, og det er derfor du bør prøve å gjøre en innsats nå. Du kan nemlig sterkt redusere risikoen for sykdommer ved å bli kvitt fettet bak mage­musk­lene. 

Det kan ha en så avgjørende betydning for din helse at det kan forlenge livet ditt med flere år og spare deg for alvorlige sykdommer.


Derfor er det skjulte fettet farlig

Her gjemmer fettet seg: Fett kan gjemme seg bak magemusklene – rundt de indre organene, mellom tarmene, rundt lever, nyrer, bukspyttkjertel og hjerte.

Det indre fettet er spesielt aktivt: Nå ser forskerne på fett som et organ – og ikke som før som en klump flesk uten noen som helst funksjon. Det både produserer og utskiller hormonlignende stoffer som øker risikoen for livs­stilssykdommer.

Bidrar til alvorlige livsstilssykdommer: De hormonlignende stoffene som fettet produserer vandrer rundt i blodomløpet – tett på livsviktige organer.

Stoffene påvirker både blodkar, lever, blodfett og blodtrykk negativt og gir større risiko for åreforkalkning og dermed blodpropper i hjernen og hjertet. Det kan gi betennelser i tykktarm og blodårer og være en medvirkende årsak til hjerteproblemer, diabetes og noen typer kreft.


Klikk på sakene under for å se om du har skjult fett i kroppen din – og hvordan du kan bli kvitt det:

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...