© Getty Images

Skjønnhetsproduktene mange sverger til – år etter år

Vi har samlet 15 populære produkter som aldri blir et bomkjøp!

5. august 2017 av Mette Bundgaard

Hva het den kremen igjen, som hun hadde brukt i 100 år fordi den var så god? Du trenger ikke lete lenger! Vi har samlet ­skjønnhetsproduktene som består, år etter år.  

1. Kysseklare lepper

Diors leppestift Rouge Dior i fargen 999, 345 kr.


© Produsenten

Elsker du røde lepper vil du elske denne bærfargede leppestiften. Og det har man kunnet gjøre siden 1949. Da skapte nemlig Christian Dior fargen – nummer 9 – i en limited edition. Leppe­stiftene ble revet vekk.

Fem år senere skapte han et fast sortiment av åtte røde farger, noe som var banebrytende. Den gangen fantes det nærmest kun én rød farge.

Vi elsker den fordi: Nummer 9 ble omdøpt til nummer 99, og i dag heter den nummer 999, men den har aldri endret seg. Den er verken varm eller kald, og har ingen gul eller en blå undertone. Den ligger midt i mellom, og sammen med at den gir masse farge, er lett å legge og bare blir sittende, er den som

2. Fukt, fukt, fukt

Cliniques Dramatically Different Moisturizing Lotion+, 50 ml, 225 kr.

© Produsenten

I 1968 skapte Leonard Lauder merket Clinique sammen med hudlegen Dr. Norman ­Oren­t­­reich. De første produktene de sendte på markedet var et tretrinns hudpleiesystem som besto av Dramatically ­Different Moisturi­zing Lotion (samt en såpe og en skin tonic).

Vi elsker den fordi: Den forsterker hudens fuktbarriere med 54 prosent. Og det er mye! Kremen er perfekt hvis du føler at huden din begynner å bli tørrere enn den har vært tidligere.

3. Til kvinner og fullblodshester

Lancômes Nutrix Universal Cream,125 ml, 495 kr.

© Produsenten

Nutrix Universal Cream er fra før andre verdenskrig. Den ble utviklet i 1936 av Lancômes grunnlegger, Armand Petitjean, med hjelp fra en lege som i flere år hadde forsket på serum med ekstremt fornyende egenskaper for å hjelpe rifter på fullblodshester. De fikk stabilisert serumet og brukte det i en pleie­krem. Voilà! Lancômes aller første nattkrem. Som fortsatt er en av de aller beste.

Vi elsker den fordi: Det er en fyldig, gjenoppbyggende og pleiende krem som metter, beroliger og lindrer tørr, sart og irritert hud – både som fast nattkrem og akutt SOS-krem.

4. Ekstra boost for huden

Estée Lauders Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex ll, 50 ml, 975 kr.

© Produsenten

I 1982 var serumet i den lille brune apotekflasken det første av sin art på markedet, og det er hittil blitt oppdatert fire ganger. Andre gang, i 1990, fikk det som det første hudpleieproduktet tilført hyaluronsyre.

Vi elsker det fordi: Fortsatt er dette serumet helt suverent, det booster, nærer, pleier og gjenppbygger huden din.

Slik bruker du det:

  • Legg en dråpe på hver fingerspiss på den ene hånden.
  • Press finger­spissene på begge hendene sammen.
  • Masser inn i ansiktet og på halsen, fra midten og ut.

5. Det blir ikke mer klassisk

Niveas Creme, 200 ml, 65 kr.

© Produsenten

Du kjenner den bedre enn de fleste kremer, og du bør fortsette å holde vennskapet varmt. Formelen har ikke endret seg siden 1911, og Niveas krem er faktisk verdens mest solgte.

Vi elsker den fordi: Niveas krem i den karakteristiske blå boksen er spot on til voksen hud ettersom den er sprengfylt med fukt og fett fra fuktgiverne eucerit og glyserin.

Vi elsker også konsistensen.

6. SOS-kremen

Elizabeth Ardens Eight Hour Cream, 50 ml, 330 kr.

© Produsenten

Historien bak navnet er at en av Elizabeth Ardens kunder brukte det som altså senere ble til Eight Hour Cream, til å behandle sitt barns hudflassing med – og åtte timer senere var huden fin igjen.

Vi elsker den fordi: Vidunder­kremen fra 1930 kan reparere sprukne lepper og få tørre flekker til å forsvinne. Den kan brukes på hender, føtter og alt midt imellom, og hemmeligheten er vaselin, E-vitamin og bløtgjørende betahydroksysyre.

7. Hendenes beste venn

Clarins’ Hand & Nail Treatment Cream, 100 ml, 195 kr.

© Produsenten

Jacques Courtin-Clarins, mannen bak en av de mest klassiske håndkremene, testet i 1979 ikke mindre enn 152 versjoner av sin nye håndkrem før den helt riktige var der. Hans idé var å skape en slags usynlig hanske, en krem som la seg som et beskyttende lag og hvor ingrediensene var nøye utvalgt til alle områder av de utsatte hendene.

Vi elsker den fordi: Selv den dag i dag er Jacques Courtin-­Clarins’ snart 40 år gamle håndkrem fortsatt en av de beste. Den nærer, forebygger tørr hud og minimerer aldersflekker, og den tar seg kjærlig av neglebånd, som fort ser sunnere ut.

8. Tryller vekk tretthet

YSLs Touche Éclat, 330 kr.

© Produsenten

Åtte timers søvn i ett klikk. Satt på spissen er det det du får med YSLs concealer-klassiker, som også er en highlighter. Den har ikke kun naturlig dekkevne. Den inneholder også lysreflek­terende partikler som sikrer et lysende skjær som løfter ansiktet.

Vi elsker den fordi: Tryllestaven så dagens lys i 1991, da den nærmest revolusjonerte skjønnhetsverdenen. Siden da har den lysspredende pennen vært så ettertraktet at det blir solgt en hvert sekund verden over.

9. Drama queen!

Chanels neglelakk Vernis i Rouge Noir, 13 ml, 249 kr.

© Produsenten

Hvis det er en neglelakk som kan kalles ikonisk, så er det Chanels neglelakk i fargen Rouge Noir. Etter at den ble vist første gang på et av Chanels moteshow i 1994, skrev folk seg på venteliste for å få tak i den. Og etter at Uma Thurman hadde den på i filmen Pulp Fiction, var den verdenskjent og elsket. Og den er ikke gått av moten ennå.

Vi elsker den fordi: Den er den perfekte miks mellom rått og elegant. Den kan svinge til begge sider, og skal du kun ha én farget neglelakk, kommer du langt med denne.

10. Fylde som aldri før

Avedas Pure Abundance Hair Potion, 20 g, 275 kr.

© Produsenten

Avedas volumgivende produkt Pure Abundance Hair Potion fra 2006 pumper hårets diameter med opptil 17 prosent. Det er en del, og det er ekstra­ordinært bra.

Vi elsker den fordi: Fylden føles vektløs og varer lenge, og ja, da har du en hit til håret!

11. Hårreisende god

L’Oréals Elnett Hairspray, 250 ml, 79 kr.

© Produsenten

Helt siden Elnett Hairspray kom på markedet i 1960, har denne hårsprayen vært elsket av hårstylister og frisører verden over, fordi den gjør det den skal: Den styler håret uten å gjøre det stivt, den gir fylde uten å tynge håret og den er lett å gre ut og starte forfra med.

Vi elsker den fordi: En gang iblant får emballasjen en gjestekunstner på besøk, men ellers har L’Oreal stort sett alltid latt sprayen se lik ut. For hvorfor fornye noe som fungerer?

12. Fylde og pleie til vippene

Maybellines Great Lash Mascara, 109 kr.

© Produsenten

Det er en grunn til at Maybellines Great Lash Mascara fortsatt er en bestselger etter 46 år på markedet!

Vi elsker den fordi: Den klumper seg ikke, er lett å styre, og så gir den vippene den fyldige looken og pleien som vi kvinner liker. Den var den første ­maskaraen til å kombinere dette, og den holder fortsatt ord.

Slik bruker du den:

  • Påfør fra rot til spiss.
  • Ønsker du mer volum, fort­setter du å bygge opp og legge nye lag til det ønskede resultatet er der.
  • Men ikke la maskaraen tørke ­mellom lagene. Da blir det vanskelig å bygge på.

13. Bløt og kremete

Bobbi Browns Pot Rouge for Lips & Cheeks, 300 kr.

© Produsenten

Bobbi Browns Pot Rouge har en medgjørlig kremkonsistens og finnes i de mest naturlige nyanser. Ideen til den prisvinnende favoritten fikk makeupartisten Bobbi Brown i 2005.

Vi elsker den fordi: Rougen er perfekt til voksen hud som gjerne vil ha ekstra fukt, men ikke liker altfor mye ekstra farge.

14. Den beste for øyene dine

Estée Lauders Re-Nutriv Ultimate Lift Age-­Correcting Eye Creme, 15 ml, 1225 kr.

© Produsenten

I 1956 skapte Estée Lauder luksushud­pleieserien Re-Nutriv med ekstra effektive ingredienser som skulle fornye huden. Øyekremen som er litt fet i konsistensen, var visstnok Estée Lauders egen favoritt.

Vi elsker den fordi: Den er effektiv og gjør mye godt på en gang. Den både løfter og lysner ­øyeområdet, samtidig som den synlig reduserer mørke ringer og hevelser. Blant annet ved hjelp av partikler fra sydhavs­perler og platinapigmenter. Luksus på alle måter med andre ord.

15. Blir sittende!

Macs Eye Shadow, her i fargen Woodwinked, 160 kr.

© Produsenten

Den store styrken til Macs øyenskygge er at det er så mye farge i den og at den samtidig er lett å blande ut. Bruk den tørr for et lett resultat eller våt for en mer intens look.

Vi elsker den fordi: Mac ble grunnlagt i 1984 av en makeup­artist/fotograf og en skjønnhetsklinikkeier. Målet var å lage makeup som var så holdbar at den kunne tåle lyset og varmen fra fotolampene. Den holdbare øyenskyggen var et av de første produktene de laget og den holder fortsatt mål. 

Kanskje er du også interessert i...