© Kristin Heier

– Fremtiden er foran deg. Alt er mulig!

Min opplevelse er at det ofte er ting som ikke koster så mye og som kan la seg gjennomføre som er viktige.

2. januar 2017 av Björg Thorhallsdottir

Januar – er det ikke gøy? Et helt nytt år, og det føles som vi har fått en ny start. Det er fantastisk, som om alle dårlige vaner, det som ikke er bra, hører hjemme i året vi legger bak oss.

Det jeg har lært meg, er å bruke romjulen til å gjøre opp status for hva som gir glede. Vi har lite trening i å kjenne etter hva som egentlig gjør oss glade. Men vi kan begynne nå:

Lag en liste over hva som gir glede, og en ny liste over hvordan du kan gjøre mest mulig av det. Neste liste handler om å definere hvem som er dine hjertevenner. Hvem ønsker du å ha i din innerste sirkel. Når du vet hvilke mennesker som gjør deg godt, så prioriterer du dem inn i livet ditt. Kanskje kan dere gjøre aktiviteter sammen, reise bort en helg eller finne på noe som gjør at dere treffes regelmessig. Tid sammen er lim, i alle forhold.

Neste liste er ikke like hyggelig, men nødvendig: Hvem er menneskene som tapper deg for energi? Vi har fått utdelt en båt til livsreisen, og den skal føre oss trygt over livets hav. Båten er ikke så stor, det er bare plass til noen få mennesker. Husk at de som er i båten tar plassen fra andre, så vær helt sikker på at du har valgt riktig reisefølge – også når det blåser opp til uvær. Det er ikke sikkert at du skal prioritere dem som alltid kommer på fest, men som ikke er like tilstedeværende når du er syk eller det stormer rundt deg.

Velg venner som heier på deg når du utvikler deg videre, selv om det tar deg i en annen retning. De som pirrer nysgjerrigheten din, som kommer med nye ideer og som får deg til å fortsette å ville lære noe. Kanskje de til og med stiller spørsmål ved tingene du gjør. Møt det nye året i takknemlighet. Etter hvert som vi blir eldre er det mennesker vi har vært glade i, som ikke lenger er her. Husk at du må leve for dem også. 

Jeg gir deg en utfordring: Hvis du hadde fått en milliard kroner, hvilke endringer ville du gjort i livet ditt? Ville du flyttet, byttet jobb, begynt å studere? Min opplevelse er at det ofte er ting som ikke koster så mye og som kan la seg gjennomføre som er viktige. Kanskje er du ganske fornøyd med livet ditt, akkurat slik det er. Da er du heldig og du må bare huske å nyte det du har. Nå har du et år foran deg. Det har potensial i seg til å bli et deilig år. Det vil bli oppturer og nedturer. Husk at det meste du bekymrer deg for, aldri kommer til å skje. For hver gang du velger nuet, velger du bort tanker knyttet til fortiden og fremtiden. Pust med magen. Ha tillit til at magi finnes. Ting vil legge seg til rette for deg. Lev i forundringen! Du er sjefen. Kjør igjennom året, dit du vil – sammen med de menneskene du ønsker å ha med. God tur! Ha det gøy!

Du har fått 365 gaver som du pakker opp sakte, en dag om gangen. Nyt de små overraskelsene og øyeblikkene. En dag vil du se at det var disse som var de store øyeblikkene. 


Björg Thorhallsdottir er kunstner og spaltist i Tara. 

Björg Thorhallsdottir kunst
© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...