Nå er det funnet enda et viktig bevis for at det er fornuftig å spise mer mat fra planteriket.
Britiske forskere har gjennomgått 95 selvstendige studier og sett på sammenhengen mellom kostvaner og livsstilssykdommer, og kan konkludere med at det særlig er gevinster å hente når det dreier seg om kreft og hjerte- og karsykdommer.
På bakgrunn av dette slår de et slag for at du tygger deg gjennom 10 frukter og grønnsaker om dagen i stedet for de 5 om dagen som anbefales av myndighetene.
Og jo, det er litt av et antall du skal fordøye, men heldigvis teller både supper, juice og smoothier også med i regnskapet.
Spis mer frukt og grønt
Lavere risiko for kreft:
• Grønne grønnsaker – som spinat
• Gule grønnsaker – som gul paprika
• Korsblomstrede grønnsaker – som blomkål, grønnkål og brokkoli
Lavere risiko for hjerte- og karsykdommer:
• Epler og pærer
• Sitrusfrukt
• Salater
• Grønnbladede grønnsaker – som spinat, beter og ruccola
• Korsblomstrede grønnsaker – som blomkål, hvitkål og rosenkål
Kilde: bbc.com