Produkter mot trøtte øyne
© Getty Images

5 tips mot trøtte øyne

Joda, vippene blir færre og øyelokkene tyngre, men øynene blir også klokere. Mørke ringer og poser under øynene kommer med alderen og det er derfor viktig å pleie huden rundt øynene. Tips mot trøtte øyne får du her!

29. august 2019 av Anne-Sofie Jessen
Lancome Big Lashes Extension Fibers Maskara

Big Lashes Extension Fibers fra Lancôme, 100 kr. 

© Lancome

1. Unnskyld, men har du ikke tatt på deg øyevippene?

Det er ikke bare menn som blir tynnhåret med alderen. Det samme skjer med oss kvinner. Bare ikke i så voldsom grad, og det kan vi jo være glade for mens vi gir hårstråene litt hjelp. For om du allierer deg med en god maskara og et strukturskapende produkt kan du trylle frem tette vipper som gjør inntrykk. 

Trikset er fiber, som for eksempel Lancôme har proppet sitt lille vidunderprodukt Big Lashes Extension Fibers maskara full av. Du får samme virkning som kunstige vipper, bare mer naturlig. De fine fibrene legger seg rundt hvert hårstrå og tilfører både lengde og volum. 

Slik gjør du:

■ Legg et lag maskara.
■ Legg deretter et lag fiber.
■ Og avslutt med enda et lag maskara. 

The Body Shops Eye Mask er et fint produkt mot trøtte øyne


© The Body Shop

2. Fjern posene

Vi voksne kvinner har ofte en tendens til hovne partier rundt øynene. Huden der er tynnere og dårligere festet til bindevevet enn huden på resten av kroppen, og når bindevevet vårt mister spensten, så faller alt litt sammen og opphopet væske synes tydeligere. Men dette kan kjøles vekk – eller i alle fall gjøres mindre tydelig. 

For eksempel med The Body Shops Eye Mask som du skal legge i fryseren i en time før du skal bruke den. Eller med en jaderull som er blitt brukt i Kina i hundrevis av år for å stimulere musklene i ansiktet. Noen mener at den også øker blodgjennomstrømningen og drenerer vekk væskeansamlinger. Kanskje det er verdt å prøve? 

Brow Stencils fra Eylure hjelper mot trøtte øyne


© Eylure

3. Få fasong på brynene

Å markere øyenbrynene slik at de danner en helt riktig bue kalles ofte for en «ansiktsløftning light». Nettopp fordi det løfter opp øynene og trekkene dine og danner en harmonisk ramme rundt ansiktet. Det å skaffe seg bredere og mer markerte bryn er lett. Med en mal kan du i løpet av sekunder få en helt profesjonell fasong.

Sånn gjør du:
■ Legg en mal på det ene øyenbrynet. Fyll ut malen med øyenbrynspudder eller en matt øyenskygge. 

■ Og fortsett med det andre øyenbrynet. 

Esteé Lauders øyemaske tilfører fuktighet og pleie rundt trøtte øyne
© Estée Lauder

4.Gi meg friske øyne

For lite søvn, for mye tid foran skjermen. Det er en blanding mange av oss kjenner godt. Kombinert med at synet ikke blir bedre når vi har passert 40 år. Det kan ofte også føles som om øynene er overarbeidet. Da kan du bruke et par effektive metoder som frisker opp øynene i en fart. 

Slik sminker du deg naturlig

En øyenmaske kan gi en øyeblikkelig oppfriskning ved å tilføre massevis av fuktighet og pleie. Esteé Lauders maske til bruk om natten er alle tiders. La de små padsene sitte på i 10 minutter, og trykk deretter resten av serumet inn i huden. Og en liten prikk med highlighter kan gi en super effekt. Mal en liten flekk lys highlighter innerst i øyekrokene – det gir et friskt utseende og også en anelse glamour. 

Urban Decay Øyenskygge
© Urban Decay

5. Løft hengende lokk

Mange 40+-kvinner slåss med tunge øyelokk. Så mange at øyelokk-kirurgi faktisk er blant de fem mest vanlige plastiske kirurgiinngrepene her til lands. Men det finnes heldigvis også mindre drastiske metoder for å løfte lokkene. Du kommer langt med kamuflasje. Helt nøyaktig en mørk, matt øyenskygge som optisk trekker de hengende delene av øyelokkene dine tilbake. 

Sminken du må ha etter 50!

Slik gjør du:

■ Tegn en mørk, matt øyenskygge i en halvmåneformet linje – med tuppene pekende nedover – på og over globelinjen.

■ Fortsett med å tone øyenskyggen lett oppover ved den ytre øyekroken for ytterligere et optisk løft. 

Les også: Slik legger du øyenskygge

Seneste

Kanskje er du også interessert i...