© Kristin Heier / Björg Thorhallsdottir

– Du er mer enn bra nok!

Det er så mange som tror at deres verdi ligger i hva de klarer å prestere.

14. juli 2017 av Björg Thorhallsdottir

For det er det vi har lært som barn. At vi må prestere for at vi skal være elsket. 

Du må lage en fin tegning for at noen skal synes du er flink. Score på fotballbanen eller holde rommet ditt pent og ryddig. Du må gjøre noe, eller være noe mer – enn bare deg selv.

Bildet handler om at du er god nok i deg selv. Og som en blomst som vokser veldig, veldig sakte frem, så trenger den også vinteren til å få hvile, for å finne ny energi til å blomstre på nytt. Og slik er også vi mennesker. 

Mer enn bra nok

Noen ganger trenger vi å gå inn i en dvale og bare hvile – for så å kunne slå ut i blomst igjen. Derfor heter dette bildet «Sometimes it is enough just to breathe». For noen ganger er det mer enn bra nok, bare at du puster, for den tiden du hviler er like viktig som den tiden du jobber. 

Også er det en påminnelse om at du er mer enn bra nok akkurat som du er. Og at du ikke trenger å bevise noen ting for å bli elsket!

Nylig snakket jeg med en venninne på telefonen. Jeg har kjent henne lenge og er så ufattelig glad i henne, men jeg satt igjen med en utrolig trist følelse inni meg etter at vi hadde lagt på. 

Jeg hadde gitt henne noen komplimenter som jeg mente hvert ord av, men hun tok ikke imot en eneste en. Det var som å kaste kjærlighetsballer til henne, som falt ned på bakken, en etter en. Hun la dem døde. Og jeg visste at hvis jeg hadde sagt noe stygt til henne, så hadde hun tatt det innover seg med en gang. Hun strever så hardt for å være bra nok, være en annen enn den hun er. Det skjærer meg så dypt i hjertet, for hun er jo helt perfekt nydelig slik hun er. 

Vær deg selv

Og jeg ser det samme hos mange av mine venner. Hvordan de jobber, strever og presterer for å passe inn og være god nok. Men hver av oss er unike, akkurat slik vi er. 

Vi trenger ikke å oppnå noe hele tiden, av til holder det mer enn nok bare å være oss selv, i visshet om at når vi er vårt unike jeg, da er vi akkurat slik vi er skapt for å være. Det er vår gave til verden.

Jeg ønsker at sommeren skal gi deg mange slike avslappende dager. Dager hvor det holder mer enn nok bare å puste. 

Björg Thorhallsdottir (42) er kunstner og spaltist i Tara.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...