© Getty Images

4 tips til knipeøvelser: Knip deg til et bedre sexliv

For joda, det er en tett sammenheng mellom en sterk bekkenbunn og styrken i orgasmene dine. Enda en fordel ved å sette i gang med å trene opp bekkenbunnen!

10. november 2019 av Gitte Høj

Det er muskulaturen i bekkenbunnen din som trekker seg sammen når du får orgasme. Og jo sterkere denne muskulaturen er, jo sterkere sammentrekninger vil du også få - og jo kraftigere orgasmer vil du oppleve.

Derfor kan du få mye seksuell glede og nytelse hvis du er flink til å trene opp bekkenbunnen din. I virkeligheten skal det ikke så mye til. Du må bare huske på å skiftevis knipe og deretter slappe av musklene der nede.

Og som en ekstra bonus ved å trene opp bekkenbunnen kan du også unngå tørrhet i skjeden, fordi det å knipe sammen øker blodtilførselen i underlivet ditt.  

Vekk opp bekkenbunnen din

Bli mer oppmerksom på bekkenbunnen din, og sett i gang med å knipe allerede i dag. Og bekkenbunnen - den er plassert mellom halebeinet, setemusklene og kjønnsbeinet.

Ta 10 små raske knip, og vekk opp bekkenbunnmuskulaturen. Slapp deretter helt av.

Ta 10 litt lengre knip (2 sekunder) og slapp av like lenge mellom hvert knip. 

Les også: Underlivsplager mange kvinner sliter med.

Knip i hverdagen

Gjør det til en rutine å ta 30 knip daglig når du likevel er hjemme og driver med ting. F.eks. når du vasker opp, går ned på kne for å ta ut noe av kjøkkenskapet eller kryper rundt på gulvet for å plukke opp skittentøyet! !

Knip når du står på kjøkkenet

Stå foran kjøkkenbordet med parallelle føtter ca. 15 cm fra hverandre. Aktiver de indre lårmuskelene fra knærne og opp, og spenn lett i en oppovergående bevegelse.

Fortsett å spenne rolig videre opp gjennom bekkenbunnen og opp til navlen. Husk å slappe av i setemusklene.

Gjenta øvelsen flere ganger foran oppvaskbenken, og husk å slappe av grundig avslapning i mellom hver gang. 

Knip når du støvsuger

Støvsuging er smart å utnytte til å knipe. Det handler om bevegelsen når du står med beina litt foran hverandre med lett bøyde knær og hoftene litt bøyd framover.

Her bruker du også de indre lårmuskelene til å føre vekten fram og tilbake i takt med at du støvsuger.

Denne bevegelsen aktiverer alle musklene i og rundt bekkenet, og dermed styrker du det også. Tenk her at du tar et oppadgående løft av bekkenbunnen.

Les også: Urinveisinfeksjon: Slik kan du forebygge og behandle!

4 knipetips!

1. Ta knipeøvelsene liggende eller sittende. Alt ettersom hvordan du best får det til.

2. Velger du å knipe liggende, kan du gjøre det lettere ved å løfte hoftepartiet litt og først riste det litt løs fra tyngden.

3. Velger du å knipe sittende: Kjenn etter om det passer deg best å knipe tilbakelenet, foroverlent eller et sted midt i mellom?

4.www.knib.dk finner du masse inspirasjon og konkrete øvelser for å få en sterk bekkenbunn. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...