Björg Thorhallsdottir
Björgs verden:

– Mitt store kunstprosjekt er å glede andre, sier kunstneren
Björg Thorhallsdottir. – Gjennom bildene mine ønsker jeg å gi mot til å være seg selv, følge drømmene sine og til å tørre å elske – seg selv og andre. 

© Kristin Heier/Björg Thorhallsdottir

Klarer ikke å leve uten

Er det ikke rart hvordan en fint har levd uten den personen hele livet, men så møter du en som setter seg fast i hjertet, spør Björg Thorhallsdottir.

6. april 2018 av Björg Thorhallsdottir

Plutselig blir du en slave av både den personen og hjertet ditt. For etter å ha møtt en som føles som den rette, klarer du plutselig ikke å leve uten ham eller henne. Du klarer ikke å se at du kan være lykkelig uten, og gleden din knyttes plutselig opp mot en annen person. Men du var jo glad før du møtte den personen, og du hadde et fint liv uten å vite at personen fantes i verden. Men når han eller hun har gått inn i hjertet ditt og gjort det større, så har personen blitt en del av deg. Og da klarer du heller ikke å leve uten!

Tar hverandre for gitt

Men ofte er det slik at når mennesker får hverandre, blir et par og kanskje har levd sammen i mange år, så glemmer de hvor verdifull den andre er og begynner å ta ham eller henne for gitt. Det vanner ikke kjærligheten.

Derfor er avstand av og til bra, for det minner deg om hvor heldig du er som har den personen i livet ditt. Kanskje blir du ikke påminnet dette før den andre dør, og du står der alene og angrer på at du maste om bitte små ting som ikke betyr noe. Det eneste du ønsker er å få vedkommende tilbake, bare fem minutter, så du igjen kan få kjenne kjæresten helt tett innpå deg.

Når du elsker noen, er det ikke tvil

Av og til spør folk seg selv, er jeg forelsket, elsker jeg ham eller henne? Men når du elsker noen, er det ikke tvil. Da kjenner du det ordentlig i hjertet ditt. Du kjenner at hadde vært villig til å gå «to the end of the world» for den personen. At du ville ha gjort alt for den du elsker.

For kjærligheten setter ikke frø av tvil i hjertet ditt. Det som setter frø av tvil, det er deg selv, dine behov – og hvor høyt du elsker deg selv.

Hvis du elsker deg selv fullt og helt, har du ikke behov for å få en annen persons anerkjennelse. Da tar du bare imot den kjærligheten du får – uten å sette spørsmålstegn ved den. For kanskje gjør svarene vondt.

Nyt kjærligheten. Ta den imot så lenge du har den, og nyt den så lenge du kan. Og vit at den dagen den personen ikke lenger er rundt deg, hadde du gått til enden av verden for å finne ham eller henne igjen. 

Björg Thorhallsdottir.
Björgs kunst:

"I would walk to the end of the world only to be with you". 

© Björg Thorhallsdottir

Seneste

Kanskje er du også interessert i...