Dette er råvarene som forbrenner flere kalorier enn den inneholder
Mat med minuskalorier får kroppen til å forbrenne flere kalorier enn den inneholder. Dette er råvarene som er kalorifattige og sunne og vil hjelpe med vektnedgangen.
Mat med minuskalorier eller negative kalorier er ikke mat som ikke inneholder kalorier, men mat som forbrenner flere kalorier enn den inneholder. I alle fall hvis vi skal tro dem som sverger til metoden.
Teorien er at jo flere matvarer med minuskalorier du spiser, jo mer kan du gå ned i vekt.
Negative kalorier
Hvis du eksempelvis spiser en appelsin, som inneholder omtrent 50 kalorier, så bruker kroppen din 75 kalorier på å forbrenne appelsinen og prosessere alle vitaminer og mineraler - ergo har du mistet 25 kalorier uten å gjøre annet enn å spise.
Vann er et annet eksempel på negative kalorier. Når kroppen skal temperere og ta det opp koster det et par kalorier, men vann i seg selv inneholder jo ikke noen kalorier.
Uansett en effekt
Felles for flere av minuskalori-maten er at de inneholder mye vann og er fra før av ekstremt kalorifattig. Dersom man bytter ut kaloririk mat med minuskalori-maten vil det uansett etterhvert ha effekt på vekten.
Det er altså uenighet i om mat med minuskalorier alene får deg til å gå ned i vekt. Det man imidlertid er enige om er at mat med minuskalorier er sunn mat med få kalorier som kan bidra til at du går ned i vekt.
Husk allikevel at å kun spise mat med minuskalorier kan føre til feilernæring, så sørg alltid for et variert kosthold.
Les også: Tara testet Berit Norstrand-metoden!