Björg Thorhallsdottir
© Kristin Heier / Björg Thorhallsdottir

– I møte med kjærligheten er det viktig å verne om hjertet

Du fortjener å bli elsket 100 prosent – for den du er både når du er sterk og svak.

26. februar 2019 av Björg Thorhallsdottir

«Your naked body should only belong to those who fall in love with your naked soul».

Sitatet er fra Charlie Chaplin, som ofte fremsto så klønete at han ble et symbol på hvordan vi ikke vil vise oss foran den vi elsker. Rollefiguren fikk ikke til det han prøvde på og dummet seg stadig ut. De samme tingene som vi er redde for når vi blir forelsket, det å blottlegge all vår uperfekthet. Da er det et paradoks at ved å synliggjøre nettopp disse sidene, ble han elsket av en hel verden. Charlie Chaplin torde vise sin sårbarhet, noe jeg mener er nødvendig i et forhold.

– Hjertet er veldig sårbart, men det er også sterkt.

Hjertet vårt er som et lite barn som vil bli sett av dem vi er glade i, og når det ikke får oppmerksomhet så roper det ut: «Se på meg. Se på meg.» Og av og til gjør vi dumme ting, bare for å bli sett! Hjertet er veldig sårbart, men det er også sterkt. Det tenker ikke alltid like rasjonelt, for det har ingen hjerne. Vi vet hva vi vil ha, men ikke hva som er godt for oss. Så noen ganger må vi ta vare på hjertet vårt, som vi tar vare på et lite barn. For det er ikke godt for et hjerte å ønske seg kjærlighet fra en person som ikke gir den fullverdig tilbake. Av og til krever det at vi ber hjertet vårt om å endre fokus. For kanskje er det noen du ikke kan få, eller kanskje er det noen du bare får halvveis. Og ingen ting sårer mer enn det. For du merker det når den andre ikke gir 100 prosent. Merker det i kyssene, i kjærtegnene, og i måten han eller hun ser på deg. Det er som i den gamle sangen «The Shoop Shoop Song (It’s In His Kiss): «If you wanna know if he loves you so, It’s in his kiss, That’s where it is». For du merker det om det ikke er der! Det er så utrolig sårende, og du fortjener ikke de små stikkene som stadig dukker opp inne i deg.

– Ikke gi bort følelsene og kroppen din, om du ikke blir elsket tilbake.

Jeg har snakket med mange gutter og jenter som forteller om følelsen av tomhet som kommer etter en one night stand, om hvordan de faktisk føler seg mer ensom etterpå. Jeg tror ikke det er mulig å gi bort kroppen sin, uten samtidig å gi bort litt av sjelen. Ikke gi bort følelsene og kroppen din, om du ikke blir elsket tilbake. Jeg tror ensomheten er bedre enn tosomheten i et forhold som ikke er gjensidig. Ikke sett deg selv i den sårbare situasjonen, det er en enveiskjørt gate som ikke gir deg det du fortjener. Se din egenverdi. Gi deg selv kjærlighet. Tillat deg selv å være den du er, for ekte gjensidig kjærlighet er når du blir elsket for akkurat den du er. Når den andre berører deg med den respekten du fortjener, og gir uttrykk for at du er til å spise opp – da kan du gi deg hen, helt inn til din nakne sjel! Det sies at etter en kjærlighetssorg så danner det seg faktisk arrvev i hjertet, så ta vare på det fine, vakre, vare hjertet ditt, og gi det bort til den som fortjener det.

- Du er elskbar akkurat slik som du er

Du skal få lov til å være deg, og ikke måtte passe inn i den andres bilde av hvordan den personen han eller hun er forelsket i, skal være. Kjærlighet er ikke et spill. Beskytt deg selv og hjertet ditt. Du fortjener å kunne få slappe av i din elskedes armer og vite at du er trygg. Husk, du er elskbar akkurat slik som du er. Når du er sterk, når du er svak – og også når du tar sminken av!

© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...