sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Det lille ekstra:

Det er enklere enn du tror å få til en rask makeover ved hjelp av noen få produkter. 

© Thomas Dahl

Enkel makeover til jul

Farge på øynene, blankt hår i bølger og riktige kremer. Det er ikke så mye som skal til for å bli ny til jul! Se fem damers enkle forvandling!

14. desember 2017 av Mette Bundgaard

1.

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Modell 1:

Mette (45) har øyne du ikke glemmer.

© Thomas Dahl

Makeup: fremhev med farger

Mettes grønne øyne er forføreriske. Øyenskygger på øyelokket og langs nederste vippekant, i bordeaux, lilla og brunt, fremhever grønne øyne fordi de er komplementærfarger til grønt. Svart eyeliner og svart maskara øker intensiteten. Bronzer på kinnben, i tinningene og langs kjevebenet understreker gyllen hud og klare trekk.

Tips! Bruk øyenskygger i komplementærfarger for å fremheve øyefargen din.

Hår: prøv kreppetang

Fint, nordisk og glatt hår får et løft av bevegelse. Vi har laget krøller. Og for å forberede glatt hår: Bruk volummousse i hele håret, en rootlift i bunnen og lag krøller med kreppetangen nær hodebunnen. Det gir fylde, og danner en perfekt base på de riktige stedene for en frisyre med krøller ved hjelp av krølltang.

Tips! Kreppet hår gir fylde som minner om tupering, men uten en sammenfiltret følelse. 

Hudanalyse: pass på øynene

Mette har en fin hud med tørrhetslinjer her og der. Huden vil raskt bli mykere og glattere hvis hun kommer inn i en fast hudpleierutine, med fokus på dobbelt rens og antiage-fuktpleie både morgen og kveld. Inklusive bruk av øyekrem, da det ofte er i huden rundt øynene at du ser de første og fleste linjene.

Tips! En mengde tilsvarerende en fyrstikktupp er nok til begge øyne.  

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke, kreppetang
Tilpassede produkter:

Fra venstre: Macs Eyeshadow i komplementær-farge til grønne øyne: Brunlilla Satin Taupe. 160 kr. Contour Professional Crimper er Ghds nye kreppejern. Flerdimensjonelle plater gir krøller, 1499 kr. Sensais Cellular Performance Eye Contour Balm smelter inn i huden og er spesielt utviklet til den sarte huden. 15 ml, 989 kr. 

© produsentene

2.

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Modell 2:

Katrine (41) er som en vakker, engelsk rose.

© Thomas Dahl

Makeup: lekre lepper

Kathrines hud er lys og porselensaktig. All makeup er holdt i sarte toner som lett og naturlig understreker hennes flotte farger. Hun kler å markere leppene fordi hun smiler hele tiden. Vi har valgt en leppestift i en farge som matcher den naturlige leppefargen – bare et par nyanser mørkere. Brun eyeliner fortetter vippene og er mindre hardt enn en svart. Svart maskara åpner blikket.

Tips! Trykk eller dytt leppestiften på for et mykere og mer naturlig uttrykk.

Hår: som i Hollywood

Katrines hår er som skapt til å være utslått. Så selvfølgelig får hun glamorøst Hollywood-hår. Men først skal det temmes med Straight & Smooth Spray i tuppene og Curl Hold Spray i lengdene. Det er krøllet med et Soft Tong-krølljern. Det gir store, myke krøller eller bølger, som du kjenner igjen fra krølltenger. Og ja, gamle Hollywood-filmer.

Tips! Børst kun forsiktig gjennom store krøller, og avslutt med hårlakk.

Hudanalyse: et ekstra lag

Har du litt tynn og sart hud i kinnene har du ofte en tendens til å rødme. Da er det lurt å unngå aktive produkter og heller tilføre huden ekstra fukt og beskyttelse. En effektiv måte å gjøre det på er med en lotion som fungerer som en primer på huden. Den gir ekstra fukt samtidig som den -optimerer effekten av etterfølgende produkter.

Tips! En lotion brukes etter rens og før serum og ansiktskrem. 

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Tilpassede produkter:

Fra venstre: Fuktgivende leppestift Rouge Coco Mademoiselle fra Chanel, 305 kr. Få store krøller til å holde ekstra godt og lenge med Ghds Curl Hold Spray. 120 ml, 269 kr. Absolue Precious Cells Revitalizing Rose Lotion fra Lancôme har en gelékonsistens som smelter til lotion på huden, absorberes raskt og gir silkemyk og fuktet hud, 150 ml, 950 kr. 

© produsentene

3.

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Modell 3:

Laila H (40) har høye kinnben.

© Thomas Dahl

Makeup: blush gir løft

Vakre øyne, fyldige lepper og høye kinnben er klassisk vakkert. Roser i kinnene får ansiktet til å stråle på et øyeblikk. En blush løfter kinnbena og dermed ansiktet, og fargen gir liv til øynene. Legg en rosa-gyllen blush på eplekinnet og ton godt utover og oppover mot tinningene. Fremhev også flotte blå øyne med brune skygger, svart eyeliner og svart maskara.

Tips! En blush med skimmer gir fin festglød.

Hår: definerte krøller

Tykt, mellomlangt hår kan styles i mange retninger. Her har det fått volum for å understreke fine ansiktstrekk. Og så har vi valgt å gjøre det med definerte krøller for å gi både bevegelse og form. Vi har brukt rootlift, curl hold og Ghd sin Platinium Styler, et glattejern som også kan lage krøller som ikke er så formfull-endte som mykere krøller.

Tips! Krøllene løfter seg fra starten med riktig stylingprodukt.

Hudanalyse: rens i dybden

En kombinert hud har utfordringer med å finne hudpleie for tørre kinn og et fetere midtparti. En del av Sensais løsning er å bruke peelingmasken Silk Peeling Mask to til tre ganger i uken. Det fjerner både døde hudceller og urenheter. Samtidig får du fukt og struktur i huden.

Tips! En myk vaskeklut som Sensais Sponge Chief vasker av alt uten å stresse huden. 

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Tilpassede produkter:

Fra venstre: Clarins Blush Prodige i Golden Pink. 385 kr. Sachajuans Root Lift has i håret ved hårrøttene for et løft fra hodebunnen. 200 ml, 155 kr. Sensais Silk Peeling Mask gir en strålende og mer finporet hud. 50 g, 540 kr. 

© produsentene

4.

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Modell 4:

Laila R (52) har flotte vipper.

© Thomas Dahl

Makeup: store øyne

Lailas store, flotte øyne får masse oppmerksomhet! Vi valgte å svøpe vippene med masse volum-givende svart maskara. Det åpner øynene slik at de blir enda større. I tillegg: Brune nyanser på øynene og en bærfarget gloss på leppene.

Tips! Frisér vippene med en liten kam eller spiralbørste når du har lagt maskara.

Hår: krøller i krøller

Misunnelsesverdige krøller og grå toner skal fremheves! Björn Axens Heat Styling Protection gjør det tykke og litt grove håret mer medgjørlig, før vi føner det tørt. Vi fortsetter med krølltangen Björn Axen Tool Touch for å få definerte krøller, som samtidig oppfører seg naturlig. Til slutt får krøllene serum for å samle tupper og gi glans.

Tips! Krøll nye krøller over de gamle, når du har naturlig fall i håret.

Hudanalyse: lett konsistens

I forbindelse med overgangsalderen kan huden endre seg. Den kan ha god glød og varme, men kan også føles grovere og mindre fast. Laila merker selv at hun trenger mer intens pleie. For at det skal være en nytelse er det smart å velge produkter som absorberes lett og ikke føles fete på huden. Lette konsistenser og produkter med flere effekter er en god løsning.

Tips! Velg oppstrammende serum som gir glød. 

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Tilpassede produkter:

Fra venstre: Maskaraen The Shock Waterproff fra YSL gir fylde og lange, lange vipper. 495 kr. Björn Axens Tools Touch er en kjegle-formet krølltang som kan stilles inn på ønsket temperatur. Den er særlig godt egnet til naturlige krøller. 599 kr. Helena Rubinsteins Liquid Light er lett, jevner ut huden og gir ekstra glød. 30 ml, 445 kr 

© produsentene

5.

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Modell 5:

Jeanette (45) har øyne som en rockestjerne.

© Thomas Dahl

Makeup: gå for svarte øyne

Jeanette har de flotteste, mandelformede øynene. Hun kan kjøre på med øyenskygge i uttonet svart, både på selve øyelokket og under øyet. Hotte smokey eyes! For å forsterke dramatikken er det trukket en svart flytende eyeliner langs øverste vippekant, svart eyeliner på øyets våtkant og masse svart maskara på både øvre og nedre vipper.

Tips! Velg en nøytral farge på leppene.

Hår: kort og høyt

Jeanette har en kul, kort sveis som rocker. Enda tøffere blir hun med ekstra løft: Først root lift i hele håret. Deretter små krøller laget med en ministyler som er så smal at den når helt ned til hodebunnen. Dermed får den med seg det korte håret. Børst de små krøllene ut igen slik at håret blir høyt og ikke krøllete.

Tips! En ministyler er også super til panneluggen.

Les også: Derfor kler så mange kort hår!

Hudanalyse: ekstra energiboost

Jeanettes hud har masse glød, men den er også veldig tørr. Og det er ikke fordi hun ikke bruker hudpleie. Men det er akkurat som om huden aldri mettes. Huden har også mistet noe av fastheten. Det kan bedres med et ordentligt energiboost. Et godt sted å starte er med en ordentlig maske!

Tips! Sov med en maske to netter i uken. 

sminketips til voksne damer, makeup, makeover, enkel festsminke
Tilpassede produkter:

Fra venstre: Shadow Black-øyenskyggen fra Tromborg er lett å jobbe med. 245 kr. Ghds V Gold Mini-ministyler er en styler med smale plater og er derfor ekstra bra på kort hår. 1949 kr. Babors Anti-aging Overnight Mask skal forlenge levetiden på hudcellene og gi mykere og glattere hud. 75 ml, 795 kr. 

© produsentene

Kanskje er du også interessert i...