Björg Thorhallsdottir
Viktige ord:

– Det som er sannheten i dag, er ikke det i morgen. Du endrer deg hele tiden, og endring betyr vekst, sier Björg Thorhallsdottir.

© Kristin Heier / Björg Thorhallsdottir

Björgs hustavle: Livet blir det du gjør det til!

Denne setningen blir kalt en klisjé. Det samme gjør disse: Vær kaptein i eget liv, sett deg selv i førersetet, vær din egen lykkes smed, du høster som du sår. Til slutt hører vi ikke lenger på dem.

2. februar 2018 av Björg Thorhallsdottir

Men klisjeer er blitt til klisjeer, nettopp fordi de er sanne. Og jeg tror det er sant at du har klart vanskelige ting før. Tenk tilbake på hvordan du løste det den gangen, og hva du lærte av det. Finner du ikke løsningen i deg selv, kan du se på mennesker du har rundt deg, eller noen du beundrer. Hva ville de ha gjort? Du kan kanskje til og med spørre disse om råd.

Du endrer deg hele tiden

Ikke bry deg om andres nega­tivitet. Stå i ditt eget lys, i det som er ditt liv. Vær tro mot deg selv, du har til og med lov til å beskytte deg mot andres negativitet.

Store ting tar tid! Slik er det bare, skal du spise en hval må du begynne et sted. Et lite babyskritt på veien kan være nok, og steg for steg kan du nå drømmen din.

Alt kan og vil endre seg. Det som er sannheten i dag, er ikke det i morgen. Du endrer deg hele tiden, endring betyr vekst. Kanskje vokser du fra noe eller noen på veien, det skal du ikke ha dårlig samvittighet for. Fortiden har gjort deg til den du er. Fremtiden skaper du gjennom de valgene du tar i dag.

Vær supersnill med deg selv

Å ikke få det du vil ha, kan være en velsignelse! For et år siden fikk jeg ikke den jeg var forelsket i, og hadde skikkelig kjærlighetssorg. Men plutselig stoppet en politi­mann meg i en fartskontroll, og det viste seg å være enda bedre! HA!

Vær supersnill med deg selv. Ikke vær din egen verste fiende, men behandle deg selv som om du var din egen datter eller beste venninne.

Takknemlighet skaper glede!

Ja, jeg tror at all glede er skapt av takknemlighet. Uansett hvor mørkt livet er, kan det være en liten ting som gir deg glede. Et smil, en kaffekopp eller en deilig tur. Takk for det som er godt i livet ditt, hver eneste dag. 

Ha så mye gøy du kan. Jeg tror vi skal fylle livet med glede, fordi livet i seg selv kan være alvorlig nok. Det som gjør deg glad. For det er viktig å finne ut hva du synes er meningsfullt og morsomt, ikke andres fasit. Eller den fasiten som vi av og til møter i sosiale medier.

Fuck perfect! Det perfekte ligger i det uperfekte, og vi kan senke skuldrene på de fleste områder i livet. De menneskene du liker best, er ofte de som viser frem sin sårbarhet, ikke en plettfri fasade. Og et hjertevarmt hjem er et godt hjem!

Lytt til hjertet ditt og følg det, som regel har det svaret. Men du må ta deg tid til å lytte, ordentlig. For meg har meditasjon vært en gave, for å finne min egen sannhet. Stol på det som den lille stemmen inni deg sier.

Stol på magefølelsen din, for det er den lille stemmen din som du trenger å trene opp. Kanskje hvisker den bare stille i begynnel­sen, men etter som den blir hørt, blir den sterkere og tydeligere.

Pust og smil. Du er fantastisk! For av og til er det mer enn nok bare at vi puster, og et smil fra hjertet åpner andre hjerter. Husk: vi er ikke feilfrie, men likevel fantastiske!

Björgs leveregler på veggen

Dette er husreglene jeg prøver å legge til grunn for de dagene som blir mitt liv. Mine leveregler som jeg bevisst følger, fordi jeg har tatt et valg om at jeg skal leve et lykkelig liv. Det vi har fokus på, blir det mer av, og jeg ønsker mer av det som er godt inn i livet mitt.

I en travel hverdag er det utrolig lett å glemme disse levereglene, så jeg har hengt denne opp hjemme. Hvis den henger på kjøkkenet, i gangen eller på soverommet, blir det en konstant påminnelse, og jeg tror på at vi blir preget av det vi omgir oss med.

Når du kaster en blikk på Hustavlen, blir du minnet på det livet som vil deg vel! 

Björg Thorhallsdottir
Viktige ord fra Björg Thorhallsdottir!

Å lese og leve etter denne hustavlen, det har vi alle godt av! 

© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...