Verdens beste brownies
I alle fall verdens beste for magen din! Har du forsøkt å lage brownies med sjokolade og aubergine? Skikkelig nammis! Det høres kanskje merkelig ut, men aubergine fungerer utmerket sammen med mørk sjokolade som er full av flavonoider - en type antioksidanter kroppen trenger for å beskytte cellene dine mot skade.
Oppskriften er hentet fra mannen som står bak 5:2-dietten - den engelske legen og journalisten Michael Mosley.
Mosley har gitt boken «Smart tarmhelse», og sier at hans hovedformål med utgivelsen er å hjelpe folk til å bli kvitt plager som er knyttet til tarmen, men det kan godt være at du også går ned i vekt ved å følge rådene.

– Det dreier seg ikke om kalorier eller restriksjoner, men om hvilke matvarer du bør spise og hvilke livsstilsendringer du bør foreta hvis du har tarmproblemer eller ganske enkelt ønsker å få bedre tarmhelse, sier Mosley.
© Romas Foord
Glutenfri brownies
Oppskriften gir 12 store stykker eller 24 små
Ingredienser til glutenfri brownies:
- 1 aubergine (200 g), skrelt og skåret i terninger
- 150 g mørk sjokolade (minst
- 70 prosent kakao), delt i biter
- 60 g kokosolje
- 60 g myke dadler uten steiner, hakket
- ½ ts salt
- 3 egg, sammenpisket
- 1 ts bakepulver
- 80 g malte mandler
Slik gjør du for å lage brownies:
1. Forvarm stekeovnen til 170 °C.
Damp auberginen i 15 minutter, til den er mør (eller tilbered den i mikrobølgeovnen – det tar kortere tid).
2. Ha auberginen i en middels stor bolle, og rør i sjokolade og kokosolje. Den varme auberginen får sjokoladen og oljen til å smelte.
3. Tilsett hakkede dadler og salt. Kjør alt sammen til en jevn og smidig blanding med en stavmikser eller i en foodprosessor. Nå bør blandingen være såpass avkjølt at du kan tilsette egg og bakepulver.
4. Kjør maskinen i ytterligere ett minutt, og bland i de malte mandlene. Fordel deigen på en middels stor stekeplate dekket med bakepapir, og stek den i cirka 20 minutter i ovnen. Den er gjennomstekt når du kan stikke en kniv i den, og den ikke har deigrester på seg når du trekker den ut igjen.
5. Server browniene med bringebærsyltetøy med chiafrø og/eller helfet levende økologisk gresk yoghurt.
Tips: Du kan også lage cupcakes av denne deigen. Legg papirformer i et cupcakebrett med 12 hull, og fordel røren i formene. Stek cupcakene i 15–20 minutter.