© Getty Images

Maten som gir lavere risiko for sykdom

Ny forskning viser at disse matvarene kan gi lavere risiko for kreft og hjerte- og karsykdommer.

20. juni 2019 av Åshild Breian

Nå er det funnet enda et viktig bevis for at det er fornuftig å spise mer mat fra planteriket.

Britiske forskere har gjennomgått 95 selvstendige studier og sett på sammenhengen mellom kostvaner og livsstilssykdommer, og kan konkludere med at det særlig er gevinster å hente når det dreier seg om kreft og hjerte- og karsykdommer.

På bakgrunn av dette slår de et slag for at du tygger deg gjennom 10 frukter og grønnsaker om dagen i stedet for de 5 om dagen som anbefales av myndighetene. 

Og jo, det er litt av et antall du skal fordøye, men heldigvis teller både supper, juice og smoothier også med i regnskapet.

Spis mer frukt og grønt

Lavere risiko for kreft:

• Grønne grønnsaker – som spinat

• Gule grønnsaker – som gul paprika

• Korsblomstrede grønnsaker – som blomkål, grønnkål og brokkoli

Lavere risiko for hjerte- og karsykdommer:

• Epler og pærer

• Sitrusfrukt

• Salater

• Grønnbladede grønnsaker – som spinat, beter og ruccola

• Korsblomstrede grønnsaker – som blomkål, hvitkål og rosenkål

Kilde: bbc.com

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...