Björg Thorhallsdottir
Kloke ord:

Björg Thorhallsdottir er kunstner og fast spaltist i Tara.

© Kristin Heier / Björg Thorhallsdottir

– Det er viktig å følge de drømmene du har akkurat nå!

– For det vil føre til at du møter nye mennesker, blir bedre kjent med deg selv, og nye drømmer vil oppstå. Drømmer som du ikke en gang visste at du hadde, sier Björg Thorhallsdottir.

29. september 2017 av Björg Thorhallsdottir

Det kan godt hende at noe er utenfor komfortsonen din. Kanskje føler du deg for gammel, for tykk, for lat, for utrent, for ukomfortabel, eller ikke minst – for travel, til å begynne på dansekurs, klatrekurs, livredningskurs. Men om du ønsker å finne nøkkelen til glede i livet ditt, så må du kaste deg ut i det. Og en dag er dette blitt komfortsonen din!

Ofte er det så enkelt at du kan speile deg i menneskene rundt deg, om det er i nærmiljøet eller på tv, hvilke mennesker er det du fascineres av? For når du blir fascinert av noen, er det fordi du faktisk har noe av det i deg selv. Interessen, egenskapene, motet eller kjærligheten.

Kommer drømmen fra hjertet?

Det som er superviktig er at du kjenner etter om det virkelig er din drøm, eller om det er en drøm som kommer ut ifra et ønske om å imponere andre, for å vise at du har penger, status, eller kanskje rett og slett for å vise at du passer inn i samfunnet.

Dersom det er en drøm som kommer fra hjertet ditt og den genuint handler om din egen utvikling, så vil den gjøre deg glad. Men om drømmen egentlig handler om å tilfredsstille samfunnet, familien eller andres behov – da kommer den aldri til å gjøre deg lykkelig.

Registrer hva som gir glede, og skriv det ned. Og finn ut hvordan du kan gjøre mer av det. Om du misunner den som seiler, meld deg på et seilkurs. Ofte står det på å lære teknikker og gjøre det igjen og igjen, og en dag så kan du det! Kanskje har du innerst inne lyst til å melde deg på et bongotromme-kurs. Ikke tenk at det skal du gjøre en eller annen gang. Gjør det nå!

Les også: – Om du ikke følger hjertet ditt, så sier kroppen ifra til slutt!

– Følg de små drømmene!

Det er så utrolig viktig å følge de drømmene du har akkurat nå, og gjøre noe med det med en gang. For den drømmen du har i dag, er kanskje ikke den samme drømmen som du kommer til å ha om et år. Men den drømmen du har akkurat nå, vil føre til at du møter nye mennesker, blir bedre kjent med deg selv, og nye drømmer vil oppstå. Drømmer som du ikke en gang visste at du hadde.

Jeg drømte om å dra på internasjonal barneleir da jeg var barn, og til slutt så dro jeg av gårde og møtte mange nye venner fra Sør–Amerika. Jeg ble så utrolig fascinert av kulturen, som igjen gjorde at jeg valgte å reise til Mexico da jeg var 17 år. Dette førte til at jeg lærte meg spansk, og gjorde at jeg faktisk torde å studere kunst i Barcelona. Det å følge de små drømmene, kan føre til at den store drømmen også går i oppfyllelse. Så følg gleden, følg drømmen din – og se hvor den tar deg med på nye eventyr. 

Les også: Derfor mener Björg Thorhallsdottir at vi må passe på vårt indre lys!

If you wonder where your heart is...
If you wonder where your heart is...

De tingene som er riktige for deg, er de tingene som gir deg glede. Begynn med å legge merke til hva som gir deg en kriblefølelse. Hvilke aktiviteter og menneskemøter er det du gleder deg til? Hva gjør deg glad? Det er her nøkkelen til hjertet ditt ligger. 

© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...