Björg Thorhallsdottir
Byr på seg selv:

– Jeg vil så gjerne gi folk et spark bak til å følge drømmene sine, sier Björg.

© Ken Ingversen

Björg Thorhallsdottir: – Jeg har bestemt meg for å være lykkelig

– Jeg kan ikke få sagt nok hvor viktig det er å ikke miste troen selv om livet oppleves tungt, sier den blide kunstneren til Tara.

23. august 2017 av Torunn Pettersen

I disse dager er kunstneren, forfatteren og Tara-spaltisten, Björg Thorhallsdottir, bokaktuell igjen. Boken «Du er sterkere enn du tror» er full av nye illustrasjoner og nye livsråd om hvordan du kan tørre å følge drømmene dine. Likte du Björgs forrige bok «Veien til lykke», kommer du garantert til å like denne. Her får du 60 nye kunstverk og historiene om hvorfor akkurat disse bildene ble til.

– Jeg kan ikke få sagt nok hvor viktig det er å ikke miste troen selv om livet oppleves tungt. Jeg tror vi alle har en viss del av tristhet i oss som vi bare må akseptere. Eller bruke den til noe positivt. Min erfaring er at det er i disse motbakkene vi opplever fremskritt. Og det er lov å få hjelp hvis du ikke kommer videre. Selv har jeg hatt veldig utbytte av både terapi og coaching, sier Björg.

Hun øser raust av sine egne livserfaringer, både i kunsten sin og i foredragene sine. Latter og tårer er godt representert når hun forteller om sine 13 forlovelser, dysleksien sin eller en barndom med mobbing og seksuelt misbruk. Hun snakker om opplevelser av avvisning og annerledeshet.

– Jeg syns ikke det er vanskelig å være åpen om meg og mitt, når jeg ser at det kan hjelpe andre. 

- De som er til stede hører det jeg sier helt forskjellig, ut fra hva de relaterer til eget liv. Jeg pleier å bruke lang tid på signering av bøker etter foredragene, da åpner folk seg gjerne og forteller om sine egne livserfaringer, forteller Björg. 

Björg Thorhallsdottir
Ærlig og inspirerende:

– Jeg har brukt min egen motgang til å komme videre, forteller Björg som i disse dager er aktuell med boken "Du er sterkere enn du tror".

© Svein Finneide

Tidlig enke

Björg ble enke da hun var 30 år gammel, da var sønnen bare to år gammel. Ektemannen Eric Scott var 30 år eldre enn Björg.

– Jeg forelsket meg vilt i en fremmed, Eric fridde til meg samme dagen vi møttes. Vi brøt begge tvert ut av de forholdene vi var i. Det var rett og slett magisk. Vi var som to magneter, og jeg visste at dette var virkelig kjærlighet. Han var kunstner som meg. Vi møttes i Sør-Frankrike i 2001, i en gammel murbygning uten vinduer hvor han malte. Kunsten hans var bare så vakker. Vi kunne stå sammen og male i timevis. Jeg har lært mye av ham, og det beste han ga meg var Tolli, sier Björg, som også forteller om en vanskelig kjærlighet. (...)

Les resten av det åpenhjertige intervjuet med Björg Thorhallsdottir i Tara nr. 12, som er i butikkhyllene fra fredag 25. august!

Tara viser deg hvordan du får mer ut av livet! Bli abonnent!


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...