Bjørg Thorhallsdottir
Viktig påminnelse:

Den personen som er viktigst for at du skal føle deg verdsatt, er deg selv, skriver Björg.

© Kristin Heier/Björg Thorhallsdottir

Vær tro mot deg selv!

Dette er en fantastisk lakmus-test som gjør at du alltid kan kjenne etter hva som er riktig for deg å gjøre eller si. Midt i en indre dialog stopper du opp og spør deg selv: «Hadde jeg sagt dette til min egen datter?»

18. oktober 2018 av Björg Thorhallsdottir

Hvis du ikke ville sagt det til din egen datter – så ikke si det til deg selv heller. Hadde du latt datteren din bli i et forhold hvor hun var ulykkelig? Jeg er sikker på at svaret på det også er nei. Eller hadde du anbefalt datteren din å bli i en jobb hvor hun følte seg mislykket og mistrivdes? Hvor hun følte at hun ikke fikk blomstre? Nei! 

Da skal ikke du heller la deg selv gjøre det.

Gi kjærlighet til deg selv først

Begynn å behandle deg selv som du ville behandlet din egen datter, for du er tross alt nummer 1 i ditt liv. Det er så mange som setter alle andre først, til og med kanskje naboens hund foran seg selv. Alle andre er viktige og har behov som skal ivaretas før egne behov.

Man skal please og tilfredsstille alle andre, for å få andres anerkjennelse og kjærlighet for å føle seg verdifull. Men du er allerede verdifull bare ved å være den du er!

Den personen som er viktigst for at du skal føle deg verdsatt, er deg selv. Og hvilken kjærlighet skal du dele ut, når du ikke gir den kjærligheten til deg selv først? Hvilken glede skal du gi til menneskene rundt deg, hvis du ikke har den selv? Den største gaven du kan gi til dem som elsker deg – er din glede!

Lev ditt eget liv

Gjør de tingene som er riktig for deg. Når du går på tvers av deg selv, mot deg selv, så har du en kropp som er veldig intelligent. Først mister du gleden, så mister du energien og til slutt mister du helsa. Så du har ikke noe annet valg enn å følge hjertet ditt. Ditt eget nydelige hjerte, som banker bare for en person – deg. Og det banker kun for ett liv, og det er ditt liv. Du har fått det i gave for å være her en livstid, en kort eller en lang en.

Den største gaven du kan gi til menneskene rundt deg, er å leve ditt liv, slik at det gir deg glede og du har noe å gi videre til de som elsker deg.

Har du lyst til at noen skal leve for deg og ha dårlig samvittighet og ikke leve sitt liv til det fulle, bare for å glede deg? Jeg tror ikke noen ønsker at andre skal leve livet sitt for deg, og ikke seg selv. Lev ditt eget liv. Vær et godt eksempel for barna dine i å velge å respektere seg selv og prioritere egne ønsker og lyster. Og jeg snakker ikke om å være egoistisk. Jeg snakker om å ha selvrespekt. 

For det å alltid sette andre foran seg selv, er selvutslettende. Velg heller å være tro mot deg selv. 

Bjørg Thorhallsdottir bilde
Bjørg Thorhallsdottirs kunst:

"Ta vare på deg selv som du ville ta vare på din egen datter".

Seneste

Kanskje er du også interessert i...